HAK-İŞ’İN 1 MAYIS KUTLAMALARI MASAYA YATIRILDI

28 Nisan 2018 13:38, Haberler


1 MAYIS’TA ADANA’DAYIZ

HAK-İŞ’İN 1 MAYIS KUTLAMALARI MASAYA YATIRILDI


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 28 Nisan 2018 tarihinde bu yıl kitlesel olarak Adana’da gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü hakkında düzenlenen basın toplantısına katıldı.

“1 Mayıs’ı Adana’da Büyük Bir Coşkuyla ve Görkemle Kutlayacağız”

Basın toplantısında konuşan Yıldız, “Bu yıl 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kitlesel olarak büyük bir coşkuyla ve görkemle Adana’da kutlayacağız. Biz bütün Türkiye’de 1 Mayıs’ın kutlanmasını, 1 Mayıs’ın bütün halkımızla ve emekçilerimizle buluşturulmasını çok istiyoruz. Türkiye’de yeni bir sendikal kültürün oluşturulmasını, güçlü bir şekilde sahiplenilmesini sağlamak için bütün Türkiye’de emek sarf edilmesi gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden HAK-İŞ olarak 1 Mayıs kutlamaları konusunda önemli bir projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Taksimdeki kutlamalara ilişkin yasağın kaldırılmasını başardık. Bu yasağın kalkmasının ardından 1 Mayıs kutlamalarının en etkin, en yaygın ve en başarılı kutlanabilmesi için her yıl ayrı bir ilde kitlesel olarak 1 Mayıs’ı kutlama kararı aldık. Bundan önce 5 ilde 1 Mayıs kutlamalarımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

HAK-İŞ’in 1 Mayıs’la ilgili alan sınırlamalarını genel anlamda ortadan kaldırdığını belirten Yıldız, “Daha önce Karabük’te, Kayseri’de, Konya’da, Sakarya’da ve geçen yıl da Erzurum’da 1 Mayıs’ı başarılı bir şekilde kutladık. Bu sene de 1 Mayıs’ı sanayi, tarım ve kültür kenti olan Adana’da aynı görkemle ve aynı coşkuyla kutlayacağız” diye konuştu.

“1 Mayıs Kutlamaları İçin Herhangi Bir Şablon Yoktur”

1 Mayıs kutlamaları için herhangi bir şablon olmadığını ifade eden Yıldız, “1 Mayıs kutlamaları için herhangi bir şablon yoktur. Yeter ki emeği temsil edelim, yeter ki emeğin sorunlarını ortaya koyalım, yeter ki mesajlarımızı en etkili ve en net biçimde ortaya koyalım. 1 Mayıs’ların anlamı budur. 1 Mayıs’lar emeğin yeniden yüceltildiği, sorunların yeniden ortaya konulduğu, emeğin taleplerinin haykırıldığı günlerdir. Bunun şekli ve şablonu yoktur. İnşallah bu sene 1 Mayıs’ta Adana’da emeğe yönelik mesajlarımızı paylaşmış olacağız. Çalışma hayatıyla ilgili önerilerimizi sorunlarımızı, taleplerimizi, demokrasiyle ve sendikal haklarla ilgili taleplerimizi, dünya gündemindeki barışa ve savaşa ilişkin önerilerimizi, beklentilerimizi ayrıntılı bir biçimde ortaya koyacağız. Tüm bunları en etkili ve güzel şekilde Adana’dan bütün dünyaya haykıracağız” ifadelerine yer verdi.

“Halkımızın da Sendikal Mücadeleye Katılımını ve Katkısını İstiyoruz”

Sendikal mücadelenin emekçiler tarafından olduğu kadar halk tarafından da sahiplenilmesini istediklerini dile getiren Yıldız, “HAK-İŞ olarak Türkiye’yi karış karış dolaşmaya karar verdiğimiz bu süreçte halkımızın da sendikal mücadeleye katılımı ve katkısını istiyoruz. Halkımızın ve emekçilerin desteği ve katılımının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Daha önce illerde gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs kutlamalarımızda da bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Gittiğimiz her ilde bütün kurumlar halkımız ve emekçilerimiz programımıza sahip çıktılar. HAK-İŞ olarak her ilde 1 Mayıs kutlamalarımızı coşkulu bir biçimde kutladık. Bu yıl Adana İstasyon Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs kutlamalarımıza tüm halkımızın ve emekçilerimizin katılımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Nisan 2018 13:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu