ARSLAN, "TAŞERON KONUSUNDA HAK-İŞ'İN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALIDIR"

02 Aralık 2017 16:33, Haberler


ARSLAN, "TAŞERON KONUSUNDA HAK-İŞ'İN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALIDIR"


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Aralık 2017 tarihinde Ordu’da konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Ordu Şube Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurul toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Sivas İl Başkanı Nihat Şimşek, Hizmet-İş Sendikası delegeleri ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Ordu Şubesinin bugün 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştiriliyor olsa da Hizmet-İş Sendikasının Ordu’da 1984 yıllarına kadar uzanan bir geçmişi olduğunu belirtti.

“HAK-İŞ’in Önerileri Dikkate Alınmalıdır”

Taşeron konusunda söz söylemesi gereken bir konfederasyon varsa onun da sadece HAK-İŞ olduğunu söyleyen Arslan, “Taşeron konusunda önerileri, teklifleri, itirazları dikkate alınması gereken konfederasyon yine HAK-İŞ'tir. Biz buralara mücadele ederek geldik. Yasa çıktıktan sonra ortaya çıkanlardan değiliz” ifadelerini kullandı.

Taşeron şirketlerde çalışan işçilerle ilgili açıklamalarda bulunan Arslan, “Arkadaşlarımız için istediğimiz çözüm, artık taşeron sistemini ortadan kaldıralım, bu çalışan arkadaşlarımız, kamuda işçi olarak sendikalı, toplu sözleşmesi, hakları olan, özgür toplu pazarlık yapabilecek güçte ve imkanda kamu işçisi olarak göreve devam etmeleridir” diye konuştu.

“Artık Taşeron Sistemini Ortadan Kaldıralım”

Hükümetten taşeron işçilerin birer kamu işçisi olarak çalıştırılması yönünde çözüm beklediklerini anlatan Arslan, sözlerine şu şekilde açıklık getirdi:

“Bunu istemek bizim en doğal hakkımız. Yıllardır işçi hareketinin içerisinde yer almış, işçi olarak hayata başlamış, taşeron şirketlerinin binbir kahrını çekmiş, binbir zorluklarını göğüslemiş, kamuda 'yarın gelme' dendiği zaman işe gelemeyen pozisyonları yaşamış bu insanların, kamu kurumlarında kamu işçisi olarak devam etme istekleri en doğal haklarıdır. Bunu kimse onlara çok görmemeli. Kimse bunu yadırgamamalı. Arkadaşlarımız için istediğimiz çözüm, artık taşeron sistemini ortadan kaldıralım, bu çalışan arkadaşlarımız kamuda işçi olarak sendikalı, toplu sözleşmesi olan, hakları olan, özgür toplu pazarlık yapabilecek güçte ve imkanda kamu işçisi olarak göreve devam etmeleridir.”

2014 yılında taşeron işçilere yönelik başlatılan kampanya kapsamında önemli sonuçlara ulaşıldığını anımsatan Arslan, “Sendikalı olup, güçlü olalım" sloganıyla yola çıkıldığını ve bu kampanyanın çok kısa bir sürede meyvelerini verdiğini söyledi.

“O Yoldan Yürüyerek Bugünlere Geldik”

Temmuz 2014'te parlamentoda tarihi bir kanun çıktığını hatırlatan Arslan, “O kanun ilk kez kamudaki taşeron işçilerin toplu sözleşmelerinin önünü açmıştır. Sendikalaşmanın da önünü açmıştır. Yasayı çıkaran hükümet, bu yasanın muhatap olan insanları sendikalara üye olmasının da önünü açmış oldu. Biz o yoldan yürüyerek bugünlere geldik” dedi.

“Taşeron Örgütlenmesinin Yüzde 80'ini Gerçekleştirdik”

HAK-İŞ'e bağlı sendikalara bugün itibarıyla toplam 330 bin taşeron işçisinin üye olduğunu açıklayan Arslan, “HAK-İŞ'e güvendiler. HAK-İŞ'in istikametinde yürüyerek bugün Türkiye'nin taşeron örgütlenmesinin yüzde 80'ini gerçekleştiren bir konfederasyonuz. Henüz daha işimiz bitmedi. Bütün arkadaşlarımızı sendikalaşma konusunda desteklemeye, onları teşvik etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Belediyelerdeki taşeron işçilerin de en az diğerleri kadar sendikalı olmayı ve toplu sözleşmeyi hak ettiklerini anlatan Arslan, “Bunun bir an önce sağlanılması gerekiyor. Bunu da HAK-İŞ olarak bizler yapacağız” dedi.

Onlarca yıldır süren mücadelelerinin işçi hareketi ile devam etmesi konusunda ısrarcı olduklarını bildiren Arslan, “Üyelerimizin sendikadan koparılacağı bir modeli bizden istemesinler” diye konuştu.

“Bütün Bu İfadeler Bizi Heyecanlandırıyor”

Arslan sözlerine şöyle devam etti: 

“Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Sayın Bakanların talimatıyla taşeron meselesi yeniden gündeme getirildi. Yıl sonuna kadar da bu sorunun çözüleceği ısrarla Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız tarafından ifade ediliyor. Bütün bu ifadeler bizi heyecanlandırıyor. Evet hükümet programına bile girmemiş çok önemli bir meselenin artık nihayete erdirilmesi iradesini takdirle karşılıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. En son açıklamada bir hafta içerisinde bunun nihayete erdirileceği belirtildi. Bizi heyecanlandırıyor, takdir ediyoruz. Bu sorunu kısa zamanda çözmemiz gerekiyor. Biz bunun tarafıyız ve bunun çözümünü istiyoruz."

Programda Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de bir konuşma yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Aralık 2017 16:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu