ARSLAN, ‘TÜRKİYE’DE SOSYAL POLİTİKA, ILO VE AB İLE İLİŞKİLER PANELİ’NDE KONUŞTU

19 Temmuz 2017 15:46, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Brüksel’de 18-19 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen 36’ncı Türkiye AB Karma İstişare Komitesi (KİK) kapsamında bir dizi toplantılara katıldı.

Arslan, 19 Temmuz 2017 tarihinde ‘Türkiye’de Sosyal Politika, ILO ve AB İle İlişkiler Paneli’nde bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye’deki sosyal konu ve gelişmeler bağlamında Türkiye-AB süreci ve Türkiye-ILO süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Arslan, kıdem tazminatı, kamu toplu iş sözleşmesi, memurlarla imzalanan toplu iş sözleşmeleri, emekli aylığı ve promosyon, enflasyon durumu, üretim reform paketi-mesleki eğitim ve teşvikler, mesleki eğitim, engelliler, kadınlar, gençler, çocuk işçiliği, taşeron sorunu, iş sağlığı ve güvenliği, sendikal istatistikler ve sendikal örgütlenme, sosyal diyalog, kayıt dışı ekonomi ve çalışma, mevsimlik tarım işçilerinin durumu, göç konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Türkiye-AB Arasındaki İlişkilerin Müzakere Yönüne Ağırlık Verdik”

Sosyal Politika ve Türkiye-AB İlişkileri konusunda değerlendirmelerde bulunan Arslan, “Biz sosyal diyaloğa dayalı olarak Türkiye-AB arasındaki ilişkilerin müzakere yönüne ağırlık verdik. Türkiye-AB bütünleşmesi konusunda ortak bir hedef olarak müzakere yönteminin izlenmesi gerektiğine inandık. 19’uncu faslın açılması gerektiğini vurguladık. Geldiğimiz noktada ise Avrupa Parlamentosu müzakereleri askıya alma talebinde bulundu. Müzakerelerden kaçmayı Avrupa değerleriyle bağdaştıramıyoruz” dedi.

“ILO 10. Avrupa Bölge Konferansının İstanbul’da Yapılması İçin Destek Verdik”

Sosyal Politika ve ILO ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendiren Arslan, bu müzakerelerden kaçma ve sosyal diyaloğu reddetme süresinin ILO sürecine taşınmak istendiğini belirtti. 10’uncu Avrupa Bölge Konferansının İstanbul’da yapılmasını ILO’nun istediğini ve sosyal taraflar olarak kendilerinin de bu konuda destek verdiklerini anımsatan Arslan, “ETUC ve ITUC bu konferansa katılımı boykot etmek istiyor. Bu politikayı sosyal diyalog, müzakere ve mücadele bakımından hiç anlamlı bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Temmuz 2017 15:46, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu