ARSLAN, SUDAN’LI SENDİKACILARLA BİR ARAYA GELDİ

02 Nisan 2018 23:31, Haberler


ARSLAN, SUDAN’LI SENDİKACILARLA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Nisan 2018 tarihinde sendikacılık eğitimi için Türkiye’ye gelen Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Alghalı Mohamed Suliman Karaum başta olmak üzere sendikanın yöneticileri, genel sekreteri, genel sekreter yardımcıları ile yemekli programda bir araya geldi.

Programda konuşan Arslan, “Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) hem sudan için hem de Afrika için çok önemli bir örgüttür. SWTUF, Afrika’da son derece etkili ve önemli bir konuma sahiptir” dedi.

Arslan, “Misafirimiz olan Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası devlet idaresinde ve turizm sektöründe faaliyet gösteren güçlü bir sendikadır. Bu sendikanın bütün yöneticileri ve teşkilat yapısıyla burada olması bizim için son derece önemlidir” diye konuştu.

Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Alghalı Mohamed Suliman Karaum, “Dev bir konfederasyon olan HAK-İŞ, sadece Türkiye çapında değil, bütün dünya çapında faaliyet göstermektedir. HAK-İŞ’in bizi sendikacılar olarak misafir etmesi, tüm Sudan’ı takdir ettiği anlamına gelmektedir. Biz bundan büyük bir onur duymaktayız. Bunu bir madalya olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Karaum, “İnşallah Sudan halkıyla Türk halkı tek vücut olarak birlikte olacaklardır. Birlikte çalışacaklardır” diye konuştu.

Konfederasyonumuza bağlı Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke bir selamlama konuşması yaptı. 

Böke, Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası ile olan ilişkileri geliştirmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Sudanlı sendikal heyet, yemekli program öncesi konfederasyonumuz genel merkezini ziyaret ederek HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti ile bir araya geldi.

Serdengeçti, Sudanlı heyete HAK-İŞ Konfederasyonu’nun çalışmaları, yürütmüş olduğu projeler ve örgütlü olduğu iş kolları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Nisan 2018 23:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu