ARSLAN, PROJE KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI

30 Kasım 2017 12:26, Haberler


ARSLAN, PROJE KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 30 Kasım 2017 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz Gıda-İş Sendikası tarafından yürütülen ‘Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesi’ Kapanış toplantısına katıldı.

Programa HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Genel Sekreteri Kaan Sidar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yatırımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı’nın yanı sıra konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile MESYEP İktisadi İşletme Müdürü Eda Güner ve MESYEB proje ekibi katıldı.

Programın açılışında Öz Gıda-İş Sendikası Proje Asistanı Aybüke Bengü Özmutaf projenin aşamaları ve sonucu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ‘Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesi’nin önemine değinerek bu tür projelerin artırılması gerektiğini vurguladı.

“Projeyi Başarılı Bir Şekilde Sonuçlandırmanın Gururunu Yaşıyoruz”

Arslan, “Bu projenin açılışında heyecanımızı, projeden beklentilerimizi ve hedeflerimizi ortaya koyarken bir farkındalık oluşturduğumuzun altını çizmiştim. Bugün bu projeyi başarılı bir şekilde sonuçlandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Başarı Öyküsünün Ardında Ciddi Bir İrade Var”

Başarılı bir projenin gerçekleştirilmesinden dolayı Öz Gıda-İş Sendikası Başkanı Mehmet Şahin’e, yönetim kurulu üyelerine ve proje çalışanlarına teşekkürlerini ileten Arslan, “Bütün bu başarı öyküsünün arkasında ciddi bir irade var. Bu irade Öz Gıda-İş Sendikamızın yönetim kurulunun iradesidir. Öz Gıda-İş Sendikamız zorlu dönemleri geride bırakarak bu günlere ulaştı” dedi.

“Olmazları Oldurduk”

Öz Gıda-İş Sendikasının Çaykur’da önemli bir başarıyı elde ettiğini hatırlatan Arslan, “Çaykurdaki başarımızın sıra dışı bir başarı olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz burada örgütlenerek olmazları oldurduk” diye konuştu.

İnsanoğlu var olduğu sürece gıda iş kolunun da var olacağını söyleyen Arslan, “Gıda iş kolu sürekli olarak devam edeceği için bu alana daima ihtiyaç vardır. Dolayısıyla da gıda sektöründe de çalışanlara ihtiyaç vardır. Bu anlamda bugün kapanışı gerçekleştirilen bu projenin kendisi başlı başına yeni bir dönemeçtir” ifadelerini kullandı.

“İşveren Örgütüyle Birlikte Bir Merkez Kuruyoruz”

Arslan, “Bu projenin en önemli çıktılarından bir tanesi de biz işveren örgütüyle birlikte bir merkez kuruyoruz. Bu çok önemli. Hem TÜGİS hem de Öz Gıda-İş Sendikası ortaklığında bir Öz Gıda-İş Sendikası Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme İktisadi İşletmesi (MESYEB) merkezi kuruyoruz” dedi.

“İşverenlerimizin Rakibimiz Değil, Ortağımız”

Öz Gıda-İş Sendikasının TÜGİS’in örgütlü olduğu işyerlerinde işçi işveren ilişkilerini Türkiye’de en ileri noktaya taşıyan bir sendika modelini temsil ettiğini belirten Arslan sözlerine şu şekilde açıklık getirdi: “Sendikamız Türkiye’de endüstriyel kurumlar başta olmak üzere ilkleri gerçekleştiriyor. Çünkü biz işçi işveren ilişkilerini rekabet üzerine, çatışma üzerine değil, birlikte başarıyı elde etmek, birlikte geleceği inşa etmek, birlikte gelecekte başarılı olmak üzerine kurduk. İşverenlerimizin rakibimiz değil, ortağımız olduğu anlayışını sadece ifade olarak değil, bizzat yaşayarak bizzat hayata geçirerek gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Öz Gıda-İş Sendikasının HAK-İŞ’in Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezinden sonra önemli bir aşama olarak gerçekleştirildiğini vurgulayan Arslan, “Benim bütün sendikalarımızdan ricam, her sendikamızın kendi iş kolunda bu tür projelere ve kuruluşlara ivedilikle sahip olmalarıdır” şeklinde konuştu.

Arslan, “Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesinin hem gıda sektörünün gelecekteki yapısını öngörerek, hem uluslararası boyutuyla hem de ulusal düzeyde bir öncülük yapmasından dolayı mutluyum ve gururluyum. Projeyi bütünüyle değerlendirdiğimiz zaman gelecekte neler yapabileceğimizi şimdiden öngörmek mümkündür” dedi. 

“Çaykur’la İlgili Ne Yapılacaksa Bunu HAK-İŞ Yapacaktır”

Öz Gıda-İş Sendikası ve Çaykur’daki şu anda en önemli sorunun geçici mevsimlik işçilerin sorunu olduğunu anlatan Arslan, “Bu sorunları çözmek için mücadele ediyoruz ve sonuna kadar da sürdüreceğiz. Biz nice olmazları oldurarak buralara kadar geldik. Çaykur’un geleceğiyle ilgili biz pek çok konuda birlikte çalıştık. Çaykur’un en zor dönemlerinde birlikte çalıştık. O yüzden bugün de Çaykur’la ilgili ne yapılacaksa bunu HAK-İŞ yapacaktır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın” açıklamasında bulundu.

Taşeron konusuna da değinen Arslan, “Bu konunun yıl sonuna kadar arzu ettiğimiz bir şekilde çözülmesi konusundaki umudumuzu kaybetmedik” dedi. 

Programda konuşan HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, “ 2016 yılında Çalışma Bakanlığı’nın Avrupa Birliği hibe desteklerinden yararlanılarak  “Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması” projesini yürütmeye başladık” dedi.

“Projemizle Gıda Sektörüne Kazandırdığımız Mesleki Yeterlilik Sayısı Artmıştır”

2 sene boyunca büyük bir özveri ile yürütmüş oldukları projenin 1 Şubat 2016 tarihinde başladığını ve bugün itibariyle sona erdiğini anlatan Şahin, “Projemiz ile birlikte MYK ile imzaladığımız protokolün kapsamı genişlemiş gıda sektörüne kazandırdığımız mesleki yeterlilik sayısı 14’e yükselmiştir” dedi.

Projenin nihai amacının gıda sektörüne ilişkin 8 dalda sınav ve belgelendirme yapmak üzere akreditasyon başvurusu yapmak ve süreci işletmek olduğunu anlatan Şahin, “Bu kapsamda sınav ve belgelendirme yapabilmek için sendikamız tarafından Öz Gıda-İş MESYEB İktisadi İşletmesi kurulmuştur. Projemizin ortağı olan Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası ile işbirliğimiz sınav merkezimizde de ortaklık olarak devam etmektedir” diye konuştu. 

Öz Gıda-İş Sendikası olarak, gıda güvenliği bilincinin arttırılmasında, üretimin daha kaliteli olmasında, iş kazalarının azaltılmasında iş sağlığı ve güvenliği bilinci olan belgelendirilmesi yapılmış kalifiye iş gücünün etkili olacağına inandıklarına işaret eden Şahin, “Sektörde ‘yetersiz ve belgesiz işçi kalmasın’ hedefi ile çıktığımız bu yolda, yaptığımız bu ulusal çalışmaların konunun tüm tarafları açısından hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kapanış toplantısında, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Genel Sekreteri Kaan Sidar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yatırımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı birer konuşma gerçekleştirdiler.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Kasım 2017 12:26, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu