GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN KIBRIS’A GİTTİ

23 Nisan 2011 14:00, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Lefkoşa’da yapılan Türkiye ve KKTC Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Yemeği’ne katılmak üzere Genel Sekreter Yardımcımız Dr. Osman Yıldız ile birlikte 19 Nisan 2011 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Arslan ve beraberindeki heyet, Lefkoşa programı kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ü ziyaret etti. Ayrıca KKTC’deki siyasi parti liderleri ile biraraya geldi. 

   

HAK-İŞ’ten Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve ile Genel Sekreter Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’ın katıldığı ziyarete, Türkiye-AB Karma İstişare  (KİK) heyeti katılımcıları; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete katıldı. 

   

Genel Başkanımız Arslan, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda, işbirliğinin ve sosyal diyaloğun önemine dikkat çekti.  

   

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri kapsamında 1996 yılında işveren ve işçi örgütleri tarafından oluşturulan Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi, yılda dört kez yaptığı kendi içindeki toplantılardan birini yapmak için KKTC'ye gitti. 

  

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyeti Lefkoşa’da, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen dört siyasi parti başkanıyla ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle iki ayrı toplantıda bir araya geldi.​ Bu kapsamda, heyet Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı ile buluştu.

  

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da içinde bulunduğu Karma İstişare Komitesi, KKTC’de sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de bir araya geldi.

  

Toplantıya HAK-İŞ üyesi Kıbrıs Kamu-Sen’in Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ve heyeti de katıldı. Özkardaş, KKTC’deki durumla ilgili bir de sunum yaptı.

  

Ziyaret sonunda Türkiye KİK’i ile KKTC sivil toplumu arasında bir KİK kurulması kararlaştırıldı. 

  

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Nisan 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu