ETUC STRATEJİ GELİŞTİRME TOPLANTISINA KATILDIK

09 Mayıs 2018 15:33, Haberler


ETUC STRATEJİ GELİŞTİRME TOPLANTISINA KATILDIK


Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) Eğitim enstitüsü tarafından düzenlenen Stratejik Geliştirme Toplantısı 7-9 Mayıs 2018 tarihlerinde Portekiz’in Sesimbra şehrinde gerçekleşti.

Toplantıya seçilmiş konfederasyon ve komitelerin sorumluluk sahibi kıdemli üst düzey yöneticileri katıldı. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel sekreteri Dr. Osman Yıldız Konfederasyonumuz HAK-İŞ'i temsilen Pınar Özcan HAK-İŞ’i ve ETUC Kadın komitesini temsilen özel davetle toplantıya katıldı.

Eğitimde ETUI eğitmenlerinden Vera Dos Santos Costa, Ulisses Garrido, Phillippe Pochet, Christophe Degryse  ve Manchester Universitesi öğretim görevlisi Joe Ravetz eğitmen olarak yer aldı. 2030 yılında çalışma hayatı, gelecek senaryoları,  ETUC öncelikleri, Avrupa’nın geleceğinin tartışıldığı eğitimde gruplara ayrılan katılımcılar stratejiler üreterek eylem planı hazırladı. Sendikal yenilenme, Çalışma Hayatı ve popülizm konularında çalışan gruplar konulara ilişkin ayrıntıları inceleyerek stratejileri belirledi.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve Uluslararası ilişkiler uzmanı Pınar Özcan, sendikal  yenilenme grubuna katılarak, stratejik önerilerde bulundu.

ETUC Genel Sekreteri Luca Vicentini eğitime katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında önceki kongreden bu güne görüşmelerin daha iyi olmadığını, toplu iş sözleşmenin ve sosyal diyaloğun geçmişte daha iyi olduğunu söyleyen Vicentini, Midterm Konferansında belirlenen 6 öncelikten bahsetti. İlk önceliğin Daha iyi ücret, sürdürülebilir ekonomi olduğunu belirten Luca Vicentini, AB Ekonomik modelinde değişiklik yapılması konusunda ETUC’un nasıl katkı sağlayabileceğini tartışmamız gerekir dedi.Aynı zamanda oluşturulan bu grubun ETUC yol haritasının hazırlanmasına katkıda bulanacağını sözlerine ekleyen Vicentini tüm katılımcılardan ETUC geleceği konusunda görüş ve önerilerini aldı.

Genel Sekreterimiz Osman Yıldız söz alarak, HAK-İŞ’in örgütlenme ve büyüme stratejilerini anlatarak başta taşeron örgütlenmesi olmak üzere sendikaların örgütlenmesinin önemine dikkat çekti.

Pınar Özcan ise HAK-İŞ’in kadın üye sayısının 2009 yılından bugüne kadar %5’ten %25’e yükseldiğini ve kadın ve gençlerin sürece dahil edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Aynı zamanda göçmen işçilerin toplumsal entegrasyonunun önemli olduğuna vurgu yapan Özcan, HAK-İŞ’in bu projeyi hayata geçiren ilk örgüt olduğunu ve yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

3 gün süren toplantı tüm katılımcıların görüşlerini paylaşmasının ardından sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Mayıs 2018 15:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu