SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

14 Nisan 2011 14:00, Haberler


  SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Eski Genel Başkanımız Salim Uslu’nun milletvekili adaylığı için görevi bırakmasının ardından HAK-İŞ Başkanlığı'na seçilen Mahmut ARSLAN'a  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarete eski Genel Başkanımız Salim Uslu da katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Uslu'nun işçileri ve işçi hareketini yıllardır büyük bir başarıyla temsil ettiğini, başkanlığı döneminde Türkiye'nin meselelerine duyarlı davranarak, topluma yol göstericilik yaptığını söyledi. Uslu'nun kulvar değiştirerek, siyasete girdiğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, Uslu'nun bundan böyle işçi ve işçi hareketinin çıkarlarını Meclis'te savunacağını belirtti. HAK-İŞ Başkanlığına seçilen Mahmut Arslan'a da başarılar dileyen Hisarcıklıoğlu, Arslan'ın sendikacılık konusundaki tecrübelerini HAK-İŞ camiasıyla paylaşacağına olan inancını dile getirdi.

TESK Başkanı Palandöken, sivil toplum kuruluşlarının birbirine destek olarak Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda örnek çalışmalar yaptığını ifade ederek, Uslu'nun sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını yakından bilen bir kişi olduğunu ve sorunları Meclise taşıyacak olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. 

Türk-İş Başkanı Kumlu, Uslu'ya, siyasette, Arslan'a da konfederasyon başkanlığında başarılar diledi.  

Eski Genel Başkanımız Salim Uslu, hayatının önemli bir bölümünü, en güzel günlerini HAK-İŞ'te yaşadığını belirterek, Türkiye'nin ve işçi hareketinin çıkarları adına görev yaptığını kaydetti. Başkanlığı döneminde ciddi çalışmalar yaptıklarını, çalışmalarına siyasette devam edeceğini belirten Uslu, ''Kulvar değişikliği yaptım, işçi olarak başladığım mücadeleme siyaset işçisi olarak devam edeceğim ama aklım, kulağım ve kalbim sendikalarda olacak'' dedi. HAK-İŞ'in, gelenekleri olan kurumsallaşmış ve çalışma kültürü oluşmuş bir örgüt olduğunu ifade eden Uslu, HAK-İŞ Başkanlığı'na seçilen Arslan'ın da bu kültürü yaşayan ve yaşatan biri olduğunu, Konfederasyonu iyi bir noktaya taşıyacağını dile getirdi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan da ziyaret dolayısıyla başkanlara teşekkür ederek, Konfederasyonu Uslu'dan aldıkları noktadan daha iyi bir noktaya taşımak için mücadele edeceklerini söyledi. Aslan konuşmasında şunları kaydetti:

“Konfederasyon Başkanlığı döneminde HAK-İŞ’e ilkleri yaşatan, birlikte çalıştığımız, birlikte çalışmaktan her zaman onur duyduğum Sayın Uslu’dan bu görevi devralmak büyük bir onur ama aynı zamanda büyük bir sorumluluk bunun farkındayız. Uslu’nun bıraktığı yerden HAK-İŞ’i daha ileriye taşımak konusunda arkadaşlarımızla birlikte büyük bir mücadelenin içinde olacağız. Uslu’nun yokluğunu mutlaka hissedeceğiz, ama en aza indirmeye çalışacağız. Onun bıraktığı mirası ileriye taşımak, onun bıraktığı kültürü ve gelenekleri yaşatmak bizim temel görevimiz olacak.

Konfederasyonumuz Yönetim Kurulu kendi arasında görev dağılımı yaptı. Yönetim Kurulundaki bütün arkadaşlarım en az benim kadar Konfederasyon başkanlığı yapacak kalitede, kalifikasyonu yüksek ve gerçekten bu göreve layık olan arkadaşlarımız. Ancak bu görev bize tebliğ edildi. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla HAK-İŞ’i birlikte yürüteceğiz. 

Demokrasi standartlarını yükseltmek ve Türkiye’yi çağdaş bir demokrasiye ulaştırmak konusunda sivil toplum örgütleri ile birlikte bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda üzerimize düşen görevi yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Aslında Demokrasinin temel iki kuralı çoğulculuk ve katılımcılık bu da siyasi iktidarlara yön veren, yol gösteren onlar üzerinde baskı kurabilen bir yönü var. Sivil toplum olarak sizin başlattığınız bu süreci önemli buluyoruz. İnşallah beraber çalışacağız. Bu süreci sekteye uğratmadan dinamizm kazandırarak devam etmek istiyoruz.”

  

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Nisan 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu