ARSLAN’DAN İSTANBUL VALİSİ’NE 1 MAYIS ZİYARETİ

26 Nisan 2011 14:00, Haberler


Vali: “1 Mayıs’ta Emekçilerimize Güzel Bir Gün Diliyorum”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Mayıs öncesi alınan tedbirler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti. Toplantıya HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Paçal ve 1 Mayıs Tertip Komitesi üyelerinin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı.

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Taksim'de yapılması konusunda işbirliği içinde bulunmayı kararlaştırdıklarını ifade etti. Mutlu, “Sendikalarımızın genel başkanlarıyla emniyetin de iştirakiyle bir değerlendirme toplantısı yaptık. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günüyle ilgili son bilgilerimizi paylaşarak bu günün kutlanması konusunda işbirliğimizi bir kez daha gözden geçirdik. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Taksim'de yapılması konusunda işbirliği içinde bulunmayı kararlaştırdık” diye konuştu.

“1 Mayıs'ta Taksim alanında bulunacak bütün emekçi kardeşlerimizin güzel bir gün geçirmesini diliyorum" diyen Vali Mutlu, İstanbul’un o günü güzel bir şölen günü olarak bir emek günü olarak en iyi şekilde değerlendireceğini arzu ettiğini söyledi. Mutlu, “Bundan hem ülkemizin demokrasisi, hem de sivil toplumu ve emek dayanışması çok büyük kazanç ile çıkacaktır” dedi. Mutlu, sendika başkanlarıyla ve tertip komitesinin diğer üyeleriyle taleplerini ve dikkat edilmesi gereken hususları paylaştıklarını belirterek şöyle devam etti:

                “Ama alandaki tertip düzen tamamen kendileri tarafından yürütülecektir. Dikkat edilmesi gereken husuları kendileriyle paylaştık. Ama organizasyonun tamamen kendilerine aittir. Biz güvenlikle ilgili tedbirlerimizi alacağız. Meydan kendi planlamaları dahilinde o gün kutlamalara açık olacak. Meydana çıkacak gruplarla ilgili bütün değerlendirmeleri arkadaşlarımıza bıraktık. Biz Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak arzusunda içinde olan herkese Taksim'de yer olduğunu düşünüyoruz.”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan da 1 Mayıs’ın korku ve gerilim günü olarak anılmasını istemediklerini ve 1 Mayıs’ın bir şölen havası içerisinde kutlanmasından yana olduklarını belirterek, “HAK-İŞ emeği ile geçinen tüm çalışanlarımızı ve halkımızı 1 Mayıs’ı barış ve coşku içinde kutlamak için Taksim meydanına çağırmaktadır. 1 Mayıs sevgi, coşku, birlik, dayanışma ve emek gününüz şimdiden kutlu olsun” dedi.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Nisan 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu