ITUC’TAN HAK-İŞ’E TAŞERON TEBRİĞİ

24 Ocak 2018 11:21, Haberler


ITUC’TAN HAK-İŞ’E TAŞERON TEBRİĞİ

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow’a bir mektup yazarak, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda hükümetin kararını ve sendikaların çalışmalarını anlattı. ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow da bir mektup yazarak, “Sizi tebrik ediyorum. Gerçekten bu adım büyük bir zafer olmuştur.

 Arslan, mektubunda taşeron işçilerin kadroya alınmasının çalışma hayatında yapılmış büyük bir reform olduğunu belirtti.

 Arslan mektupta, “Büyük bir mücadele sonucu elde edilen bu durum Türk sendikal hareketi açısından büyük bir zaferdir. Türk Hükümetinin taşeron işçiler hakkında aldığı bu karar devasa bir adımdır, biz bu adımı büyük bir reform olarak görüyoruz” dedi.

 Arslan, mektubunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taşeron sisteminin sonlandırıldığına ilişkin açıklaması ve bu konuda çıkarılan kanun hakkında bilgi verdi.

Taşeron sisteminin sendikacılığın önünde büyük bir tehdit olduğunu ifade eden Arslan, “Bu durum sendikal örgütlenmenin daha da ileri gitmesi açısından büyük bir adımdır. Bizce bu karar, Washington Uzlaşmasının ardından tüm dünyada hakim olan liberal (neo-liberal) politikalara karşı büyük bir gelişmedir. Bu karar ve ardından yaşanacak olan dönüşüm ile kamu hizmetleri daha hızlı biçimde güç ve takdir kazanacak ve gelişecektir. Umarız Türkiye’deki bu politika tüm dünyaya örnek olur” ifadelerine yer verdi.

Arslan, kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışan 1 milyondan fazla işçiyi ilgilendiren düzenlemenin, taşeron işçiler tarafından büyük bir sevinçle karşılandığını anlattı.

 Burrow: “Bu Önemli Bir Zaferdir”

 ITUC Genel Sekreteri Burrow HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın mektubuna yanıt verdi.

 Burrow mektubunda şu ifadelere yer verdi; “Değerli Kardeşim Arslan, sizi tebrik ediyorum. Gerçekten bu adım büyük bir zafer olmuştur.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Ocak 2018 11:21, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu