ARSLAN: “BURSA’DAKİ FABRİKADA YAŞANAN PATLAMA BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”

08 Kasım 2017 14:38, Basın


ARSLAN: “BURSA’DAKİ FABRİKADA YAŞANAN PATLAMA BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Bursa’nın Gürsu ilçesindeki bir fabrikada yaşanan patlamada 5 fabrika işçisinin hayatını kaybetmesi ve 10’un üzerinde işçimizin yaralanması bizleri derinden üzmüştür” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Bursa’nın Gürsu ilçesindeki bir fabrikada yaşanan patlama ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bursa’nın Gürsu ilçesindeki bir fabrikada yaşanan patlama sonucunda 5 işçimizin hayatını kaybetmesi ve 10’un üzerinde işçimizin de yaralanması hepimizi derinden üzmüştür. Hala enkaz altında bulunan işçilerimizin olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Fabrikadaki buhar kazanının patlaması sonucu çatının çökmesi durumun vehametini daha da artırmış, ölü ve yaralı sayısının artmasına neden olmuştur.

Enkaz altında kalan emektar işçilerimizin bir an önce bulunmalarını umut ediyoruz. 

Patlamayla ilgili gerekli incelemelerin acilen yapılmasını ve patlamada ihmali olanların hesap vermesini istiyoruz. 

Artık bu kazaları ve kazaların sonucunda oluşan ölümleri ve yaralanmaları önleyecek daha etkin tedbirler alınmalı. Bu konuda milli seferberlik ilan edilmelidir. Denetimler yerinde, kapsamlı, objektif ve önleyici tedbirleri hayata geçirmeye dönük olarak yapılmalıdır.

Ölümlerin, yaralanmaların olmadığı bir çalışma hayatı talebimizi yineliyor, patlamada kaybettiğimiz emekçi kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Kasım 2017 14:38, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu