AFRİKALI SENDİKACILARI HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

06 Mart 2018 11:50, Haberler


AFRİKALI SENDİKACILARI HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, 6 Mart 2018 tarihinde Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU) Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, OATUU Genel Başkan Yardımcısı ve SWTUF Genel Başkanı Yousif Ali Abdelkarim Yousif, OAUTUU Genel Sekreter Yardımcısı Emmanuel Titus Nzunda’yı HAK-İŞ Genel Merkezinde kabul etti.

Ziyarette HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, ve uzmanlar yer aldı.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, OATUU heyetini HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şahin, “HAK-İŞ olarak Afrika’daki bütün konfederasyonlarla işbirliği içerisindeyiz. Ortaklaşa projeler yapıyor, programlar düzenliyoruz. Bu çalışmalarımıza ara vermeden sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU) Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, HAK-İŞ’in sendikal camiada önemli bir yeri olduğuna dikkati çekerek, HAK-İŞ’le birlikte ikili işbirliği anlaşması imzalamak istediklerini söyledi.

Mezhoud, “HAK-İŞ’le birlikte ikili işbirliği anlaşması yaparak Afrika’da çalışma hayatının gelişmesine katkıda bulunmak, çalışanların kapasite ve kalitelerini arttırmak için Türkiye’deki çalışma hayatından faydalanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

OATUU Genel Başkan Yardımcısı ve SWTUF Genel Başkanı Yousif Ali Abdelkarim Yousif, HAK-İŞ’in katkılarıyla 25 Temmuz 2017 tarihinde Somali Sendikalar Konfederasyonu (SCTU) yeni hizmet binasının açıldığını anımsatarak, “Yeni hizmet binasının açılışıyla birlikte Somalili sendikacı dostlarımız çalışmalarını daha güzel bir şekilde yürütüyorlar” dedi.

HAK-İŞ’in OATUU ile imzaladığı protokoldeki bütün şartları eksiksiz olarak yerine getirdiğini belirten Yousif, HAK-İŞ’le birlikte ortaklaşa eğitim programları düzenlemekten ve toplantılar yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. İşbirliğimizin devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaret programı karşılıklı hediyeleşme ile sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Mart 2018 11:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu