ARSLAN, AKSARAY’DA GENEL KURULA KATILDI

13 Nisan 2018 22:00, Haberler


ARSLAN, AKSARAY’DA GENEL KURULA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Nisan 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Aksaray Şubesi 7. Olağan Genel kuruluna katıldı.

Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, HAK-İŞ Aksaray İl Başkanı Nedim Deniz, Aksaray Ak Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, HAK-İŞ Antalya İl Başkanı Muhammed Talha Kandil, HAK-İŞ Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, HAK-İŞ Kırşehir İl Başkanı Hızır Gürler, Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Aksaray’daki Çalışmalarımız 25 Yıldır Devam Etmektedir”

Genel kurula hitap eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Aksaray HAK-İŞ Konfederasyonumuz için anlam ifade eden köklü yerlerden bir tanesidir. HAK-İŞ olarak Aksaray ilimizdeki çalışmalarımız 1994 yılından bu yana ete kemiğe bürünmüştür. Aksaray ilindeki çalışmalarımız ilk olarak Aksaray Belediyesi ile başlamıştır ve 25 yıldır devam etmektedir” dedi. 

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın ortaya koyduğu yeni yaklaşımla HAK-İŞ’in Aksaray’da daha da güçlenerek ve büyüyerek yoluna devam ettiğini vurgulayan Arslan, “Bize ve Aksaray ilimize karşı gayret ve çabasından dolayı Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkürlerimi iletiyorum. Taşerondaki arkadaşlarımızın belediyeye geçmesiyle beraber çalışan arkadaşlarımızın sendikalı olmasının önünü açtığı için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“28 Şubat Türkiye’nin Karşılaştığı En Büyük Krizlerden Birisidir”

Önceki gün 28 Şubat davasında karar çıkması konusuna değinen Arslan şu açıklamalarda bulundu: “Dün 28 Şubat davası sanıklarının yargılanması sonuçlandı. 28 Şubat Türkiye’nin yakın tarihte karşılaştığı en büyük krizlerden bir tanesidir. Dünkü karar bir nebze olsun içimizi rahatlattı. Ülkemizde 28 Şubat sorumlularının ceza alması çok önemli bir durumdur. Ancak 28 Şubatı körükleyen medya yargılanmadı. Bankacılar ve 2. Genel Kurmay Başkanından brifing alan yargı mensupları ceza almadı. Beşli çete hesap vermedi. Refah yolu hükümetinin görevini alan beşli çete mensupları hesap vermedi. Darbeye çağrı yapanlar ceza almadı. Bu 28 Şubat yargılamasını yeniden yapmak gerekiyor. Eksik kalan yanlarını gidermek gerekiyor.”

“Türkiye’nin En Büyük İşçi Örgütlerinden Birisiyiz”

HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerinden bir tanesi olduğunu anımsatan Arslan, “HAK-İŞ olarak bugün 650 bin üyemiz ve 22 sendikamızla Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerinden birisiyiz. Ancak bulunduğumuz konumla hiçbir zaman yetinemeyiz. Her zaman daha iyi olmak için çaba ve gayretimizi sürdüreceğiz. Çünkü HAK-İŞ daha güçlü olmalı ve bu şekilde yoluna devam etmelidir” diye konuştu.

“Kendimizi Sizlerden Ayrı Görmüyoruz”

Arslan, “HAK-İŞ dünyaya özgü, evrensel değerleri içine sindirmiş, yerli ve milli bir kuruluş olarak hayatını sürdürmektedir. HAK-İŞ’in üye sayısının 10 katı kadar HAK-İŞ’e sempati duyan insan vardır. Biz HAK-İŞ olarak kendimizi hiçbir zaman sizlerden ayrı görmüyoruz. Çünkü HAK-İŞ’in temsil ettiği değerler milletin ta kendisidir” ifadelerine yer verdi. 

“Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde Daha Önce Bu Kadar Büyük Reformları Yaşamadık”

Konuşmasında taşeron işçilerin kadroya alınması konusuna da değinen Arslan, “Taşeron işçilerimizin kadroya alınmasıyla çalışma hayatında büyük bir reform gerçekleştirilmiştir. Türkiye Cumhuriyet Devleti tarihinde daha önce bu kadar büyük reformları yaşamadık. Batılılar ve küresel güçler sermayenin serbestçe dolaşabilmesi için ‘kamuyu küçültün’ ‘kamu hizmetlerini özelleştirin’ çağrısında bulunuyorlar. Taşeron işçilerin kadroya alınması Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ve hükümetimizin bütün küresel güçlere karşı bir meydan okumasıdır. Büyük bir reforma imza atılmıştır” şeklinde konuştu.

Arslan, “Hizmet-İş Sendikamız Aksaray Şubesi 7. Olağan Genel kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ARSLAN’DAN İŞÇİLERE ÇAĞRI

Arslan taşeron işçileri şu çağrıda bulundu: “Aksaray’daki bütün çalışanları ve işçileri sendikalı olmaya davet ediyorum. Hep birlikte Aksaray’da daha güçlü bir HAK-İŞ’i ve daha güçlü Aksaray’ı inşa etmeye çalışacağız. HAK-İŞ’i büyütmek için kardeşliği, barışı ve dostluğu sürdüreceğiz” dedi. 

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Hizmet-İş Sendikası Aksaray Şubesi 7. Olağan Genel Kurulun hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Yazgı, “En güzel hizmet insanlara hizmet ettiğiniz zaman aldığınız hayır duasıdır. Bizler işçilerimizin ve insanlarımızın dualarını almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizinle birlikte çalışmak, sizlerle beraber şehrimizi en iyi marka haline getirmek en güzel karardır. Bundan sonra da birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Nisan 2018 22:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu