II. ULUSLARARASI SENDİKALAR VE MESLEKİ ÖRGÜTLER KONFERANSI SONA ERDİ

24 Ekim 2017 14:36, Haberler


II. ULUSLARARASI SENDİKALAR VE MESLEKİ ÖRGÜTLER KONFERANSI SONA ERDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24 Ekim 2017 tarihinde Kaya İstanbul Fairy&Convention Hotel’de HAK-İŞ ve Memur-Sen tarafından düzenlenen “Kudüs İçin Hep Birlikte” konulu II. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansına katıldı.

Konferans, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, HAK-İŞ Onursal Başkanı ve TBMM İdare Amiri Salim USLU, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan TURAN, Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Sekreteri Muhammed Al-ATTAR, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı ve Ak Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan, yöneticileri ve uzmanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Konferansta konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, başkanı olduğu Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin kurumsal yapısını geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Arslan, “İslam dünyasını yönetenlerin Kudüs ve Filistine destek konusunda ikna edilmesi gerekiyor. Kudüs ve Filistin davası için herkesin sadece elini değil, bütün gövdesini taşın altına koyarak sorumluluk alması gerekiyor” diye konuştu.

Bu yıl Kudüs için hep birlikte konferansının ikincisinin gerçekleştirildiğini belirten Arslan, “İlk yıl gerçekleştirdiğimiz toplantımız istediğimiz kadar başarılı sonuçlar getirmese de ilk olduğu için başarılı bir konferanstı. Bu yıl ikincisini gerçekleştirirken Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin kurumsal yapısını yeniden gözden geçirdik ve yeni bazı kararlar aldık. Bu da bu sürecin nereye gittiğinin işaretidir” dedi.

Birliğin teveccühüyle HAK-İŞ’e Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığı görevi verilerek kendisinin birlik başkanı seçildiğini anlatan Arslan, “Bu mücadelede bize bu görevi verenlere HAK-İŞ adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Birliğimizin Kurumsal Yapısını Güçlendirmemiz Gerek”

Arslan, “Birliğimizin kurumsal yapısını güçlendirmemiz gerek. Kurumsal yapıyı güçlendirirken bütün katılımcıların da inisiyatif alabileceği bazı modellere ihtiyacımız var. Bu modeli oluştururken bütün katılımcılarımızın bu harekete destek veren örgütlerimizin tecrübelerinden Filistin ve Kudüs konusunda yararlanmak istiyoruz. Bunu somutlaştırarak sürdürmek istiyoruz. Bunun için de birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.

Filistin ve Kudüs konusunda islam dünyasının mutlaka ikna edilmesi gerekliliğini vurgulayan Arslan, “Filistin ve Kudüs sorununu anlatmak yeterli değil, somut adımlar atmak için islam dünyasını ikna etmemiz gerekiyor. Herkesi elini değil, gövdesini taşın altına koymaya ikna etmeliyiz. Eğer bunu yaparsak o Siyonist anlayışı yok ederiz” ifadelerine yer verdi.

Arslan, önceki gün gerçekleştirilen panellerde son derece olumlu, bilgi verici ve faydalı konuşmaların yapıldığını söyledi.

Arslan, “Dr. Emel hanım bize çok farklı bir noktadan mescidi aksayı anlattı ve konuşmasının sonunda bize bir mesaj getirdiğini söyledi. Mescidi aksanın aktivistlerinden Hanadi Al-Halwany bize bir mesaj göndermiş; ‘Sizi bekliyoruz, gelin buralara gelin. Gelin ki bu dava yalnız olmasın’ demiş. Aslında bizi çağıranlar yalnızca onlar değil, yeryüzünün bütün mazlumları bu topraklardan ve bu ülkeden bir şeyler bekliyor” dedi.

Konferansta konuşan MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, başta Kudüs olmak üzere bütün Filistin'de yaşanan sorunların derinleşerek devam ettiğini kaydederek, yurtlarından edilmiş, başka ülkelerde zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan Filistinlilerin sorunlarının giderilemediğini, çalışma özgürlüklerinin engellendiğini, bazı ülkelerde, bazı meslekleri yapmalarına izin verilmediği açıklamasında bulundu.

“Filistinliler Hem Maddi Hem De Manevi Tecride Tabi Tutulmaktadır”

Bu yapılan şeyin tecrit politikası olduğunu anlatan Yalçın, “Filistin ve Filistinliler hem maddi hem de manevi tecride tabi tutulmaktadır. Ortada bir sorun var. Fakat bu sorunu kavramsallaştırırken emperyalizmin oyununa geliniyor. Bize dayatılan kavramsallaştırma Filistin sorunu şeklindedir. Oysa burada siyonist İsrail sorunu vardır. Dolayısıyla, bir çözümden bahsedeceksek, İsrail'in siyonist politikalarından başlamak gerekir” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Onursal Başkanı ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın Türkiye için ve islam dünyası için önemine dikkat çekerek, “Filistin ve Kudüs ümmetin meselesidir. Siz de sendikalar olarak bu meseleye sahip çıkıyorsunuz” dedi.

HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullara rağmen Kudüs ve Filistin meselesi için güçlerini birleştirerek bu konuda kayda değer çalışma yapmalarının önemini vurgulayan Uslu, “Birlikte çalışmak, çözüm üretmek büyük bir başarıdır. Sizleri bu başarıya sahip olduğunuz için tebrik ediyorum” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN ortaklığıyla gerçekleştirilen II. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansının çok önemli olduğunu belirterek, Kudüs ve Filistin için yapılan her toplantıyı, her çalışmayı önemli bulduklarını söyledi.

Yeğin, konferansın güzel sonuçlara vesile olması temennisinde bulundu.

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Filistin coğrafyasına barış gelmediği sürece tüm dünyaya barış gelmeyeceğini vurgulayarak, islam dünyasının ilk kıblesine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Konferansta sonra, Arslan, Yalçın ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri'nin de aralarında bulunduğu bazı katılımcılara “Kudüs Hizmet Ödülü" verildi.

Konferansın sonunda Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’ne yeni seçilen Genel Sekreter Abdullah Ubeydat tarafından ‘İstanbul Bildirisi’ okundu.



İLGİLİ DOSYALAR:

24 Ekim 2017 14:36, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu