ARSLAN HİZMET-İŞ SENDİKAMIZIN ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

28 Nisan 2018 16:35, Haberler


ARSLAN BURSA'DA

ARSLAN HİZMET-İŞ SENDİKAMIZIN ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Nisan 2018 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Bursa Şube Genel Kuruluna katıldı.  

Genel Kurula Genel Başkanımız  Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz ve Yönetim Kurulu üyeleri HAK-İŞ İl Başkanları,  Sendikalarımızın şube başkan ve yöneticileri, Komitelerimizin başkan ve yöneticileri, MEMUR-SEN’e bağlı sendikaların il temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

ARSLAN: 1 MAYIS’I GERGİNLİK GÜNÜ OLMAKTAN ÇIKARDIK

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in, 1 Mayıs geleneğine ciddi şekilde sahip çıkan örgüt olduğunu söyledi.

1 Mayısların birkaç yıl öncesine kadar Taksim Meydanı ısrarlarıyla, sokak çatışmalarıyla gündemde yer aldığını hatırlatan Arslan, “Gerginliklerin, ideolojik krizlerin, güvenlik zaaflarının olduğu 1 Mayıs günleri artık geride kaldı. 1 Mayıs’ı çatışma günü olmaktan çıkardık; halkın katıldığı 1 Mayısları Türkiye’ye armağan ettik” dedi.

“1 MAYISLARI TÜRKİYE’NİN HER YERİNE GÖTÜRECEĞİZ” 

İşçilerin taleplerini duyurmak için meydanlarda olduklarını ifade eden Arslan, şunları söyledi:

“1 Mayıslara en büyük katılımı HAK-İŞ yapıyor, kavga çıkmıyor; aksine dayanışma içinde halaylarla, şarkılarla kutluyoruz. Sakarya’da, Karabük’te, Konya’da, Erzurum’da kutladık; bu yıl da Adana’da kutlayacağız. 1 Mayısları Türkiye’nin her yerine götüreceğiz. 1 Mayıs’ı bütün dünyaya barış günü olarak ilan edeceğiz. 1 Mayısları milletin rahatsız olmayacağı şekilde, milletle beraber kutlamaya devam edeceğiz.”


ARSLAN, TÜM VATANDAŞLARI 24 HAZİRAN’DA SANDIĞA GİTMEYE DAVET ETTİ

24 Haziran seçimlerine müdahale yapılmak istendiğine dikkati çeken Arslan, uluslararası güçlerin olağanüstü hal uygulamasını bahane ederek, seçimlerin ertelenmesini talep ettiklerini hatırlatarak, “Amaçları seçimleri tartışmaya açmaktır, çünkü Erdoğan’ın seçilmesini istemiyorlar” dedi.

HAK-İŞ olarak, milletin iradesi ne yöndeyse onu desteklediklerini ifade eden Arslan, tüm vatandaşları 24 Haziran’da sandığa gitmeye davet ederek, seçimlerin kazasız-belasız, barış içinde atlatılması temennisinde bulundu.

HAK-İŞ’in Türkiye’nin bekasından, müreffeh geleceğinden; özgürlüklerden ve demokrasiden yana yerli ve milli bir emek örgütü olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ’in kökleri medeniyetimizin kökleriyle eşittir. HAK-İŞ, kültürümüz, değerlerimiz, inançlarımız ve medeniyetimizi içinde barındıran yerli ve milli bir konfederasyondur. HAK-İŞ bir yönüyle yerli ve milli, öbür yönüyle evrensel değerleri de barından bir örgüttür. Uluslararası sendikal hareketin en önemli aktörlerinden biridir” diye konuştu.

HAK-İŞ’in ilk günkü ilke ve değerleri neyse aynı istikamette yoluna devam ettiğini ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri ile 15 Temmuz darbe girişiminde ortaya koyduğu demokratik tavrı hatırlattı. 

“İKTİDARDA HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN DEMOKRASİDEN YANA OLDUK” 

Arslan, iktidarda hangi siyasal parti olursa olsun bütün antidemokratik girişim ve tutumlar karşısında aynı tavrı gösterdiklerini söyledi.

Arslan sözlerine şöyle devam etti: “12 Eylül’de maalesef sendikalarımızı kapattılar. Üyelerimiz TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olmaya zorlandı. Bugün atıp tutanlar o gün haklarımızı geri götürenlerdir. Tam yolumuz düzleşti derken 28 Şubat süreciyle karşılaştık.  Bu süreçte de demokrasiden yana tavır aldığımız için en ağır faturayı Bursa’da ödedik. Mesut Yılmaz’ın talimatıyla HAK-İŞ Bursa’da tasfiye edilmek istendi. Yıldırım’da, Nilüfer’de silahlı adamlar işyerlerine gelerek üyelerimizi istifa ettirmeye çalıştılar. 15 Temmuz yaşadığımız en son sınavdı. Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce sokaklardaydık. HAK-İŞ olarak 5 şehit verdik.”

Antidemokratik süreçlerden yana tavır alanların bugün demokrat görünme gayreti içinde olduklarını belirten Arslan, 28 Şubat’ın sivil ayağından hesap sorulmasını istedi.

Arslan, 27 Nisan e-bildirgesiyle 367 krizini çıkararak Abdullah Gül’ü dışlayanların bugün ortak aday yapmak istediklerine de dikkati çekti.

ARSLAN, BURSA’DAKİ MÜCADELE ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

HİZMET-İŞ Sendikamızın Bursa’da uzun yıllardır var olduğunu ve en büyük sendikal mücadelenin Bursa’da verildiğini ifade eden Arslan, Sendikamızın Bursa örgütlenmesi ve sonrasında emeği geçen teşkilat mensuplarımıza teşekkür etti.

Arslan, “Bursa’da zorluklara direnerek varlığımızı koruduk. Burada ilk anlardan itibaren aramızda olan çok sayıda arkadaşımızın emeği ve alın teri mücadelesi var. Biz onların sayesinde varız. Teşkilat onların sayesinde var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“TAŞERONA KADRO’DA KAPSAM DIŞI KALANLAR İÇİN YENİ BİR MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ”

HAK-İŞ’in, taşeron emekçilerine kadro mücadelesini iğne ile oya işler gibi adım adım 12 yılda bir noktaya getirdiğini ve başarıyla tamamladığını ifade eden Arslan, KİT’ler, hastane bilgi yönetimi, sosyal tesisler ve kiralık araçlarda çalışmakla birlikte kadro dışı kalanlar için yeni bir mücadele başlatacaklarını söyledi.

Arslan, “Bu arkadaşlarımız için yeni bir hazırlık yaptık. Hükümete yeni tekliflerimizi sunacağız. Bütün arkadaşlarımızın kadro alması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Şube Genel Kurulunda Hizmet-İş Bursa Şube Eski Başkanı Mustafa Turan ile Genel Merkez Kadın Komite Başkan Yardımcısı Arzu Kahveci de kısa bir konuşma yaptı.

Yapılan seçim sonucunda Mehmet Keskin Şube Başkanlığına tekrar seçildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Selim Bal, Mustafa Kılıç, Mustafa Yavuz ve Ramazan Uçar seçildiler.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Nisan 2018 16:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu