HAK-İŞ’Lİ TAŞERON İŞÇİLERDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

07 Aralık 2017 10:10, Haberler


HAK-İŞ’Lİ TAŞERON İŞÇİLERDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR


HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızda çalışan taşeron işçilerimiz 7 Aralık 2017 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında Ankara Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu önünde bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile sendikalarımıza üye olan binlerce taşeron işçi üyelerimiz katıldı.

Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu önünde HAK-İŞ’li taşeron işçilere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yapmış oldukları çalışmaların değerlendirildiğini anlatarak, taşeron işçilerin durumuyla ilgili AK Parti grup toplantısında karara vardıklarını söyledi.

Taşeron işçilerle ilgili alınan kararın tüm işçilere hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, yaklaşık 900 bin işçinin düzenlemeden faydalanacağını, bundan sonraki süreçte taşeron işçilerin, “Benim sonum, akıbetim ne olacak?” şeklinde bir kaygılarının olmayacağını belirtti.

Yıllardır taşeronluk meselesinin hep konuşulup, tartışıldığını hatırlatan Erdoğan, “Ne yazık ki taşeronlar adeta komisyoncu görevi görmek suretiyle arada belli bir kazancı götürmüştür. Şimdi ise bu iş artık yoluna koyuldu ve Allah'ın izniyle gerek belediyelerin bu noktada atacağı adımlar, gerekse devletin atacağı adımlar planlandı. Yeter ki herkes, devletin, kamunun bütün kurallarına uysun, çalışmasını yapsın. Çalışmasını yaptıktan sonra kimsenin evelallah burnu sürtmez” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Trump'ın, Birleşmiş Milletlerin (BM) 1980 kararını hiçe saydığını söyleyen Erdoğan, bugüne kadar ABD ve İsrail'den başka dünyada hiçbir ülkenin, BM'nin 1980 yılındaki kararının dışında, buna aykırı bir adım atmadığını söyledi.

Kudüs’ün, Müslümanların, Hristiyanların, kısmi olarak da Musevilerin ibadetgahı olarak görüldüğünü söyleyen Erdoğan, Müslümanların ilk kıblesinin de Mescid-i Aksa olduğunu anımsattı.

Taşeron işçilere hitap eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilere, bekledikleri kadro müjdesini verdiklerini belirterek, bu süreçte kendilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

“İşçilerimiz, Milletimiz ve Ülkemiz İçin Hayırlı İşler Yapmaya Devam Edeceğiz”

İşçilerin geçmiş yıllardan bu yana biriken birçok sorunu olduğunu, bu sorunları teker teker gündemden kaldırdıklarını kaydeden Sarıeoğlu, “İşçilerimiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı işler yapmaya devam edeceğiz. Çıktığımız yolda hep birlikte yürüyeceğiz. Sizlere güveniyoruz. Sizler de bize güvenmeye devam edin” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Hükümetimiz, Bakanlarımız ve Ak Parti hükümeti hep birlikte çalışarak uzun yıllardır devam eden bir sorunun çözümünü sona getirmiş oldu. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza ortaya koyduğu bu iradesi ve bizim sorunlarımızı çözmeye yönelik ortaya koyduğu karardan dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Artık Kamuda Taşeron Sisteminden Vazgeçilmiş Oluyor”

“Cumhurbaşkanımızın önceki gün bütün kamuoyuna duyurduğu gibi artık kamuda taşeron sisteminden vazgeçilmiş oluyor” diyen Arslan, “Sizler bundan sonra kamunun birer çalışanı olarak işlerinize, bundan sonraki hayatınıza devam edeceksiniz. Bize düşen görev, bize verilen bu büyük değerin karşılığında canla başla milletimiz, devletimiz, insanımız için gece gündüz çalışmak olacaktır” diye konuştu.

Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

“Türkiye’de özellikle 2014 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlayan taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımıza sendika hakları, toplu sözleşme hakları ve özellikle temel güvencelerinin sağlanmasıyla ilgili kanunun mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti hükümetidir. Bugün bu sorunların çözümü gerçekleşmişse bu 2014 yılında atılmış tarihi bir adımın sonucudur. O gün yarım kalan bugün sonuçlandırılmasına karar verilen bu konuda da özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi, samimi, içten ve sizinle beraber çıktığı bu yolda sizleri yalnız bırakmaması da bu anlayışının temel göstergelerinden bir tanesidir.”

Taşeron sorunun çözümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük rolü olduğuna dikkati çeken Arslan, “Bugün Cumhurbaşkanımızın arkasında ve onun yanında, onunla beraber omuz omuza, bu ülkenin kalkınması için, bu ülkenin geleceği için, bu ülkenin barışı için, bu ülkenin kardeşliği için bu ülkenin hep birlikte bir dünya devleti olması için çalışmaya, kendisine destek olmaya ve bu yolda beraber bu yolda söz veriyor musunuz?” şeklinde taşeron işçilere seslendi. Alanı dolduran taşeron işçiler Arslan’ın bu çağrısına coşkulu bir şekilde “EVET” yanıtını verdi.

“Filistin’le ve Kudüs’le Birlikte Dayanışma İçerisindeyiz”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararı konusuna değinen Arslan, “ABD’nin Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı bizim için büyük bir infial olmuştur. Bizler HAK-İŞ olarak bu meydanda Filistin’le ve Kudüs’le birlikte dayanışma içerisinde olduğumuzu gösteriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün islam dünyası liderlerine yapmış olduğu çağrıyı anımsatan Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün islam dünyası liderlerine yapmış olduğu çağrı ve sivil toplum örgütlerimize yapmış olduğu çağrının gereği olarak biz de bundan sonra kararlı bir şekilde ABD’nin Filistin ve Kudüs’e yönelik bu tavrına karşı dimdik olarak olacağız ve liderimizin arkasında hep birlikte mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Arslan, kendisinin aynı zamanda Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliğinin Başkanı olduğunu anımsatarak, “Yeryüzündeki bütün mazlumları ve bütün islam dünyasının sivil toplum ve sendikacılarını bu olaya karşı ABD’ye tepki koymaya ve Kudüs’ü asla İsrail’e başkent yaptırmama konusunda kararlı bir şekilde durmaya davet ediyoruz” dedi.

HAK-İŞ üyesi taşeron işçiler, ellerindeki Türk bayrakları sallayarak ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. "Kahrolsun İsrail" sloganları atan işçiler, hitabının ardından alkışlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Yunanistan'a uğurladı.

07 Aralık 2017 10:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu