ARSLAN, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

18 Nisan 2018 14:35, Haberler


ARSLAN, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Nisan 2018 tarihinde Karabük Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek ‘Küreselleşme, Sosyal Sorunlar ve HAK-İŞ’ konulu bir konferans verdi. 

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Konferans salonunda üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konferansa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kültür, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Yıldız, HAK-İŞ Karabük İl Başkanı Ulvi Güngören ve üniversitenin öğretim görevlileri katıldı.

“HAK-İŞ Her Zaman Demokrasiden Yana Tavır Almıştır”

Konferansta konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 43 yıllık bir konfederasyon olduğunu anımsatarak, HAK-İŞ’in çalışmaları, faaliyet alanları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Demokrasi ve özgürlüklerin sendikal hareketin en temel varlık nedeni olduğunu vurgulayan Arslan, “Eğer biz ekmeğimiz aşımız kadar demokrasiyi ve özgürlükleri öne çıkaramazsak sendikal hareketten bahsedemeyiz. Bu bizim için olmazsa olmazdır. O nedenle HAK-İŞ her zaman demokrasiden yana tavır almış, demokrasiden yana bir tutum takınmıştır” diye konuştu.

“Sendikacılığımızı Hz. Mevlana’nın Bize Verdiği İstikamet Üzerine İnşa Ediyoruz”

HAK-İŞ’in yerli ve milli bir konfederasyon olduğunu belirten Arslan, “Biz Sendikacılığımızı Hz. Mevlana’nın bize verdiği istikamet üzerine inşa ediyoruz. Hz. Mevlana’nın tarif ettiği pergelin sabit ayağı bizim değerlerimizde, inancımızda, medeniyetimizde sımsıkı dururken, hareketli ayağımızla 72 milleti gezeriz. Biz bir yönüyle kendi değerlerimizle, kendi medeniyetimizde, kendi inançlarımızla, kültürümüzle kendimiz olurken diğer taraftan evrensel değerleri de bu mücadeleye katıyoruz. İşte biz HAK-İŞ’i böyle tarif ediyoruz. HAK-İŞ bir yönüyle yerli ve milli, bir yönüyle evrensel değerleri de içinde taşıyan uluslararası bir kuruluştur” ifadelerini kullandı.

“İşletmelerin Geleceği Bizim Geleceğimizdir”

HAK-İŞ’in meselelerini çözerken çatışma yoluna başvurmadığını anlatan Arslan, “Biz meselelerimizi karşılıklı rekabet ve çatışma üzerine değil, birlikte konuşup müzakere ederek sosyal diyalogla çözme anlayışına sahibiz. O nedenle her sorunu çatışma alanına dönüştürmek yerine sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek, bir çıkış yolu buluyoruz. Sorunlarımızın çözümünde masada olmayı ve sosyal diyalog mekanizmalarını bütünüyle kullanmayı ilke edinen anlayışa sahibiz. Biz sendikacılıkta işletmelerimizi rakibimiz olarak değil sosyal bir ortak olarak görüyoruz. İşletmelerin geleceği için birlikte çalışıyoruz ve onların geleceği bizi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü işletmelerin geleceği bizim geleceğimizdir” dedi.

“Küreselleşmenin Bize Öğrettiği En Büyük Şey Çözüm Üretmektir”

Sendikal hareketin en temel tartışma konularından birisinin küreselleşme olduğunu söyleyen Arslan, “Sadece itiraz etmek ve karşı çıkmak yetmez aynı zamanda çözüm de üretmek gerekir. Küreselleşmenin bize öğrettiği en büyük şey budur. Bize düşen küreselleşmeyi bir vaka olarak kabul edip buna insani bir alan ilave etmek, insanileştirmektir. Esas olan küreselleşmenin bizim önümüze getirdiği zorlukları görüp, imkanlarından yararlanarak bunu lehimize kullanabilmektir. Küreselleşmeyi nasıl algıladık, bununla nasıl baş edeceğiz, bununla ilgili neler yapmalıyız bunu kabul ettikten sonra ikinci aşamaya geçiyor ve neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Küreselleşmeden en az hasarı nasıl göreceğimizin değerlendirmesini yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“HAK-İŞ Olarak Tarihi Bir Mücadeleyi Başarıyla Sonuçlandırmanın Gururunu Yaşıyoruz”

“Taşeron konusunda HAK-İŞ olarak tarihi bir mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Arslan taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda HAK-İŞ’in mücadelelerini şöyle anlattı: “Taşeron sisteminin geldiği ilk günden bu yana itiraz ettik ve uygun olmayan taraflarını anlattık. İlerleyen zamanlarda bu süreci adım adım geliştirdik. Yaklaşık 1 milyona yakın arkadaşımız taşeron düzenlemesiyle kadrolarına kavuştular. Eğer biz ilk gün taşerona karşıyız, istemiyoruz deseydik. Taşeron sistemi büyümeye devam edecekti. Biz taşeron sistemine neden karşı olduğumuzu anlatarak, taşeron sisteminin kamuya olan zararlarından bahsettik. HAK-İŞ olarak taşeron konusuna karşıyız, kadro istiyoruz ve gerekçeleri de bunlar dedik. 12 yıllık bir mücadele sonucunda bugünlere kadar geldik.”

“Çalışma Hayatında Demokrasi Tarihinin En Büyük Reformunun Gerçekleştirildi”

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla çalışma hayatında demokrasi tarihinin en büyük reformunun gerçekleştirildiğini söyleyen Arslan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde daha önce bu kadar büyük reformları yaşamadık. Batılılar ve küresel güçler sermayenin serbestçe dolaşabilmesi için ‘kamuyu küçültün’ ‘kamu hizmetlerini özelleştirin’ çağrısında bulunurken tüm bunlara karşın, taşeron işçilerin kadroya alınması için büyük bir çaba göstererek küresel güçlere meydan okuyan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ve hükümetimiz büyük bir reforma imza atmıştır. Kendilerine bu çaba ve gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Taşeron düzenlemesiyle çalışma hayatında büyük bir reforma imza atılmıştır” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kültür konferansın konusu olan küreselleşme ve çalışma hayatı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “HAK-İŞ gibi Türkiye’nin son döneminde kamuoyunda ciddi bir şekilde gündem oluşturan bir konfederasyonun üniversitemizde bulunması bizim için çok değerlidir. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın üniversitemizde yapmış olduğu konuşma öğrencilerimiz için geleceğe dair fikir sahibi olmalarına yol etki edecektir” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Yıldız HAK-İŞ’le ilgili kendi izlenim ve bilgilerini anlattı.

Yıldız, HAK-İŞ’in terör konusu, göç konusu, mülteciler konusu, kadın çalışanlar, çocuk işçiler gibi birçok konuda aktif olarak faaliyet gösterdiğini anlattı.  

HAK-İŞ tarafından, sosyal sorumluluk ve eğitim konusunda göstermiş olduğu duyarlılığın bir sonucu olarak konferansın sona ermesinin ardından konferansa katılan yaklaşık 450 öğrencinin içerisinden 20 öğrenciye kurayla eğitim yardımı yapıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan öğrencilere eğitim yardımı hediyelerini takdim etti.

18 Nisan 2018 14:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu