ARSLAN, ÇELİK-İŞ KAYSERİ ŞUBE KONGRESİNE KATILDI

01 Temmuz 2018 13:17, Haberler


ARSLAN, ÇELİK-İŞ KAYSERİ ŞUBE KONGRESİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Temmuz 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Çelik-İş Sendikamızın Kayseri Şubesinin 8. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Kayseri’de gerçekleştirilen genel kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, Çelik-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Celalettin Korkmazyürek, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çapan, SGK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Kayseri Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulunun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Arslan, “Kayseri ülkemiz ve konfederasyonumuz için çok büyük hizmetler yapmıştır. Konfederasyonumuzun ve sendikalarımızın kongrelerinde her zaman arkamızda Kayseri’nin desteğini gördük” dedi.

“Kayseri Milli Bir Duruş Göstermektedir”

Kayseri halkının milli bir duruş gösterme söz konusu olduğu zaman hep birlikte hareket etmeyi en iyi başaran teşkilatlardan birisi olduğunu belirten Arslan, “Kayseri halkı ülkemizin ne zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacı olsa hemen milli bir duruş göstermektedir. Ülkemize ve konfederasyonumuza göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Kayseri halkına ve sendikamıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KİT’ler İçin Kadro Müjdesi

30 Haziran tarihinde Bakanlar Kurulunda yeni bir KHK çıkarıldığını anlatan Arslan, “Dün çıkarılan KHK ile daha önce çıkarılan 696 sayılı taşeron işçilerin kadroya alındığı KHK’da olması gereken düzenlemeler yer alıyor. Bu KHK ile KİT’lerde çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz için kadro yolu açılmış oldu. Dün çıkarılan KHK ile KİT’lerde çalışan kardeşlerimizin de sorunları çözülmüş oldu. Taşeron işçi kardeşlerimizin kadroya alınmasıyla çalışma hayatında tarihi bir başarıya imza atıldı. Bu Türkiye’nin ve hepimizin başarısıdır. Taşeron işçilerimizin en son yapılan düzenlemeyle yeni bir aşamanın daha başarıyla gerçekleştirilmesinin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

“HAK-İŞ’i Türkiye’nin Gücünden ve Değerlerinden Ayrı Görmüyoruz”

Güçlü bir HAK-İŞ’i Türkiye’nin güçlenmesi ve büyümesi olarak nitelendiren Arslan, “Biz HAK-İŞ’i Türkiye’nin gücünden ve değerlerinden ayrı görmüyoruz. Ülkemizin büyümesi, gelişmesi, çalışma hayatında iş barışının sağlanması ve milli değerlerimiz için HAK-İŞ’e ihtiyacımız var. Bunun için de birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Birlikte daha güçlü bir HAK-İŞ’i inşa edersek sorunlarımızı daha kolay çözeriz. Çünkü HAK-İŞ gücünü üyelerinden almakta, üyeleriyle güçlenmekte ve gün geçtikçe daha da büyümektedir” ifadelerini kullandı.

Çelik-İş Sendikasının çalışmaları ve ilişkileri açısından diğer sendikalara örnek teşkil ettiğini vurgulayan Arslan, “Çelik-İş Sendikamızın özverili ve HAK-İŞ’i daha da yüceltmek ve büyütmek için yapmış olduğu çalışmaların diğer sendikalarımız için de örnek olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çelik-İş Sendikasının metal sektöründeki misyon, vizyon ve çalışmalarının daha geliştirilmesi gerektiğini anlatan Arslan, “Çelik-İş Sendikamızın daha iyi yerlerde olması daha çok metal işyerinde örgütlü olması için daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

“Hedefimiz 1 Buçuk Milyon İşçiyi Örgütlemek”

Türk milletinin değer verdiği kuruluş olan HAK-İŞ’in daha da büyümesi ve güçlenmesi için HAK-İŞ olarak büyük sorumlulukları olduğuna işaret eden Arslan, “Bizler bu sorumluluğu yerine getirmek için 24 saat çalışmalıyız. İşkolunda 1 buçuk milyon metal işçisi var. Bizim hedefimiz 1 buçuk milyon işçiyi örgütlemek olmalı. Başarımızı bu noktaya taşımamızın önünde hiçbir engel yoktur” dedi.

24 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Arslan, “24 Haziran seçimlerine yüzde 88’in üzerinde bir katılımla Türkiye büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu seçimin birinci kazananı milletimiz olmuştur. Türkiye tartışmasız ve başarılı bir seçimi gerçekleştirmiş, herkese örnek bir tutum ortaya koymuştur. Seçim sonuçlarıyla birlikte Türkiye demokrasisi daha da güçlenmiştir. 24 Haziran seçimlerinde büyük bir başarı kazanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün kazananları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kayseri’deki önemli bir sendikal dayanışma olduğunu belirten Arslan, “Kayseri’deki sendikal dayanışma gerçekten çok gurur verici. Bu dayanışmanın Kayseri’ye özgü bir şey olduğunu düşünüyorum. Çelik-İş Sendikamızın Kayseri Şubesinin 8. Olağan Genel kurulunun ülkemize konfederasyonumuza ve sendikamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Genel kurulda konuşan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Sendikamızın Kayseri Şubesinin 8. Olağan Genel Kurulunun, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Değirmenci, “Çelik-İş ve HAK-İŞ neferi olarak yıllardır Kayseri’de emek mücadelesi vermiş bir kardeşiniz olarak, bugün sizlerle birlikte olmak, benim için ayrı bir anlam taşımaktadır. Siz hemşerilerimden aldığım güç ve ilhamla, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanlığı sıfatını taşımanın, heyecanını, onurunu, şerefini her zaman yaşıyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin üreten bir gücü olan Çelik-İş Sendikası olarak güçlü bir Türkiye’ye katkı vermek için büyük bir sorumlulukla harekete ettiklerini vurgulayan Değirmenci, “Ülkemizin, insanlığın vicdanı olmak ve daha da güçlenmek için tüm varlığımızla çalışmak ve üretmek için mücadele veriyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Temmuz 2018 13:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu