ARSLAN, KIBRISLI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

01 Haziran 2018 16:43, Haberler


ARSLAN, KIBRISLI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Haziran 2018 tarihinde K.K.T.C Vadili İlkokulu öğrencilerini HAK-İŞ Genel Merkezi’nde ağırladı.

Programda öğrencilere hitap eden Arslan, Kıbrıslı öğrencileri HAK-İŞ Genel Merkezinde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Sevgili çocuklar hepiniz Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e hoşgeldiniz. Sizleri burada görmekten ve sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz” dedi. 

“Bizler Ebedi ve Ezeli Kardeşiz”

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin iki kardeş devlet olduğunun altını çizen Arslan, “Bizler et ve tırnak gibiyiz. Ebedi ve ezeli kardeşiz. Dinimiz, inançlarımız, dilimiz, isimlerimiz, bayramlarımız hep aynıdır. Burası sizin dedelerinizin yaşadıkları topraklardır. Sizler aslında bugün dedelerinizin yaşadıkları topraklara geldiniz. Sizin geçmişiniz burada yani Anadolu’da yaşıyor” şeklinde konuştu.

“Biz Bir Ananın İki Evladı Gibiyiz”

Türkiye ile kardeş K.K.T.C.’nin arasını bozmak isteyen bazı çevrelerin olduğunu belirten Arslan, “Zaman zaman iki toplum arasında birtakım sıkıntılar oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bunlara asla itibar etmiyoruz. Çünkü biliyoruz ki K.K.T.C. ile Türkiye bir ananın iki evladı gibidir. Sizler gelecekte ülkenizi yöneteceksiniz. O yüzden anavatanla ilişkilerinizi sıkı tutun. Bizim aramızda ayrılık gayrılık yok. Bizlerin arasında ayrımcılık yapmak isteyenlere karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Buradan bu gençleri hayata hazırlayan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

K.K.T.C. Vadili İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Kürşat Özer, Türkiye’de ve HAK-İŞ’te ağırlanmaktan onur duyduklarını belirterek, “Çocuklarımız Ankara’da 3 gün boyunca Ankara’ya özgü yerleri gezme imkanı bulacaklar. Gezimize katkı sağlayan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve HAK-İŞ ailesine çok teşekkür ediyoruz. Sağolsunlar varolsunlar” dedi.

Program, karşılıklı hediye takdimi ve çocuklara verilen hediyelerin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

01 Haziran 2018 16:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu