ARSLAN, “AYNES İLE TİS İMZALANMASINI ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUZ”

28 Kasım 2017 18:23, Haberler


ARSLAN, “AYNES İLE TİS İMZALANMASINI ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Kasım 2017 tarihinde Denizli ilinde konfederasyonumuza bağlı Öz Gıda-İş Sendikamız ile Aynes arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmasını çok önemli bulduğunu belirterek, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen bir işyerinde ilk defa örgütlenmenin büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Arslan, örgütlenme aşamasında başarılı çalışmalarından ve özverilerinden dolayı Aynes yönetim kuruluna ve Öz Gıda-İş Sendikası yönetim kuruluna başarı dileklerini iletti.

Aynes ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin sosyal diyaloğun önemli bir sonucu olduğuna işaret eden Arslan, “HAK-İŞ ve bağlı sendikalarımız sosyal diyalog konusunda önemli aşamalar kaydetmiştir. Artık toplu iş sözleşmelerimiz karşılıklı anlayışla, mutabakat yoluyla masada çözülmesini önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Bu sözleşmenin HAK-İŞ’e, Öz Gıda-İş Sendikamıza ve Aynes çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Aynes Gıda’da TİS İmzalamak Bizim İçin Ayrıcalıktır”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Öz Gıda-İş Sendikasının yeni örgütlendiği Aynes Gıda A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Şahin, “Sektörün en önemli amiral gemilerinden biri olan Aynes Gıda’da örgütlenmek ve burada toplu İş sözleşmesi yapmak ve burada Öz Gıda-İş olarak var olmak gerçekten bizim için ayrıcalıktır” dedi.

Öz Gıda İş ile Aynes Gıda A.Ş. arasında, 1.050 işçiyi kapsayan 2 yıl süreli I. dönem toplu iş sözleşmesinin imza töreni 28 Kasım 2017 tarihinde Denizli ilinde gerçekleştirildi. 

Törene, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin'in yanı sıra, Aynes Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necmettin Görmezoğlu, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Ak Parti Acıpayam İlçe Başkanı Nurhayat Şanlı, Öz Gıda-İş Sendikası yöneticileri, Aynes Gıda Yönetim Kurulu Üyeleri, çalışanları ve basın mensupları katıldı.

“Aynes Gıda yönetimi çalışanların örgütlenmesini engellemedi”

Törende konuşan Şahin, "Örgütlenme çalışmalarımız sırasında işçilerin hiçbirine baskı ve mobbing uygulanmadı. Anayasa tarafından güvence altına alınan işçilerin örgütlenme özgürlüğü çoğu işveren tarafından çeşitli bahanelerle engellenirken, Aynes Gıda Yöneticileri tam aksi bir tutum sergileyerek isteyen her çalışanın sendikamıza üye olmasının önünü açtı.  Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Şahin, Aynes Gıda ile Öz Gıda-İş Sendikası arasında imzalanan 01.01.2018-31.12.2019 yürürlük süreli I. dönem Toplu İş Sözleşmesinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

"Aynes'in geleceğe emin ellerde nasıl taşındığını görüyoruz"

Öz Gıda İş Sendikasının işçi-işveren ilişkilerini uzlaşma ve diyalog üzerine inşa etmeye çalıştığının altını çizen Şahin, “Bugüne kadar sürdürdüğümüz ilkeli ve kararlı yolculuğumuzda, gıda sektörünün en önemli amiral gemilerinden birisi olan Aynes Gıda’da örgütlenmek ve burada toplu iş sözleşmesi yapmak ve burada Öz Gıda-İş olarak var olmak bizim için ayrıcalıktır" dedi.

"İşyerlerini geleceğe taşımak için büyük fedakarlık yapıyorlar"

Şahin, şunları kaydetti: "İmzalanacak  bu toplu iş sözleşmesi ile elde edilen imkanlar hiç bir zaman arkadaşlarımızın emeğinin karşılığı değildir. Ama Aynes büyüdükçe, imkanlar geliştikçe inşallah daha büyük imkanlarla daha iyi sözleşmeler yapılacaktır. Burada önemli olan huzur içinde çalışmaktır. Bugün burada imzalayacağımız toplu iş sözleşmesi de, umarım diğer işletmelere ve patronlarına örnek olur.” dedi.

“Ürettiklerinizi tüketin ve çevrenize tükettirin”

Ülkemizde, örgütlenme oranını yükseltmek, üretim ve istihdam ekonomisine destek vermek için önemli bir kampanyanın yürütülmesinde Öz Gıda-İş’in öncü olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti: 

“Sendikamız, başta kendi üyeleri olmak üzere, tüm sendikalı işçileri, ‘Ürettiklerini Tüketmeye, Çevresindekilere de Tükettirmeye ve Markalarına Sahip Çıkmaya’ davet ediyor. Bu kampanya ile öncelikle toplumda sendikacılık konusunda var olan algıyı, olumlu yönde geliştirmek istiyoruz. Örgütlü olmakta tereddüt eden işverenleri cesaretlendirmek istiyoruz.

“Aynes’in Ürünlerini Tercih Edin”

 Öz Gıda-İş Sendikasının her zaman uzlaşmacı sendikacılığı bir ilke olarak benimsediğini vurgulayan Şahin, “İşçi de benim, işyeri de benim. Bu malları ben üretiyorum, ben tüketiyorum. Markama sahip çıkıyorum” diyoruz. Bu yüzden, sizlerden toplu sözleşme vesilesiyle ricam, bundan sonra her türlü ihtiyacınızı karşılarken, kendi örgütlü olduğumuz işyerleri tarafından üretilen ürünleri tercih edin. Aynes’in ürünlerini tercih edin. Çalıştığınız, helal rızık kazandığınız işyerine sahip çıkın. Böylece, işçi işveren dayanışmasını, Öz Gıda-İş Sendikası duruşunu herkese gösterelim” şeklinde konuştu.

Örgütlenmede, toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese, Aynes Gıda yöneticilerine, Öz Gıda-İş Sendikası yönetim kurulu üyelerine ve bütün çalışanlara teşekkür eden Şahin,  Aynes ile Öz Gıda-İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesinin başta işyerine, Öz Gıda-İş Sendikasına, Denizli ekonomisine ve ülkemiz çalışma hayatına hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

"Çamcı, Aynes Gıda'da hızlıca işleri rayına soktuk" 

Aynes Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Nail Çamcı, Aynes Gıda'nın 2016 yılında Türkiye'de bulunan 500 büyük şirket arasında 181’inci sırada, sanayi şehri Denizli ilinde de 12 dev şirket arasında yer aldığını,  ayrıca 1.050 çalışanı ile Acıpayam'da yaklaşık 300 ayrı noktadan çiğ süt toplayarak günlük 700 ton sütü işleyebildiklerini belirtti.

Çamcı, şirket yöneticilerinin FETÖ/PDY Paralel Devlet Yapılanması davasında tutuklu bulunmalarından dolayı Mahkemenin 10 Aralık 2016 tarihinde şirketin yönetimine TMSF'yi Kayyım olarak atadıktan sonra Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Aynes Gıda'yı yönetmeye başladıklarını ifade etti. 

2016 yılının Ocak ayında şirket sahiplerinin mahkemeden bir günde iflas erteleme kararı çıkarttıklarını, ciddi manada ekonomik darboğazda olduğu, çok yüksek borç düzeyi olduğu için borçları ötelediklerini kaydeden Çamcı, “Hamdolsun biz geldikten sonra hızlıca işleri rayına soktuk, bugüne kadar hiçbir zaman işçilerimizin maaşını ödeme gününden sonraya sarkıtmadık, hatta ilk geldiğimizde her ayın 20'lerinde ödenen maaşları, ayın 7'sine kadar çektik. Bu gün geldiğimiz noktada 1.050 adet çalışan işçimizin, çalışanımızın sendikalaşma hakkını kullanmanın önünü açmış bulunmaktayız Bu TMSF de bulunan şirketlerin içinde bir ilk konumundadır" dedi.

"Yolculuğumuzun yeni bir dönemini birlikte gerçekleştiriyoruz"

Çamcı, “Aynes çalışanlarıyla yolculuğumuzun yeni bir dönemini birlikte gerçekleştiriyoruz. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin tüm taraflara hayırlara vesile olmasını diliyor, bu sürecin mimarlarına Aynes adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Konuşmaların ardından, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Aynes Gıda CEO vekili İsmet Kabak toplu iş sözleşmesini imzaladı. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Kasım 2017 18:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu