ARSLAN, OLEYİS ÜYESİ KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

06 Mart 2018 23:06, Haberler


ARSLAN, OLEYİS ÜYESİ KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Mart 2018 tarihinde HAK-İŞ 7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması programına katılmak için Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Oleyis Sendikası kadın komitesi üyeleriyle bir araya geldi.

Konfederasyonumuza bağlı Oleyis Sendikası kadın komitesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Dünya Emekçi Kadınlar Günü programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke ve yönetim kurulu üyeleri, Oleyis Sendikası Kadın Komitesi Başkanı ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kadın komite üyeleri katıldı.

Arslan, 7 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kıymetli Eşi Emine Erdoğan hanımefendi, Başbakan Sayın Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım hanımefendi ve bakanların katılımlarıyla ve 81 ilden gelen HAK-İŞ’li kadın üyelerimizle ‘Fıtrattta Farklılık, Haklarda Eşitlik’ temasıyla gerçekleştireceğimiz HAK-İŞ 7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması programı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

HAK-İŞ’in kadınlara verdiği değeri anlatan Arslan, kadın komitelerinin HAK-İŞ bünyesinde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Kadın sorunlarının çözülebilmesi için kadınların masada yer alması gerekliliğini vurgulayan Arslan, “Biz kadınları muhatap alıyoruz ve sorunların çözümü için kadınların da bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ olarak Türkiye’de ilk defa kadın strateji belgesi oluşturduklarını vurgulayan Arslan, “Bu sayede kadınların sorunlarını kendilerinden ve en sağlıklı şekilde öğrendik. Bu belge hazırlanırken çok sayıda kadınla anket yapıldı” ifadelerini kullandı.

Arslan, “Çalışma hayatının her alanında olduğu gibi sendikal mücadeleye daha fazla kadın elinin değmesi konusunda HAK-İŞ’li kadın üyelerimizi sendikalarımızda daha fazla yer almaya davet ediyoruz” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Mart 2018 23:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu