ARSLAN, BAŞKANLIĞINDA HİZMET-İŞ BAŞKANLAR KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

22 Eylül 2017 20:49, Haberler


ARSLAN, BAŞKANLIĞINDA HİZMET-İŞ BAŞKANLAR KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Genişletilmiş 2. Başkanlar Kurulu, Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında Van’da toplandı.

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın 2. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 22 Eylül 2017 tarihinde Van’da gerçekleştirildi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında toplanan Hizmet-İş Başkanlar Kurulu toplantısına Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz ve Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve HAK-İŞ Van İl Başkanı’nın yanı sıra Genişletilmiş Başkanlar Kurulunu oluşturan şube başkan ve yöneticileri katıldı.

Başkanlar Kuruluna ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve diğer mülki idarecilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Başkanlar Kurulumuzu Van’da Gerçekleştirmek Bizim İçin Çok Anlamlı”

Açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Sendikamızın 2017 yılı 2. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısını Van’da yapıyoruz. Van, Ülkemizin, Doğu Anadolu’muzun ve Sendikamızın uzun yıllar önce örgütlendiği önemli kentlerinden birisidir. Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olarak başkanlar kurulumuzun toplantısını burada gerçekleştirmemiz bizim için oldukça anlamlıdır” diye konuştu.

“Van’da Sendika Olarak Biz Büyük Mücadelelerle Bir Yerlere Geldik”

HAK-İŞ’in 1976 yılından itibaren Van’da teşkilat olarak var olduğunu belirten Arslan, “Burası kadim bir şehir. Yaklaşık 7 bin yıllık bir tarihe sahip. Böyle bir şehirde bulunmak bizim için önemli. Van’ı sadece Van olarak görmemek gerekiyor. Van’da Sendika olarak biz büyük mücadelelerle bir yerlere geldik. Asla vazgeçmedik, umudumuzu kaybetmedik ve bugünlere gelmenin bir başarı öyküsünü gerçekleştirdik. Terörizmin her türüne karşı çıktığımız için, en çok mağdur olan bir şehir için buradayız. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak 2011 yılında yaşanan depremde ilk gelenlerdeniz. 15 Temmuz nöbetlerinde buradaydık. Bizim için Van, medeniyetimizin, birlikte yaşamamızın birlikte Türkiye olmamızın en önemli unsurlarından birisidir” şeklinde konuştu. 

“15 Temmuz’u Unutmayacağız! Unutturmayacağız!”

“Ülkemizde öyle bir emperyalist oyun oynanıyor ki, bizi bazı düzenlemelere mecbur ediyor” diyen Arslan, “HAK-İŞ bütün toplantılarında 15 Temmuz’la ilgili hatırlatma yapmayı görev kabul etmiştir. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini milletimiz bozmuştur. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ de bu girişimde sorumluluk üstlenmiştir. Bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu tür oyunlara da asla geçit vermeyeceğiz. O gece ve devam eden süreçte bütün meydanları dolduran Vanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

“Sadece Sayısal Olarak Değil, Değerleriyle De  Büyük Bir Konfederasyonuz”

HAK-İŞ’in 42. Yıllık tarihini hatırlatan Arslan, “Tarihimiz, ilkelerimiz, değerlerimizden vazgeçmeden bugünlere geldik. Başta merhum Genel Başkanımız Necati Çelik olmak üzere, emeği geçenlere rahmet diliyorum. Sadece sayısal olarak değil, değerleriyle büyük bir konfederasyondur. Milyonların gönlünde, kamu desteğine sahip bir örgüttür. 22 Sendikamız 600 bine yakın üyemizle önemli Sivil Toplum Örgütü olarak mücadelesine devam etmektedir. Sendikamız HİZMET-İŞ’in de 40. Yılını Ocak 2018’de değişik etkinliklerle kutlayacağız. Türkiye’nin onuru bir sendikadayız. Bugünlere gelmemizde önemli payı olan kurucu ve onursal genel başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların mücadelesi bugünlere gelmemizi sağlamıştır” dedi.

“Zirveye Çıkmak Önemli, Zirvede Kalmayı Başarmak Çok Daha Önemli”

“210 bine yakın üyemizle Türkiye’nin genel iş kolunda lider, HAK-İŞ’in de en büyük sendikasıyız” diyen Arslan, “Biz Türkiye’nin ta kendisiyiz. Tarihi müktesebatı üzerinde taşıyan, medeniyetimizin, kültürümüzün bir parçası olan, ülkemizin birliğini beraberliğini sağlayan, 81 ilde büyük bir örgüt olarak önemli bir anlam ifade etmektedir. Temsil ettiğimiz değerlerle Türkiye’nin en büyüğüdür. Bütün mücadele arkadaşlarımıza, yol arkadaşlarımıza, hatta bir gün bile bizi görmemiş ama bizimle birlikte yürüyen bütün sevenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Zirveye çıkmak önemli, zirvede kalmayı başarmak çok daha önemli. Burada bulunmanın sorumluluğu, onuruyla hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

ARSLAN, GAZİLERİMİZİ DE UNUTMADI

Gaziler haftası olması münasebetiyle de bütün gazilerimizin de gaziler haftasını kutlayan Arslan, “Onlara müteşekkiriz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için, geleceği için, huzuru için çabalayan bütün güvenlik güçlerimize de teşekkür ediyoruz. Şehit olanlara rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

“40 Yıldır Devam Eden Terör Meselesi Artık Sonlandırılmalı”

“Bütün dünyada olduğu gibi, her meşru devlet, kendisine yönelmiş olan tehditlere karşı kendisini koruma hakkına sahiptir” diyerek konuşmasına devam eden Arslan, “Ülkemizde 40 yıldır devam eden terör meselesinin artık sonlandırılması gerekiyor. Devletimiz 2013 yılında başlattığı terörü tamamın ortadan kaldırmak, var olan kardeşliği daha da tesis etmek için tarihi bir adım atmıştır. Terörün gerekçesi olarak gösterilen bir tarihi adımdır. Kimsenin beklemediği tarihi adımları birlikte gördük ve yaşadık. Bölge insanının bu adımları önemsediğini gördü ve anladı. Bölgenin hızla nasıl değiştiğini en çok bu bölge insanı gördü ve yaşadı. Bunun devamı için en çok duyarlılık gösteren insanları gördük. Ben o süreçte 3 ay çalıştım. Bölge insanının ülkenin onurlu bir yurttaşı olmaktan başka talebi olmadığını gördüm. Ama maalesef bu süreci uluslararası güçler ve yerli taşeronları bu süreci akamete uğrattılar. Bölgeyi hendeklerle kuşatmaya çalıştılar. Ama Devletimizin eline silah alan teröristlere karşı gücünü gösterdi. Öncelikle bölgenin, bölge insanının Türkiye’nin diğer illerindeki gibi rahat yaşamını sürdürecek her türlü tedbir alınmalıdır” ifadelerine yer verdi.

“İstihdam Olmazsa, Gençlerimizi Burada Tutamayız”

Van’ın potansiyelinin enerjisi ve kapasitesinin heba edilmemesi gerektiğini dile getiren Arslan, “Van’ın layık olduğu yere en kısa zamanda gelmesi gerekiyor. 

İş adamlarımıza çağrı yapıyoruz. Van ihmal edilmemeli. Mutlaka bu topraklara yatırım yapılmalı. Genç nüfus oldukça yoğun. OSB’de istihdam oluşturacak yatırımlar yapılması lazım. Devletimiz cazibe merkezleri şeklinde yatırıma yönelik önemli bir adım başlattı. Bunun bir an önce hayata geçirilmesi lazım. Eğer istihdam varsa, bereket olacaktır. Dağa gidecek genç olmayacaktır. İstihdam olmazsa, gençlerimizi burada tutamayız. Onun için güvenlik konusunda alınan tedbirler devam ettirilmeli ama aynı zamanda bu bölgeye ciddi şekilde istihdam oluşturacak yatırımlar da gelmeli, teşvik edilmeli. Hem devletimiz, hem iş adamlarımız yatırıma koşmalı. Bunlar gerçekleşirse, Van göç vermez” dedi.

“Van, hala ayakta kalmayı başarmışsa, insanlar 24 saat korkusuzca dolaşıyorsa, bu şehrin önemli bir güvenli şehir olduğunun da göstergesidir” diyen Arslan, “Biz HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak Van’ı bütün yönleriyle tanıması, insanlarıyla tanışması için burayı tercih ettik. Hep birlikte biz Türkiye’yiz diyerek zorlukları aşacağımıza inanıyoruz. Dayanışmamıza, kardeşliğimize zarar vererek her türlü tutum ve davranışlardan uzak durmalıyız. Başkanlar kurulumuzun çalışmalarının, barış ve kardeşliğimiz için, Van’ımız ve ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bizimle beraber olan bütün dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu

HAK-İŞ Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu da Başkanlar kurulunun ilk günkü toplantısının Van’da yapılmasının HAK-İŞ Van teşkilatı için büyük bir onur olduğunu söyledi. 

“Sendikamıza Toplantı İçin Van’ı Tercih Ettiği İçin Teşekkür Ediyorum”

Toplantıda söz alan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Mustafa Yalçın da Genel Başkanımız Mahmut Arslan nezdinde sendikamıza toplantı için Van’ı tercih ettiği için teşekkür ederek başladığı konuşmasına, “Bu sıradan bir toplantı değildir. Bu şehir, bu sendika, bu ülke bizim. Toplantının Van’da yapılması önemli. Bu şehir önemli travmalar geçirdi. Terör ve depremin etkilerini atmak için canla başla çalışıyoruz. Bunlardan etkilenen halkımızın yaralarının sarılması için bizlere, sizlere büyük görevler düşüyor.  Ben öncelikle Belediyemizin yeniden organize edilmesi için yola çıktık. İşçi haklarında geçmiş dönemde önemli istismarların olduğunu gördük. Bunları gidermek için uğraşıyoruz. Diğer taraftan, terör örgütüne giden hortumları kestik. Memleketimizin hayrına bir çivi çakanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Ülkemiz Adına Hak-İş’e Ayrıca Teşekkür Etmemiz Gerekiyor”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’da bir konuşma yaparak, Genel Başkanımıza toplantının Van’da yapılmasından dolayı teşekkür etti. “Biz Van’ı ülkemizin Kongreler merkezi yapalım istiyoruz. Buna da katkı sundunuz” diyen Battal, “V, gittiğiniz yerlerde anlatılacak bir şehirdir. Ülkemiz adına HAK-İŞ’e ayrıca teşekkür etmemiz gerekiyor. Sendikalar önemli sivil toplum örgütleridir. Sendikalar, insanların sorunlarını, etkin bir şekilde gündeme getirecekler, getiriyorlar. 

Bu istismar edilmediği sürece çok önemli. Bizim üniversite olarak öncelikle emeği ve işçiyi korumamız lazım. Çalışanlarımızı aile bireyi olarak görüyor, çalışanlarımızın sorunlarını sosyal diyalog yoluyla çözüm yolu arıyoruz. 

Sendikalarla işverenler oturup sadece işçinin haklarını değil, bunun dışında da birlikte sorunlarımızı tartışmamız ve sorunlarımızı birbirimize iletmemiz lazım. Sendikalar, bütün süreçlerde aktif rol alıyoruz. Öncelikle eğitimli üyeler etkin hizmet üretir. Sendikalar bu konuda da inisiyatif üstlenmeli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Dün 200 Üyeli Bir Sendikadan 210 Bin Üyesi İle Türkiye’nin Birinci Sendikasıyız”

Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de Başkanlar Kurulunda yaptığı konuşmada, “Bu büyük Hizmet-İş ailesinin burada toplanması, önemli müjdeler vermektedir. Bu toplantılar birbirimizi tanımak için, daha iyi tanışmak için önemlidir” diye konuşmasına başladı.

Dostlukların gelişmesine vesile olduklarını belirten Tanrıverdi, “Birlikte Türkiye olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Sendikamızın doğuş amacı da buydu. ‘Önce İnsan Önce Emek’ anlayışıyla çıktığımız yolda hizmette bulunabilmekti. İnsanın yaratılış gayesine uygun yaşaması yönünde faaliyetler ortaya koymaktı. Çok şükür Hizmet-İş, 1979’da kurulduğu zaman sadece bir merkezi olan bir sendika iken bugün Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olmuştur. Biz kendimizi, değerlerimizi, ilkelerimizi ortaya koyduk. Dürüst bir şekilde yolumuza devam ettik. 

Dün 200 üyeli bir sendikadan 210 bin üyesi ile Türkiye’nin birinci sendikasıyız. 81 vilayette şubelerimiz, temsilciliklerimiz var. Ulaşamadığımız kimse yok. Bütün Hizmet-İş ailesi, yükünün farkında, sorumluluğunun bilincinde olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Cenab-ı Hak da bize bu güzellikleri lütfediyor” dedi.

“Buradan Ülkemize Vereceğiniz Mesaj Çok Önemlidir”

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi de Hizmet-İş Sendikasını Van’da ağırlamaktan onur ve memnuniyet duyduklarını dile getiren Çiftçi, “Sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Van’ımız Orta Asyaya açılan ülkemizin kapısı. Birçok medeniyete kucak açmış önemli bir merkez. Doğu Anadolu’nun en önemli ili. Tarihi, kültürü, doğasıyla Anadolu’muzun güzide şehirlerinden birisi. Katılımınız bizler için çok büyük bir moral olmuştur. Sizlerin buradaki toplantıları, çalışmaları çok önemli moral kaynağı olacaktır. Buradan ülkemize vereceğiniz mesaj çok önemlidir. Hükümetlerimizin Van’a çok önemli yatırımları olmuştur. Ama istenilen gelişmeyi, sıçramayı tam anlamıyla yapamamıştır. Ümidimiz, arzumuz inşallah bundan sonra yapılacak yatırımlarla tüm dinamiklerini harekete geçirip, ciddi gelişmiş bir il olma seviyesine kavuşmasıdır. Eğitimden sağlığa, ulaşıma çok ciddi yatırımlar almıştır. 2011 depreminde çok ciddi yıkım yaşamıştır. Ama bugünkü Cumhurbaşkanımızın emirleri ve çabalarıyla adeta küllerinden yeniden inşa edildi. Van’ın alt yapısı yenilendi. O yıkıma rağmen kısa sürece toparlandı. Birlik ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu da gördük. O gün, bütün ülke Van’a aktı. O gün HAK-İŞ de tüm üyeleriyle Van’daydı. Sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın değerlendirmelerine bütünüyle katıldığını belirten Çiftçi, “Hizmet-İş Sendikası, sendikacılık gelişiminde özel bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Ücret sendikacılığın ötesinde ülkenin temel sorunlarında elini taşın altına koyan bir rolü vardır” dedi.

Çiftçi konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye önemli bir süreçten geçti ve geçiyor. Gezi olayları, 17-25 yargı darbesi, 15 Temmuz FETÖ işgal girişimi. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu millet bu tehlikelerin tamamını bertaraf etti. Tabii bu arada HAK-İŞ’in ve Hizmet-İş’in onurlu duruşunu da anmak, takdir etmek gerekiyor. 

Çalışma hayatında da her zaman işçilerimizle, sendikalarımızla istişare halinde önemli düzenlemeler yapıldı. Bu anlamda da bizim anlayışımız işçimizin, sosyal kesimlerin korunmasıdır. İşçinin alın teri kurumadan onların haklarını vermektir.  


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Eylül 2017 20:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu