ARSLAN EPSU İCRA KURULUNDA AVRUPALI SENDİKACILARA KONUŞTU

29 Kasım 2017 18:27, Haberler


ARSLAN EPSU İCRA KURULUNDA AVRUPALI SENDİKACILARA KONUŞTU

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın üyesi olduğu EPSU’nun (Avrupa Kamu Hizmetleri Federasyonu) 28- 29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen 56. İcra Kurulunda Avrupalı sendikacılara konuştu.

İcra Kurulunda Avrupa Parlamentosu seçimleri hakkında söz alan Arslan, Avrupa’da güçlenen ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamafobinin Avrupa’nın geleceğini tehdit ettiğine işaret etti. 

Arslan, “2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde doğal müttefikler olan Sosyal Demokrat Partiler üzerinde baskı kurulmalıdır. Sosyal Demokratların aşırı sağcı partilerin politikalarına yeterince güçlü reaksiyon gösterememesi, ırkçı, ayrımcı, islamafobik partilerin Avrupa çapında güçlenmesine neden olmuştur. Avrupa’da 5 milyon Türk yaşamaktadır. Dolayısıyla Avrupa’da yaşananlar bizleri endişelendirmektedir. Vatandaşlarımız bu ırkçılık tehlikesi altında kalmaktadır. STK’lar ile yaptığımız görüşmelerde can güvenliği dahil ciddi bir korku ve tehdit altında kaldıklarını öğrenmekteyiz. Avrupa’da sağ partiler Türkiye’nin AB üyeliği, göçmenler üzerinden oy devşirmekteler ve doğal müttefiklerimiz sosyal demokrat partiler bunun karşısında bir tutum sergileyememektedirler, hatta sosyal demokratlar kimi zaman onlarla aynı politikaları benimsemektedir” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ırkçı partilerin güçlenmesinin ilerleyen dönemlerde çok daha derin krizleri ortaya çıkaracağını belirten Arslan, EPSU’nun Avrupa Seçimlerinde sosyal demokratlara, Avrupa Birliğini oluşturan temel değerler üzerinden bir hatırlatma yapmasını önerdi.

2019 Yılında Dublin’de gerçekleştirilecek olan EPSU Kongresi’ne ilişkin gündemde kongre hazırlıkları üzerine icra kurulu üyelerinden yorum istenmesini takiben söz alan Arslan, kongre hazırlıklarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Arslan, kongre hazırlıklarının genel olarak AB meselelerine odaklandığını fakat EPSU’nun AB üyesi olmayan birçok üyesi olduğunu ve bu ülkelerde ve sendikalarla alakalı farklı bir çalışma gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Kongre kararlarında AB üyesi olmayan ülkeler üzerine ayrı bir bölüm açılabileceğini belirten Arslan, bunun üzerine yapılacak çalışmalarda Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın katkı sağlayacağını İcra Kurulu’na iletti.

Arslan, Türk sendikaları ve Türkçe konuşan Azerbaycan ve Kıbrıs sendikaları olarak EPSU’ya Türkçe Simultane tercüme hizmeti sağlanması konusunda bir yazı paylaşıldığını bildirdi. Türkçe konuşan birçok sendika olduğunu ve Kongre’de sadece dinleyici değil katkı sağlamak, tartışmak, paylaşmak istediğini dile getirdi. 

EPSU İcra Kurulu’nun Kongre delegasyonlarının cinsiyet dengeli olması üzerine verdiği kararı onayladığımızı belirten Arslan, kadınların bu tür büyük toplantılardaki varlığının, kadınların sendikalarda liderlik pozisyonlarında yer alması bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Kasım 2017 18:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu