15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

04 Temmuz 2018 11:57, Haberler


15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu Ankara 15 Temmuz Platformu, 4 Temmuz 2018 tarihinde HAK-İŞ’te toplanarak, 15 Temmuz Anma Hazırlık çalışmalarını değerlendirdi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un ikinci yıldönümünde 13 Temmuz 2018 tarihinde Sincan Ağır Ceza Mahkemesi önünde toplanarak bir anma toplantısı gerçekleştirileceğiz” dedi.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır ve beraberindeki İcra heyeti ve Platforma Üye sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız Sloganımızla Yola Çıktık”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin soylu direnişi sonucu büyük bir facianın hep birlikte atlatıldığını hatırlatarak, “Bütün kamuoyuna açık ve kapalı toplantılarımızda, etkinliklerimizde 15 Temmuzla ilgili kararlılığımızı herkesin önünde ifade etmeye çalışıyoruz ve bunu kendimize bir mecburiyet sayıyoruz. HAK-İŞ olarak 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız sloganımızla yola çıktık. Konfederasyonumuzu temsil eden ve o gece meydanlarda olan ve şu an aramızda bulunmayan şehitlerimize ve bütün 15 Temmuz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Beraber çalıştığımız yol arkadaşlarımız 100’e yakın gazimize ve halen tedavileri devam eden gazilerimize buradan sağlık sıhhat ve acil şifalar diliyorum” dedi.

“Devletimizin Yürüttüğü Operasyonları Destekliyoruz”

Hain gecede yaşananlara değinen Arslan, “Uluslararası emperyalist güçler ve Türkiye üzerinde hesapları olanların bu hain örgütle birlikte olması sonucunda yaşanan darbe girişimini millet olarak hep birlikte başarıyla atlattık. Darbenin başarısız olmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, milletimize, sivil toplum örgütlerine, sendikalarımıza buradan teşekkür ediyorum. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yargı süreci halen devam ediyor. Terör örgütünün her gün yeni unsurları karşımıza çıkarken, örgütün içerde ve dışarda aktif olarak çalıştığını görüyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı devletin başlattığı ve yürüttüğü operasyonları destekliyoruz. Yargı sürecinin daha hızlı bir şekilde sonuçlanmasını ve bu teröristlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, millet vicdanının da bunları görmesini istiyoruz” diye konuştu.

Arslan, “HAK-İŞ olarak FETÖ yargı sürecinin bir kısmına katıldık. O mahkeme salonunda insanın sinir katsayısını bozmaması çok zor” dedi. Teröristlerin hem toplumla, hem şehit yakınlarıyla hem de gazilerimizle alay edercesine bir tavır sergilediğine dikkat çeken Arslan, teröristlerin ortaya koydukları bu ahlaksız tavrın daha fazla sürmeden yargının kararını verip gerekenin yapılmasını istediklerini söyledi. 

Arslan’dan Millete Çağrı

Yargılama sürecinde şehit ve gazi ailelerinin duruşma salonlarında yalnız bırakıldığının altını çizen Arslan, “Maalesef biz her duruşmada gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın o salonlarda yalnızlığını görmekten son derece hüzün duyuyoruz. Milletimize buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Hepimiz ama hepimiz şehit yakınlarımızla, gazilerimizle duruşma salonlarının içini ve dışını dolduracak şekilde bir sorumluluk üstlenmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ İçin Tarihi Bir Başarıdır”

Katıldıkları bütün toplantılarda 15 Temmuz meselesini kendi meseleleri olarak gördüklerini ve bu konuda daha fazla hassasiyet ve duyarlılık gösterdiklerini belirten Arslan, “HAK-İŞ, bütün darbe girişimlerinde olduğu gibi Türkiye’nin beka sorununa, geleceğine, milli iradesine, birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan bu hain saldırılara karşı mücadele ederek, o gece ilk sokağa çıkan, canını ve her şeyini ortaya koyan bir tutum sergilemiştir. Bundan dolayı son derece gururluyuz. Bu mücadelede kayıplar verdik ama en ön saflarda yer aldık ve birlikte bu mücadeleyi sürdürdük, hainlere karşı koyduk. Bu durum HAK-İŞ için tarihi bir başarıdır” diye konuştu.

“Demokrasi Yoksa Ekmek de Aş da Yok”

Bir işçi örgütü olarak Türkiye’nin bölgesinde demokratik, bağımsız ve güçlü bir devlet olmasının en fazla çalışanlar için önemli olduğunu vurgulayan Arslan, “Demokrasinin olmadığı yerde ekmek de yok aş da yok. Onun için demokrasimize, milli irademize, milletin bekasına sahip çıkmayı ekmeğimize, aşımıza, çevremize, ailemize sahip çıkmakla eş olarak görüyoruz. Biz 15 Temmuz’u bir daha yaşanmaması gereken ama 15 Temmuz’dan da hepimizin çok fazla ders çıkarması gereken bir hain darbe girişimi olarak anıyoruz. Bu darbe girişimine bulaşan bütün faillerin içerde ve dışarda yakalanarak bir an evvel en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen toplantıda konuşan 15 Temmuz Platformu Başkanı Mustafa Kır “Yaklaşmakta olan 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının ikinci sene-i devriyesi münasebetiyle bugüne kadar yapmış olduğumuz faaliyetler, 15 Temmuz’un ikinci senesinde yapacağımız etkinlik hakkında bilgi vermek ve o günü hatırlatmak ve şehitlerimizi yad etmek amacıyla HAK-İŞ’e ziyarette bulunuyoruz. Platform olarak 6-12 Haziran 2017 tarihinden itibaren ve bugün sayısı 95’e ulaşan ve Sincan Ağır Ceza Mahkemesi duruşması salonunu ağır ceza yerleşkesi önünde nöbet tutarak şehit ailesi ve gazilerimizi yalnız bırakmayacağız. Bu dava sonlana kadar bu nöbetlerimiz devam edecektir” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Temmuz 2018 11:57, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu