ARSLAN LONDRA ZİYARETİ KAPSAMINDA İNGİLTERE PARLAMENTOSUNU ZİYARET EDEREK ÇEŞİTLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

24 Mart 2018 13:30, Haberler


ARSLAN LONDRA ZİYARETİ KAPSAMINDA İNGİLTERE PARLAMENTOSUNU ZİYARET EDEREK ÇEŞİTLİ GÖRÜŞMELERDE BULUNDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Mart 2018 tarihinde İngiltere Parlamentosunu ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

İngiltere İşçi Partisi Gölge Dışişleri ve Savunma Bakanı Fabian Hamilton’un daveti üzerine gerçekleşen görüşmelere Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile birlikte HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin de katıldı.

Geçtiğimiz günlerde konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı HAK-İŞ’te ziyaret eden Fabian Hamilton’un daveti kapsamında yapılan görüşme son derece yararlı geçti.

HAK-İŞ heyetine öncelikle parlamento ve İngiltere siyasi tarihi hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Daha sonra görüşmelere geçildi.

İki ülke arasındaki gelişmeler İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının etkileri, HAK-İŞ ile İngiltere sendikaları arasındaki ilişkiler, Kıbrıs konusu, Türk endüstri ilişkiler sisteminde gerçekleşen reformlar ile birlikte Yıldız Holding’in İngiltere’deki yatırımları konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

İşçi partisi ve HAK-İŞ olarak ilişkileri daha da geliştirerek sürdürme iradesi teyit edildi.

Bu kapsamda Nisan ayında yapılacak Kıbrıs seyahati kapsamında KKTC’de tekrar bir araya gelme kararı alındı.

İngiltere Parlamentosu ziyareti kapsamında Lordlar Kamarasına seçilen ilk Kıbrıslı Türk unvanına sahip Baroness Ece Hüseyin ile de çok verimli bir görüşme gerçekleştirildi.

Ayrıca parlamento ziyaretimiz kapsamında farklı siyasetçilerle de temaslar gerçekleştirildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mart 2018 13:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu