ARSLAN, TRABZONDA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

19 Kasım 2017 14:35, Haberler


ARSLAN, TRABZONDA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Kasım 2017 tarihinde Trabzon’da konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Trabzon Şubesinin 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel kurula HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Saadet Partisi İl Başkanı Cevdet Kurt, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Memur-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara, HAK-İŞ Erzurum İl Başkanı Erol Aksakal, HAK-İŞ Erzincan İl Başkanı Harun Mutlu, Hizmet-İş Sendikası şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

"HAK-İŞ Taşeron Emekçilerin Yüzde 80'ini Temsil Ediyor"

Genel Kurula katılarak delegelere hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konuşmasında taşeron sorununa dikkat çekti.

HAK-İŞ’in 330 bin kişiyle en çok taşeron üyeye sahip konfederasyon olduğunu belirten Arslan, “Sendikalara üye toplam 390 bin taşeron emekçinin 330 bini HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlüdür. HAK-İŞ taşeron emekçilerin yüzde 80’ini temsil ediyor. Yani sorunun en büyük ve en önemli muhatabı biziz. Bu nedenle onlara kadro verilmesinde en fazla yük bizlere düşüyor” dedi.

Hükümetin sorunu yeni yıldan önce çözmeye çalıştığını ve önümüzdeki günlerde bir karara varılacağını belirten Arslan, taşeronla ilgili çalışmayı Çalışma Bakanı’nın 10 gün içinde tamamlayarak Başbakan'a ileteceğini, Başbakanın da yılsonuna kadar Cumhurbaşkanına sunacağını belirtti.

“Taşeronlar İşçi Statüsünde Kalmalı, Sendikalar Güçlendirilmeli”

Devletin, yola çıkarken ortaya koyduğu tavrını devam ettirmesi gerektiğini belirten Arslan, “Taşeron emekçiler, 2014 yılında sağlanan haklarının korunmasını, yani sendikalı ve toplu iş sözleşmeli işçi olarak çalışmayı yeğliyor ve talep ediyorlar. İnanıyorum ki aklıselim galip gelecektir. Yarın bu emekçilere işçi yerine başka bir statü getirilirse bütün taşeron emekçilere haksızlık olur, sendikaların çalışmaları çöpe atılmış olur. Onlar bugüne kadar işçi statüsünde çalıştılar. Biz ortada bir statüden yana değiliz. Dolayısıyla biz sendikaları güçlendirecek, işçi statüsünde kalacak bir çözüm istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Saadet Partisi İl Başkanı Cevdet Kurt da birer konuşma yaptılar. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, belediye olarak haktan ve emekten yana olduklarını kaydederek, “Biz işçimizi ve sendikamızı kendimizden ayrı görmüyoruz. Aslında biz aynı masanın aynı tarafındaki kurumlar ve insanlarız” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “12 Eylül’de sendikalarımızın barajı aşamaması için yüzde 10 barajı getirildi. Ama biz bu barajı yüzde 22 ile aştık. Bugün HİZMET-İŞ, 2220 bine yaklaşan üyesiyle en büyük sendika ve en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri konumundadır. HİZMET-İŞ, her darbe ve darbe girişiminde riske girdi, demokrasiden yana tavır aldı. Bu yüzden bugünün gelinen nokta hak edilmiş bir başarıdır” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, HAK-İŞ’in toplumsal sorumlulukla hareket ettiğini söyledi. 

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de “Biz siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri olarak aynı dişlinin çarklarıyız” benzetmesi yaptı.

Saadet Partisi İl Başkanı Cevdet Kurt da genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni etti. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Kasım 2017 14:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu