ARSLAN, SUDANLI SENDİKACILARA SESLENDİ

05 Aralık 2017 11:37, Haberler


ARSLAN, SUDANLI SENDİKACILARA SESLENDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Aralık 2017 tarihinde Emek Konukevinde gerçekleştirilen HAK-İŞ/Öz-İletişim Sendikası İle Sudan/SWTUF Medya, Medya, İletişim, Enformasyon ve Posta Çalışanları Sendikası Ortak Eğitim Programına katıldı.

Programa HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, SWTUF Medya, Medya, İletişim, Enformasyon ve Posta Çalışanları Sendikası Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Khair Alla, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ve Sudanlı davetliler katıldı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ ile SWTUF arasında köklü ilişkiler olduğunu belirterek, “Bu ilişkileri herhangi bir ülkedeki sendika ile ilişkilerdeki gibi görmüyoruz. Bu yüzden ilişkilerimizi artırarak devam ettiriyoruz” dedi.

Geçmiş yıllarda Prof. Dr. İbrahim Kandur döneminde SWTUF ile ilişkileri devam ettirme kararı aldıklarını anımsatan Arslan, “SWTUF Filistin’e destek bileşenleri arasında yer almaktadır. Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik duyarlılığı artırmak için bu konuda beraber çalışmamız gerekiyor. Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak, Kudüs için hep birlikte sloganı ile bu yıl İstanbul’da ikinci toplantımızı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Bu ziyaretlerimizi artık ikinci aşamaya taşımamız gerekiyor. Ülkelerimizdeki, 

“Hangi Alanlarda İşbirliği Yapabileceğimizi Tartışmamız Gerekiyor”

“Sendikalarımızdaki gelişmeleri ileriye taşıyarak, hangi alanlarda işbirliği yapabiliriz bunları tartışmamız gerekiyor” diye konuşan Arslan, “Konfederasyonumuza bağlı diğer sendikalarımızı da ortak işbirliğine katarak iki ülke arasındaki ilişkilerimizi geliştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin teknoloji ve haberleşme alanında gün geçtikçe yerli ve milli olma anlamında önemli adımlar attığına işaret eden Arslan, “Türkiye olarak kendi uydumuzu yapıyoruz. Bu uydunun fırlatılacağı üssün adına “Burak” ismi verilmesi çok manidardır. Burak, Hz. Peygamberimizin göğe yükseldiği yerin adıdır. Bu Türkiye açısından önemli bir gelişmedir” dedi.

“Deneyimlerimizi Sudanla Paylaşmamız Gerekiyor”

Türkiye’nin haberleşme ve iletişim faaliyetleri açısından önemli yatırımları olan bir ülke olduğunu anlatan Arslan, “Kendi deneyimlerimizi Sudanla artırmamız ve paylaşmamız gerekiyor. Karşılıklı olarak kardeşlik hukuku üzerine oluşan birlikteliğimizi iyi değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yaşananlara da değinen Arslan, “Ne yazık ki Türkiye son kale olarak kaldı. Bu kaleyi düşürürlerse kendilerine geniş bir alan bulacaklardı. 15 Temmuz gecesi bu millet canını ortaya koyarak ülkesine sahip çıkmıştır” dedi. 

SWTUF’un 15 Temmuzla ilgili yurtdışında Türkler tarafından bir talep gelmeden kendilerinin duyarlılığıyla ve Türkiye’ye destek ve moral vermek amacıyla bir miting gerçekleştirdiklerini hatırlatan Arslan, “O mitinge biz de HAK-İŞ olarak katıldık. SWTUF tarafından böyle bir toplantının gerçekleştirilmesini çok önemli buluyoruz. Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği bir ortamda bu dayanışma mitingi bizim için moral kaynağı oldu” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Türkiye ile Sudan arasında eskiye dayanan ilişkilerin olduğunu belirterek, “Osmanlı Devleti ile Sudan 1517 yılında Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferinde tanışmış ve 400 yıla yakın birlikte yaşamıştır” diye konuştu.

SWTUF ile iki işçi örgütü olarak ilişkiler kurmanın ötesinde dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin bulunduğunu belirten Güllüoğlu, “2016 yılında SWTUF ile konfederasyonumuz HAK-İŞ arasında 5 adet eğitim semineri gerçekleştirilmiştir. Sendikamızla SWTUF’un tanışması yeni olsa da tarihten aldığımız güç ile birlik, beraberlik ve işbirliklerimiz devam edecektir” sözlerini kullandı.

“Birlikteliğimizi Güçlendirmek İstiyoruz”

Eğitim programında konuşan SWTUF Medya, Medya, İletişim, Enformasyon ve Posta Çalışanları Sendikası Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Khair Alla, “Sudan ile Türkiye arasında karşılıklı olarak deneyimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Birlikteliğimizi güçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in çok sayıda girişimlere liderlik ettiğini ve bu anlamda bölgesel ve uluslararası düzeyde liderlik konumda olduğuna dikkati çeken Khair Alla, “Biz Sudan ile Türkiye arasında 1999 yılından bu yana devam eden ilişkilere inanıyor ve önem veriyoruz. İletişimimiz birçok noktada önemli olarak ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

SWTUF ile HAK-İŞ arasındaki ilişkilerin oldukça geliştiğini söyleyen Khair Alla, “İlişkilerimiz uluslararası ve bölgesel düzeyde oldukça gelişmiş bir düzeydedir. Görüşmelerle, toplantılarla ve bu tür eğitim programlarıyla işbirliğimiz artacaktır. Çünkü Sudan Sendikalar Birliği tecrübeleri bu toplumda diyalog kanalıyla yapılmaktadır. Sudanlıları burada toplayan diyalog kanalıdır” ifadelerini kullandı. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Aralık 2017 11:37, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu