ARSLAN: “İLERİ DÜZEY GÖNÜLLÜ BİR EĞİTİM PROJESİDİR”

25 Eylül 2017 14:19, Haberler


ARSLAN: “İLERİ DÜZEY GÖNÜLLÜ BİR EĞİTİM PROJESİDİR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İleri Düzey Eğitim Programı 16. Grup eğitiminin açılışına katıldı.

Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında, Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in faydalanıcısı olduğu “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Yardım Projesi (Operasyonu) kapsamında verilen İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 16. Dönem kursiyerleri 25 Eylül 2017 tarihinde yapılan açılışın ardından eğitimlerine başladılar. 

12 farklı modülden ve 78 saat ders saatinden oluşan İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 13 gün boyunca devam edecek.

Açılışta konuşan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz, HAK-İŞ’in kadınlara verdiği önemi anlatarak kadın komitesi olarak sendikalarda daha fazla kadının yer alması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

İleri Düzey Eğitimlerinde günden güne kadın sayısının artmasının kadın komitesi olarak yaptıkları çalışmaların başarılı sonuçlar doğurduğunun bir kanıtı olduğuna işaret eden Yavuz, “Her grupta kadın katılımcı sayısının daha da artması bizim için oldukça sevindirici bir durumdur” dedi.

“Eğitimlerde Çok Önemli Bilgiler Edineceksiniz”

Açılış programında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, katılımcıların İleri Düzey Eğitimlerinde çok önemli bilgiler edineceklerini belirterek, “İleri düzey eğitimlerinin sendikacılar açısından ne anlama geldiğini hocalarınızdan öğreneceksiniz. Buradan ayrılırken çok şeyler öğrenmiş olarak ayrılacağınız konusunda hiç kuşkum yok” diye konuştu.

“Edindiğiniz Bilgileri Hayata Geçirebilmek Size Bağlı”

İleri Düzey Eğitimleri sayesinde daha bilinçli ve akılcı olarak yaklaşım sergileyeceklerini savunan Arslan, “Burada esas olan sizlersiniz. Edindiğiniz bütün bu bilgileri gittiğiniz yerlerde hayata geçirebilmek sizlere bağlı bir şeydir” ifadelerini kullandı.

“İleri Düzey Gönüllü Bir Eğitim Projesidir”

İleri Düzey Eğitimlerinin gönüllü bir eğitim projesi olduğunu açıklayan Arslan, “Üyelerimiz bu eğitimlere hiçbir zorlama olmadan kendi istekleriyle katılıyorlar. Ama her sendikamızdan mutlaka katılım oluyor. Çünkü biz katılmak isteyen tüm üyelerimize eğitimlerimiz kapısını açtık” şeklinde konuştu.

“MÜSİAD ile HAK-İŞ bir ilki gerçekleştirdi”

MÜSİAD ile birlikte İleri Düzey Eğitimleri gibi çok özel bir proje yapmanın kendileri için oldukça özel olduğunu dile getiren Arslan, “MÜSİAD ile HAK-İŞ bir ilki gerçekleştirdi. Bu projenin en önemli tarafı işveren tarafıyla işçi sendikası arasında yapılmış olmasıdır. Bu proje ile işçi-işveren ilişkilerini çağdaş düzeyde ve medeni bir şekilde sosyal diyalog mekanizmalarını sağlıklı bir şekilde kurup kullanıyor, sorunları çözme alışkanlığı ve yeteneği elde ediyoruz” sözlerine yer verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Eylül 2017 14:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu