ARSLAN, ISPARTA’DA SENDİKA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

04 Aralık 2017 15:36, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Aralık 2017 tarihinde Isparta’da, Antalya, Denizli, Isparta ve Burdur’dan gelen işyeri sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

“Özel Sektörde Olmazsa Olmazlardan Bir Tanesiyiz”

Toplantıda konuşan Arslan, “13 milyon sigortalı işçinin 12 milyon 750 bini özel sektördedir. Geleceğin sendikacılığı özel sektördeki gücüyle ölçülecektir. O yüzden biz özel sektörde olmazsa olmazlardan bir tanesiyiz” dedi.

Isparta sanayi bölgesinde de HAK-İŞ’in olması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Türkiye’nin geleceği açısından özel sektör önemli bir yer tutmaktadır. Dünya sendikal hareketi de o alanlarda gelişmeye ve büyümeye başlamaktadır. O yüzden Türkiye’de yeni sendikacılık özel sektördeki güç ve dağılım ile doğrudan ilgilidir” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz Gecesi HAK-İŞ Mensupları Sokaklardaydı”

HAK-İŞ’in 15 Temmuz hain darbe girişimine direnen en önemli örgütlerden birisi olduğunun altını çizen Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız henüz sokaklara çıkın talimatı vermeden önce HAK-İŞ mensupları sokaklardaydı. HAK-İŞ 15 Temmuz gecesi en önemli bedelleri ödeyen konfederasyonlardan bir tanesi olmuştur” açıklamasında bulundu.

HAK-İŞ tarafından yapılan araştırmanın sonucunda taşeron işçilerin yüzde 12’sinin asgari ücretin altında ücret aldığını tespit ettiklerini dile getiren Arslan, “Bu işçiler hukuken kayıtlarda asgari ücret almış olarak gözüküyor. Bunlar sendikalaşma olmadan önce, toplu sözleşmeler olmadan önce yaşanıyordu. O yüzden biz taşeron işçilere öncelikli olarak sendikalı olmalarını önerirken, örgütlenmenin, birlikte olmanın sorunların çözümü için önemli olduğunu anlatıyoruz. 2014 yılındaki kampanyayı bu yüzden yaptık. Kampanyaya katılan işçilerin büyük bir bölümü sendikamıza üye değildi ama geldiler gördüler ve bizimle beraber yola çıktılar” diye konuştu.

“Taşeron Artık Sürdürebilir Olmaktan Çıktı”

“Taşeron artık sürdürebilir olmaktan çıktı. Taşeron sistemini artık Türkiye terk etmek zorundadır” diyen Arslan, “Bunun yerine taşeron şirketlerde çalışan bütün taşeron işçileri biz kamu işçisi olarak yeniden statülerini vermemiz gerekiyor. Hükümetimize çağrımız şudur; Bizim taleplerimizi lütfen iyi inceleyin. Kamuda çalışan taşeron işçileri kamu işçisi olarak devam edecekleri bir modeli bize verin. Biz bunu istiyoruz. Biz bu doğrultuda hükümetimize destek vermeye, birlikte çalışmaya hazırız. Çünkü bu mesele yalnızca bizim meselemiz değil, Türkiye’nin meselesidir” sözlerine yer verdi.

Konuşmasında geçici mevsimlik işçiler konusuna da değinen Arslan, “Geçici mevsimlik işçilerin büyük bir bölümü HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımıza üyedir. Bir bölümü Orman Genel Müdürlüğü’nde yangın işçisi, bir bölümü de Çaykur’da çay işçisidir. Bunların sorunlarının çözümü için de baştan itibaren HAK-İŞ kararlı bir tutum sergilemiştir. O yüzden taşeron işçilerimizle birlikte geçici mevsimlik işçilerimizin de sorunlarını katıldığımız her platformda dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Aralık 2017 15:36, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu