ARSLAN İBB TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

21 Haziran 2018 13:35, Haberler


ARSLAN İBB TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş ve Öz Gıda-İş Sendikalarımızın örgütlü olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan yaklaşık 13 bin üyemizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kokteyl Salonunda 21 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra, İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve MİK-SEN Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Karahan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, MİKSEN Genel Sekreteri Zekeriya Sancı, İETT İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Bağış, KİPTAŞ A.Ş. Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İSTON A.Ş. Genel Müdürü Deniz Demir, İSPARK A.Ş. Genel Müdürü Uğur Kara, KÜLTÜR A.Ş. Genel Müdürü Kemal Kaptaner, İSFALT A.Ş Genel Müdürü Ahmet Ağırman, İSBAK A.Ş. Genel Müdürü Muhammed Alyürük, sendikalarımız İstanbul Şube Başkan ve yöneticileri, İstanbul büyükşehir Belediyesi, İETT Genel Müdürlüğü ve İBB iştiraklerinde çalışan üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Tarihi Bir Başarı Olarak Görüyorum”

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplu iş sözleşmesinin uzlaşı ve çalışanların sevinciyle sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arslan, sözleşmeye katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

İmzalanan sözleşmenin başarılı bir toplu iş sözleşmesi olduğunu kaydeden Arslan, “Bu toplu iş sözleşmesinde işçi arkadaşlarımızın beklentileri, istekleri ve talepleriyle belediyemizin imkânlarını ortak bir noktada buluşturup nihai bir şekilde masada imzalanmasını sağlamayı Türk çalışma hayatı adına tarihi bir başarı olarak görüyorum” dedi.

Toplu iş sözleşmesinin Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olacağını ve bundan dolayı arada fark oluştuğunu belirten Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal’dan farkların ödenmesi talebinde bulundu.

“İyi Bir Sözleşmede 3 Temel Esas Olmalı”

İstanbul'da yaşayan işçilerin buradaki ekonomik şartlar nedeniyle beklentilerinin yüksek olabileceğini söyleyen Aslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu toplu iş sözleşmesinin muhatabı olan Büyükşehir Belediyesi, İETT ve İBB iştiraklerinde çalışan emekçiler, İstanbul'da yaşamanın verdiği ağır bir sorumluluğun bedelini de ödüyor. İyi bir toplu iş sözleşmesini yüksek zamla imzalamak yetmiyor. İyi bir toplu sözleşmesinin 3 tane temel esası olmalı. Birincisi; imzaladığımız sözleşme harfiyen ve zamanında uygulanmalı, arkadaşlarımız alacaklarını zamanında almalıdır. İkincisi; sözleşme iş güvencemizi daha da artırmalıdır. Üçüncü olarak da iş yerinde barışı, kardeşliği ve dayanışmayı sağlamalıdır. Bu üçünü başardığımız zaman iyi bir toplu iş sözleşmesinin temelini oluşturuyoruz. Ücret zamları da bunun bir parçasıdır.”

“Türkiye Cumhuriyeti’ne Terörle Diz Çöktürmek İstiyorlar”

Türkiye’nin terör ve ekonomik baskılarla yıpratılmaya çalışıldığını belirten Arslan, “Terör örgütleriyle, bölgedeki bir kısım taşeron devletler ve ekonomik baskılarla Türkiye’ye ayar verilmek isteniyor. Türkiye Cumhuriyeti’ne terörle diz çöktürmek istiyorlar. Burada başarı sağlayamayınca ekonomik baskılara yöneliyorlar” ifadelerine yer verdi.

24 Haziran seçimlerinin tarihi öneme sahip bir seçim olduğunu ve buradan çıkacak sonucun ülkemizin bekasını etkileyeceğini vurgulayan Arslan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelesinin, ekonomik başarısının, bekasının geleceği oylanacak olan bir seçimden bahsediyoruz” diye konuştu.

“Herkese Sorumluluk Düşüyor”

24 Haziran seçimlerinde herkese sorumluluk düştüğünü vurgulayan Arslan, 24 Haziran seçimleriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “HAK-İŞ’in seçimlere yönelik tavrı nettir. HAK-İŞ, eğer toprak yoksa vatan yoktur, vatan yoksa devlet de yoktur, devlet yoksa halk da yoktur anlayışını temel kabul eden bir kuruluştur. Ülkemizin bütünlüğü, bekası, geleceği bizim geleceğimizin önündedir. Türkiye'nin birlikteliği, bütünlüğü, bekası bizim bekamızın önündedir. Dolayısıyla Türkiye'nin son dönemde yaşadığı sıkıntıları dikkate almamız gerekiyor.”

“İşçilerimizin Hakkını Gözetiyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da belediye olarak işçilerin hak ve hukukunu gözettiklerini söyledi.

İBB’de toplam 62 bin civarında işçinin çalıştığını ve bunların 30 bininin sendikalı olduğunu kaydeden Uysal, “Sözleşme zamanı gelmeyen işçilerimiz var, KHK ile gelip henüz sendikaya geçmeyen işçimiz var. Bunların tamamı için biz sözleşme yapalım veya yapmayalım hepsinin hakkını gözetiyoruz.  Burada ölçümüz şudur: Türkiye’de enflasyonun üzerine her zaman bir ücret zammı belirlemektir. Çalışanlarımızı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Oturup makul olanı birlikte belirliyoruz. Onun için bu konuda, sırf bu sözleşme için Ankara’dan gelen başta HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan olmak üzere, sendika ve işçi temsilcilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Alın Teri Kurumadan Karşılığını Teslim Et”

“İdare olarak işçinin hakkını vereceğiz” diyen Uysal, şöyle devam etti: “İşçilerimiz de idareye sahip çıkacak ve vatandaşa hizmet edecekler. Bunu yaptığımız müddetçe hem bu dünyada hem de diğer dünyada görevimizi yapmış olacağız. İdare olarak temel felsefemiz, işçimizin hakkını vermektir. Ne derler ‘alın teri kurumadan karşılığını teslim et.’ 1994'ten beri bu çizgi devam etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İBB'de başlatmış olduğu adımın, yürüyüşün mirasçılarıyız. Onun döneminde başlayan mantığı, çizgiyi devam ettirme zorunluluğumuz var. Onun için iki tarafın birbirinin hakkını, hukukunu koruması, omuz omuza vermesi önemlidir.”

İBB olarak yaptıkları çalışmalarla belediyecilik anlamında dünyaya örnek olduklarını ve Türkiye’ye örnek olma gibi bir misyon ve sorumluluğu da taşıdıklarını ifade eden Uysal, bu başarıyı tüm çalışanlarla omuz omuza vererek ve ortak akıl yürüterek yakaladıklarını söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadelesini her zaman desteklediklerini belirten Uysal, Türkiye’ye kumpas kurmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Toplu Sözleşmelerden 13 Bine Yakın Emekçi Yararlanacak

Toplu iş sözleşmesi, Hizmet-İş ve Öz Gıda-İş Sendikamızın örgütlü olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan 13 bine yakın emekçiyi kapsıyor.

Toplu iş sözleşmesiyle ücret ve sosyal haklarda sağlanan artışlar, emekçiler tarafından ayakta alkışlandı.

Üyelerimiz, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a çiçek takdim ederek teşekkür ettiler. Sevinçlerini mehteran eşliğinde kutladılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Haziran 2018 13:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu