ARSLAN, HİZMET-İŞ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU’NA KATILDI

17 Nisan 2018 12:49, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Nisan 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısına katıldı.

Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, şube başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Taşeron Emekçilerin İnsanca Yaşamaları İçin Mücadele Ediyoruz”

Genişletilmiş Başkanlar Kurulunda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, taşeron sorununun çözümünde gelinen süreç, 28 Şubat Postmodern darbesi ile Kudüs hakkında değerlendirmelerde bulundu.

HAK-İŞ’in taşeron sorununun çözümü noktasında verdiği mücadele ve sabır ile bugünlere gelindiğini kaydeden Arslan, “Biz taşeron işçilerin insanca yaşamaları için mücadele ettik. Mücadelemiz ve sabrımız bizi bugünlere kadar taşıdı” dedi.

“Kadroyla Birlikte Verimlilik ve Kalite de Artacaktır”

Kamudaki taşeron işçilerin kadro almasında HAK-İŞ’in çalışmalarının etkili olduğunu vurgulayan Arslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Belediyelerde olduğu gibi kamuda da bizim önerilerimiz model alındı. İlk olarak ÖSP’ye karşı çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımıza, kadro verilirse taşeron emekçilerin geleceklerinden endişe duymayacaklarını, dolayısıyla verimliliğin ve kalitenin artacağını ifade ettik. HAK-İŞ bir şey öneriyorsa bunun içini doldurur. 2 Nisan’dan sonraki süreçle ilgili de bir çalışma yaptık. Bundan sonra da sorunlara karşı sürdürülebilir çözümler ortaya koyacağız”

"28 Şubat’a Destek Verenlerden Hesap Sorulsun" 

Arslan, 28 Şubat Postmodern darbesine açık ya da dolaylı olarak destek veren herkesten hesap sorulmasını istedi.

28 Şubat sürecinde olup bitenlerin unutulduğunda benzer operasyonların tekrar yapılacağını belirten Arslan, “Bir kısım örgütler 28 Şubat’a destek verdiler. Bunlardan en önemlisi 5’li çete idi. Bu çete içerisinde yer alan örgütlerin bugünkü başkanlarıyla bir sorunumuz yok. O gün o kurumların başındakiler milletten özür dilemeliler, açıkça tavır koymalılar. Biz 28 Şubat’ın bütün taraflarının hesap vermesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak bunun arkasında duracağız” diye konuştu.

HAK-İŞ’in 28 Şubat’ta gösterdiği demokratik duruştan dolayı ağır cezalar ödediğini belirten Arslan, 1998 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesindeki üyelerimizin istifa ettirilmesini örnek gösterdi. 

Kudüs Konusunda Duyarlı Olmaya Davet Etti

HAK-İŞ Genel Başkanlığının yanında Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin Başkanlığı görevini de yürütmekte olduğunu anlatan Arslan, Başkanlar Kurulu üyelerinden Filistin sorununa daha fazla duyarlılık gösterilmesi talebinde bulundu.

“Filistin ve Kudüs Konusunda Öncülük Yapacağız”

Arslan, “Filistin ve Kudüs konusunda öncülük yapacağız. Filistin davası bizim davamızdır. Orası mübarek bir beldedir.  Filistin’e ve dolayısıyla Kudüs’e, 450 yıldan fazla bu topraklara hizmet etmiş bir millet olarak borcumuz var. Dualarımız ve imkanlarımızla Filistinlilere destek olacağız” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Nisan 2018 12:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu