YILDIZ, 28. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONSEYİ TOPLANTISINA KATILDI

22 Haziran 2018 19:30, Haberler


YILDIZ, 28. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONSEYİ TOPLANTISINA KATILDI


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 21 Haziran 2018 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen 28. İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve HAK-İŞ Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı Merve Yılmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bakanlık yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların başarılı olduğunu belirterek bu konudaki özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.  

Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yaptığı çalışmaların Türkiye’de önemli bir etki yarattığını söyledi. 

Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda (MYK) iş sağlığı ve güvenliği sisteminin işler halde olduğunu belirterek, MYK’nın da gözlemci olarak bu toplantıda yer almalarının İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi toplantıları için önemli ölçüde yarar sağlayacağını belirtti.

HAK-İŞ’in iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli çalışmaları olduğunu anlatan Yıldız “HAK-İŞ olarak, çıkarmış olduğumuz faaliyet raporumuzda iş sağlığı ve güvenliğini mevcut politikaların tamamlayıcı unsuru olarak ele alıyoruz. Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız çalışmalarında önemli ölçüde iş sağlığı ve güvenliği konusuna yer vermektedir. Bu konuda projeler ve çalışmalar yürütmektedirler. Uluslararası kuruluşlarla bu konuda yakın bir çalışma sürecinde bulunuyoruz. Özellikle kadınların çalışma hayatında daha fazla ve etkin bir biçimde yer alması gibi konulara ağırlık vererek, iş sağlığı ve güvenliğini eğitimlere entegre ederek gerçekleştiriyoruz. Bu konularda geçtiğimiz yıllarda çok büyük projeleri hayata geçirdik.  Bu yıl da sendikalarımız kendilerine özgü projelerle bu alandaki çalışmalarına devam etmektedirler” diye konuştu.

İSGÜM’ün İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelere iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli ölçüde katkıları olacağını kaydeden Yıldız, “HAK-İŞ olarak Afrika’daki sendikalarla yakın zamanda çok yakın ve yaygın bir işbirliği sürecimiz var. Eğitim amacıyla Türkiye’ye önemli heyetler getiriyoruz. Özellikle İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüzle eğitim bazlı işbirliği yapmaktan mutluluk duyarız. Böyle bir işbirliğinin kurulacak olan merkeze önemli bir altyapı sağlayacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Yıldız, “HAK-İŞ olarak uluslararası alanda üyesi olduğumuz Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC)’un İş Sağlığı ve Güvenliği Komitesi ile İSGÜM’ün gündem maddelerinin birebir aynı olduğunu ve Avrupa’daki gündemi birebir takip ettiğini görmekten büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Haziran 2018 19:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu