HAK-İŞ VI. ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASINA REKOR BAŞVURU

19 Ekim 2017 13:41, Basın


HAK-İŞ VI. ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASINA REKOR BAŞVURU


HAK-İŞ tarafından düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Kısa Film Yarışması, dünya genelinde bir marka olmuş, yoğun bir ilgiyle karşılanmış ve başvurular 5 bin 404 ile rekor düzeyde gerçekleşmiştir.   

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Ekim tarihinde başvuruları sona eren Hak-İş Emek temalı kısa film yarışması ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından birisi olan HAK-İŞ, el emeğini, beyin gücünü; zanaatla, sanatı birlikte ele alarak yürüttüğü çalışmalarında emeğin önemini daima vurgulamıştır.

2012 yılından bu yana ulusal arenadaki kısa film yarışması olarak yola çıktığımız yarışmamız, 2016 yılında misyon ve vizyonunu genişleterek uluslararası arenada da yoğun ilgi ve rekor düzeyde katılım başarısına ulaşmıştır.

HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışmasına gösterilen yoğun ilgiden ve çıkan ürünlerin niteliklerinin üst düzey olmasından cesaret alarak savunduğu ilkelerin, görüntünün dünyasında da karşılık bulması için bu yarışmanın her yıl geleneksel olarak düzenlenmesine karar verilmiştir.

HAK-İŞ olarak kısa film yarışmalarımızı geleneksel hale getirerek sendikal harekete önemli bir sanat damarı açıyor, emeğe olan duyarlılık ve farkındalıkları daha da yükselterek sanatın dilini kısa filmle buluşturuyoruz. 

HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi ve yarışma ekibinin yoğun çalışmaları sayesinde toplam 124 ülkeden 5.404 film festivalimize başvuru yapmıştır. Türkiye’den 156 film yapımcısın başvuruda bulunduğu yarışmaya, Hindistan’dan 562, Amerika’dan 500, İran’dan 448, İtalya’dan 248, İspanya’dan 247, Brezilya’dan 228, Fransa’dan 226, İngiltere’den 202, Rusya’dan 191, Almanya’dan 126, Kanada’dan 125, Arjantin’den 122, Avusturalya’dan 84, Meksika’dan 76, Portekiz’den 71, Mısır’dan 58, Polonya’dan 54, Yunanistan’dan 49, Tayvan’dan 39 ve diğer ülkelerden 1592 film olmak üzere toplam 5 bin 404 film katıldı.

Yarışma kapsamında ödüller ulusal ve uluslararası alanda olmak üzere iki ayrı kategoride ayrı ayrı belirlenecek.  En İyi Film Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük Ödülü, Necati Çelik Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü Yönetmeni olmak üzere 11 kategoride ödül verilecek. 

HAK-İŞ VI. Uluslararası Kısa Film Yarışması ile “Emek” konulu filmlerin sayısının artırılması ve bu alanda “emek veren” yapımcıların bir araya gelebileceği bir platformun oluşturulması amacıyla düzenlenmektedir. Kısa Film Yarışması kapsamında, Birinci olan film 10.000 TL, İkinci olan film 5.000 TL, Üçüncü olan film 2 bin 500 TL, Necati Çelik Özel Ödülü 2.500 TL, En İyi Erkek, Kadın, Yönetmen, Senaryo, Kurgu, Müzik, Görüntü ve Sendikacı Gözünden kategorilerinde belirlenecek eserlere ödül ve özel tasarlanan "ödül plaketi" takdim edilecektir.

HAK-İŞ VI. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül töreni, 2017 yılı Aralık ayı içerisinde düzenlenecek ve ödüle layık görülen sanatçı, yapımcı ve destekçiler ödüllerini alacaklardır.

Konfederasyonumuz tarafından düzenlenen ve uluslararası düzeye ulaşan HAK-İŞ VI. Uluslararası Kısa Film Yarışmamıza yurt içi ve yurtdışından film göndererek katılım sağlayan tüm film emekçilerine teşekkürlerimizi sunarız.” 

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Ekim 2017 13:41, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu