ARSLAN, ÇORUM’DA GENEL KURULA KATILDI

31 Mart 2018 14:28, Haberler


ARSLAN, ÇORUM’DA GENEL KURULA KATILDI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Mart 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikasının Çorum Şubesi 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı. 

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, TBMM İdare Amiri, Ak Parti Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Başkanımız Salim Uslu, Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Belediye Başkanvekili Ahmet Yabacıoğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Samsun İl Başkanı Ziya Uzun, HAK-İŞ Amasya İl Başkanı İsmail Pazar, 

HAK-İŞ Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, HAK-İŞ Kırıkkale İl Başkanı Celal Yünlü, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İşbir, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’e bağlı sendikaların Çorum şube başkanları, delegeler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

ARSLAN, TÜM SENDİKACILARI ÇÖZÜM ODAKLI DAVRANMAYA DAVET ETTİ

Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, tüm sendikacıları ülkemizin ve çalışma hayatının sorunlarıyla mücadelede çözüm odaklı davranmaya davet etti.

Arslan, “Sendikalar bugün şeker fabrikaları için hangi çözümü getirdiler. Kapattırmayız derken, çözümü de bulmalısınız. HAK-İŞ bir şeye itiraz ediyorsa somut çözümü de önerir” diye konuştu.

HAK-İŞ’in çözüm odaklı bir konfederasyon olduğunu kaydeden Arslan, HAK-İŞ’in önerileriyle tekrar ekonomiye kazandırılan Et Balık Kurumu ve Kardemir örneğini hatırlattı.

Arslan, “Kapattırmayız, sattırmayız, karşıyız diyerek süreci atlatamazsınız, çözüm de sunacaksınız. HAK-İŞ itiraz ederken çözümü de ortaya koyuyor. HAK-İŞ, mücadeleyi böyle yürütür. HAK İŞ olarak geçmişte Et Balık Kurumu’nu ve Kardemir’i kurtardık. Aynı şekilde, Bursa Büyükşehir’in su işletmesi, özel su işletmesinde tekel olan Fransız firma SUEZ’e satılmak istendi. Sorun varsa biz işletelim istedik. Mücadelemiz sonucunda SUEZ Bursa ve Antalya’da varlık gösterememiştir” dedi.

“ÇAYKUR’u Geleceğe Taşımamız Gerekiyor”

ÇAYKUR ve Orman Genel Müdürlüğü’nde de çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını anımsatan Arslan, şu açıklamalarda bulundu: “ÇAYKUR’un geleceğini düşünerek bir çalışma yaptık. ÇAYKUR işçileri şimdi en az 6 ay çalışacaklar. Bu sayede hem ÇAYKUR”u ayakta tutacağız hem de çalışanları memnun edeceğiz. Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımızın da yıllık çalışma sürelerini uzattık. ÇAYKUR’u geleceğe taşımamız gerekiyor. Rekabet edebilir duruma getirmemiz gerekiyor. Sadece itiraz odaklı olursanız fabrikaları kaybedersiniz. ÇAYKUR’u da kaybedersiniz. Sokaklarda ideolojik türkü söyleyerek sorunlar çözülmüyor.”

“HAK-İŞ Çözüm Odaklı Bir Konfederasyondur”

HAK-İŞ’in büyük bir bilinçle hareket ettiğini ve bu sorumlulukla birlikte büyümeye devam ettiğini belirten Arslan, “Türkiye’nin en büyük ikinci konfederasyonuyuz. Benden önceki Genel Başkanımız Salim Uslu’dan daha öncekilere kadar, emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ, istikametinden vazgeçmeden yoluna devam edecektir. Bu yolculuk zor bir yolculuktur. Değerlerden vazgeçmeden bu yolculuğu yapabilmek bir başarıdır. Bizimle yürüyen tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Kapsam Dışı Kalanlar Umutsuzluğa Kapılmasınlar”

Kamuda taşeron sisteminden vazgeçilmesi ile taşeron emekçilere kamuda kadro verilmesini küresel güçlere ve küresel sermayeye karşı bir meydan okuma olarak değerlendirdiklerini belirten Arslan, sendikal hareketin dinamik bir alan olduğunu ve taşerona kadro mücadelesinin devam ettiğini söyledi.

“Sendikal Hareket Bir Süreçtir, Yerinde Durmaz”

Arslan, “Sendikal hareket bir süreçtir, yerinde durmaz. 2017 yılında biz taşeron işçileri örgütlerken kimse yoktu. Mücadeleyi başlattık, devam ettirdik, bu aşamaya geldik. 2 Nisan itibariyle kamudaki taşeron işçiler kadro hakkını elde edecekler. Şimdi yeni bir aşamaya geçiyoruz. HAK-İŞ olarak bize yaraşır şekilde, KİT’lerdeki arkadaşların da kapsama alınması için mücadele edeceğiz” dedi.

Çorum’un en çok şehit veren illerimizden biri olduğuna dikkat çeken Arslan, bütün şehitlerimizle birlikte, 15 Temmuz’da şehit olan Erol Olçok’u da anarak rahmet diledi.

“HAK-İŞ Türkiye’yi İleriye Taşıyacak Kodları Yakalamıştır”

Genel Kurulda konuşan TBMM İdare Amiri, Ak Parti Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Başkanımız Salim Uslu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Sendikacılık koşmakla, akılla, vicdanla mümkündür. Mücadele ederken adaleti asla ıskalamamanız gerekir. HAK-İŞ okulundan olan herkes hakkı tutmak, haktan ve adaletten yana olmak durumundadır. HAK-İŞ dün insanların kıyafet özgürlüğüne, aidiyetine, kimliğine, mezhebine bakmayın dediğinde tutarlı olmayı iyi bilmiştir. Aslında HAK-İŞ, Türkiye’yi ileriye taşıyacak kodları yakalamıştır. HAK-İŞ savunduğu fikirler itibariye Türkiye’de siyaset yapanlara örnek teşkil etmiş, laboratuvar görevi görmüştür. HAK-İŞ IMF, Anayasa ve demokrasi konusunda her zaman haklı çıkmıştır. HAK-İŞ’in var olmasını Türkiye’nin de yoluna emin adımlarla yürümesinin garantisi olarak görüyorum”

Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da “2023 vizyonuna STK’sız girilemez. Bizlerin hain olmayan yapılara ihtiyacımız var. Bir bakan, bir idare amiri çıkaran HAK-İŞ önemli bir yapıdır” dedi.

“HAK-İŞ Her Zaman Adil Olmuştur”

Çorum Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, HAK-İŞ’in demokrasinin, kültür anlayışının temsilcilerinden birisi olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “STK’lar adil olmak durumundadır. HAK-İŞ her zaman adil ve otokontrol yapan bir konfederasyon olmuştur. Belediye olarak sivil toplum örgütlerimizi, sendikalarımızı ve çalışanlarımızı önemsiyoruz. HAK-İŞ’in 28 Şubat sürecindeki mücadelesini hatırlıyor ve takdir ediyoruz. Hizmetlerimizi işçilerimizle birlikte yürütüyoruz, işçilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz da  “HAK-İŞ’in hak arama mücadelesi aynı zamanda bir özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. HAK-İŞ yerli ve milli duruşun da bir simgesi olmuştur. Bu açıdan HAK-İŞ’e teşekkür ediyoruz. Taşeron meselesi belediyelerin de bir sorunuydu. Bu sorunda aldığı inisiyatiften dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇORUM BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ GÜL'Ü ZİYARET ETTİK

Genel kurulun ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, beraberindeki TBMM İdare Amiri, Ak Parti Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Başkanımız Salim Uslu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz ve Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karadereli ile birlikte Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül’ü makamında ziyaret etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Mart 2018 14:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu