ARSLAN: “TAŞERONUN ÇÖZÜMÜ ÇALIŞMA HAYATININ EN BÜYÜK REFORMUDUR”

25 Aralık 2017 21:03, Haberler


ARSLAN: “TAŞERONUN ÇÖZÜMÜ ÇALIŞMA HAYATININ EN BÜYÜK REFORMUDUR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Çorum İl Başkanlığı tarafından 3 bini aşkın taşeron işçiyle gerçekleştirilen “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

25 Aralık 2017 tarihinde Yıldız Park’ta gerçekleştirilen “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu, Ak Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Uğurludağ, Dodurga, Ortaköy ve İskilip Belediye Başkanları, Çorum ve ilçe belediyelerinde çalışan taşeron işçiler ile KYK, Sevgi Evleri, Halk Sağlığı ve Devlet Hastanesinde çalışan taşeron işçiler katıldı.

3 bini aşkın taşeron emekçinin katıldığı program ulusal ve yerel basın tarafından ilgiyle takip edildi.

Taşeron emekçiler, taşeron sorununun çözülmesinden duydukları sevinci, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çorum Milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri ile Çorum ve ilçe belediye başkanlarıyla paylaştılar.

“Taşeron Sorununun Çözümü Bütün Dünyada Ezberleri Bozan Bir İştir”

Salonu hınca hınç dolduran 3 bini aşkın taşeron emekçiye hitap eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, taşeron sorununun çözümünde gelinen noktayı gurur ve onur verici olarak niteledi.

5 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan taşeron düzenlemesinin 25 Aralık 2017 itibariyle KHK ile işçi kadrosunda istihdam edilmesini çalışma hayatıyla ilgili kısa sürede atılmış tarihi bir adım olarak değerlendiren Arslan, “Taşeron sorununun çözülmesi bütün dünyada ezberleri bozan bir iştir. Bu sorunun çözümü aynı zamanda bölgemiz ve bütün insanlık için tarihi bir adımdır. Çünkü kamu işlerinin kamu işçisi eliyle yapılmak istenmesi, dünyada güvencesizliği dayatan küresel güçlere karşı da bir meydan okumadır. Küreselleşmenin bize dayattığı kamunun küçültülmesi gibi dayatmalara karşı Sayın Cumhurbaşkanımız “Hayır, kamu hizmetlerini kamu işçileriyle yapacağız” demiştir. Bu sözü söyleyen milletin adamı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Çalışma Hayatında Yapılmış En Büyük Reformdur”

Taşeronu sonlandıran karar ile 1933 yılında mevzuatımıza giren taşeron sisteminden vazgeçildiğini belirten Arslan, şöyle konuştu: “Mevzuatımıza 1933 yılında giren taşeron sistemi, aradan geçen 80 yıl sonra ilk defa hükümetimiz tarafından reddediliyor. Artık kamuda taşeron sisteminden vazgeçen bir Türkiye var. Bu aslında sadece bu ülke için değil, bölgemiz ve bütün insanlık için tarihi bir adımdır. İlk defa hem yerel yönetimlerde hem bakanlıklarda ve kamunun alanında artık taşeron sisteminden vazgeçiyoruz. 2007 yılında 218 bin geçici işçiye kadro verilmiş, ancak sorun son bulmamıştı. Taşeron kararı çok farklı bir karar. Bundan sonra sizden sonrakilerde taşeron olmaktan kurtuluyor. Sadece sizler kadro almıyorsunuz artık bu ülkedeki kamu hizmetleri, sizden sonra gelecek kamu işçileri eliyle yürütülecek. Dolayısıyla bu olay sadece 300 bin, 500 bin ya da 1 milyon insanı ilgilendirmiyor. Bu açıdan bu karar Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir adımdır. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki kararlılığı artık Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. Taşeron sorununun çözümü kamuda hem maliyeti düşürecek, hem de hizmetlerin kalitesi ve verimliliğini artıracaktır. Bu, çalışma hayatında alınmış en büyük karar ve en büyük reformdur. Bütün sıkıntılara rağmen geldiğimiz nokta gurur vericidir.” 

“Bu Düzenlenin Önemini Küçümsemeden Diğer Sorunların Çözümü İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Taşeron sorununun çözümüyle birlikte çalışma hayatı ve Türkiye için yöne bir dönem başladığını ifade eden Arslan, “Bu yeni dönemin milletimiz, çalışanlarımız ve tüm ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Biz bu tarihi mücadeledeki başarımızla ne kadar övünürsek, bu başarıya destek veren, bunu KHK ile de hayata geçiren Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanımıza, Bakanlar Kuruluna teşekkür ediyorum. Hem 4-C'li, hem geçici mevsimlik işçiler, hem yerel yönetimlerde çalışan mevsimlik işçiler, hem kamuda çalışan işçilerle ilgili tarihi adımlar bizim için önemli. Bu düzenlemenin eksiklikleri mutlaka var. Bunların düzeltilmesi için bir süreç bekliyor. KİT'lerdeki arkadaşların kadro alamaması gibi bazı sorunlar var. Ama büyük fotoğrafı gözden kaçırmayalım. Türkiye'nin en büyük reformuna imza atıldı. Bu düzenlenin önemini küçümsemeden diğer sorunların çözümü için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Çalışma Bakanımız, ‘Bu düzenlemede eksik ve yanlışlık olabilir, bu konuyu da değerlendirebiliriz’ demiştir. Çalışma Bakanımıza hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Birlikte çalıştığımız bir arkadaşımız olarak bizi anlayışla karşılamasına sevindik” ifadelerini kullandı.

“Bu Süreci Daha Da İleriye Götürmek Bizim Görevimizdir”

Taşeron konusunda birçok soru olduğunu vurgulayan Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu sorular gündemimizde. Dünden beri KHK'nın bütün kararlarını teknik olarak inceliyoruz. Teknik bazı kavramlar var. Yarın bir basın toplantısı yapacağız. Sonrasında hukukçularımızla değerlendirme yapacağız. Önümüzdeki süreçte eksik kalan alanlar, talepleri karşılanmayan arkadaşlarımızı ve bir kısım noktalarda unutulmuş düzenlemeler de gündeme getireceğiz. Cumhurbaşkanımız ve bu işin mimarlarına dua etmemiz lazım. Bizi mutlu ettiler, onurlandırdılar. Sorunlarımıza duyarsız kalmadılar. Bugün tarihi bir karara imza attılar. Bizde bundan sonra daha önce yaptığımız gibi gece gündüz çalışarak bize verilen emaneti en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Kamu çalışanları olarak yerel yönetimler ve kamu çalışanları olarak hayırlı bir iş yapıyoruz. 80 milyon insanımıza hizmet ediyoruz. Hem hayırlı bir iş yapıyoruz sevap kazanıyoruz hem de ailemizin rızkını kazanıyoruz. Bundan sonra bizlere daha büyük bir sorumluluk düşüyor. Artık bize emanet edilen işimizi daha büyük bir heyecan, motivasyon ve çabayla yapmaya çalışacağız. Ne diyorlardı 'Eğer bu işçilere kadro verirseniz çalıştıramazsınız, taşeron işçiler kadro alırsa çalışmazlar, biz onları çalıştıramayız' diyen anlayışa inat daha çok çalışacağız. Bize verilen emanetin hakkını vereceğiz. Alın terimizi akıtacağız. Kamu hizmetlerini her yerde en iyi şekilde yapacağız. Verimliliği ve kamu hizmetlerinin kalitesini artıracağız. Bize bunu söyleyenlerin hepsi mahcup olacak.”

Taşeron sorununun çözmek için yola koyulduklarında 3 konuya dikkat çektiklerini belirten Arslan, şunları kaydetti: “Biz yola çıktığımızda bir, Türkiye taşeron sistemini taşıyamıyor. İki, kamu hizmetleri kamu işçisi eliyle yapılsın. Üç, arkadaşlarımızın işyerleri ve sendikalarıyla münasebetleri devam etsin dedik. Bugün bu üç unsur gerçekleşmiştir. Biz bu arada HAK-İŞ olarak taşeron emekçileri derneklerin tasallutundan da kurtardık” dedi.

“Sizin Mücadeleniz Olmasaydı Bu Haklara Ulaşamazdık”

HAK-İŞ Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmesine ilişkin, "15 Temmuz'da siz canınız pahasına tankların önüne yattınız, iradenize sahip çıktınız. Biz de size sahip çıkmayı, sizin bir dediğinizi iki etmemeyi, her dediğinizi, haklı olanları başımızın tacı yapmayı görev biliriz. Bundan emin olun” dedi.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, bu mücadeleye emek veren herkese teşekkür eden Uslu, "En çok da sizleri kutluyorum. Sizin mücadeleniz olmasaydı, sizin yüksek sesle haykırışınız olmasaydı, inanın bugün bu haklara asla ulaşamazdık, kazanamazdık” diye konuştu.

Toplantıda HAK-İŞ Onursal Başkanı ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, HAK-İŞ Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu ve konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası üyesi taşeron emekçi Şükrüye Çörekçi de birer konuşma yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Aralık 2017 21:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu