TÜRKİYE AB KİK HEYETİ BRÜKSEL’DE TOPLANDI

18 Temmuz 2017 15:04, Haberler


TÜRKİYE AB KİK HEYETİ BRÜKSEL’DE TOPLANDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi’nin Türkiye Kanadını oluşturan Konfederasyon ve Meslek Kuruluşu Başkanlarıyla birlikte 18 Temmuz 2017 tarihinde Brüksel'de bir araya geldi. 


Arslan, Brüksel’de bu yıl 36’ncısı gerçekleştirilen Türkiye AB Karma İstişare Komitesi (KİK) toplantısına katıldı.


Türkiye-AB KİK Türkiye Kanadı heyetinde, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜRK-İŞ Başkanı Ergun Atalay, MEMUR-SEN Başkanı Ali Yalçın, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar yer aldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sosyal diyaloğun, birlikte çalışmanın ve masada kalarak müzakerelere devam etmenin önemine dikkat çekerek, “Muhataplarımız bize sosyal diyalog konusunda Avrupa’nın bazı kurumlarını anlatırlardı. Örneğin; Ekonomik Sosyal Komitede işçi ve işverenlerin yıllarca belli konuları müzakere ettiklerini, zaman zaman belli konularda anlaşamasalar bile bu müzakerelerin sürekliliği konusunda istikrar gösterdiklerini söylerlerdi” dedi.

“AB Parlamentosunun Kararı Türkiye’yi Hayal Kırıklığına Uğratmıştır”

Avrupa parlamentosunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AB Bakanı Ömer Çelik’in olumlu açıklamalarına rağmen Türk diyaloğuna ilişkin müzakerelerin dondurulması kararının kendilerini büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını anlatan Arslan, “Bu karar ülke olarak AB-Türkiye ilişkilerinde oluşturmak istediğimiz sinerjiyi ciddi şekilde yaralamıştır. Avrupa Birliği Parlamentosunun bu konudaki hissi tutumu ve Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği üzerinde çok detaylı konuşulup tartışılmadan, hissi ve siyasi kararlar alınmasını Türkiye’deki bir işçi örgütü olarak üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 “İlişkileri Askıya Almak ya da Dondurmak Yerine Konuşmak Gerekiyor”

1997 yılında da Avrupa Konseyi ile Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin geçici bir süre dondurulduğunu fakat 2 yıl sonra bu ilişkilerin tekrar başladığını hatırlatan Arslan, “Demek ki Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinde meseleleri askıya almak ya da dondurmak yerine bir araya gelip konuşmak gerekiyor” dedi.

Türkiyeli muhataplar ve HAK-İŞ olarak masada kalmak ve müzakerelerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, “Sorunlarımızı karşılıklı olarak konuşmak istiyoruz. İlişkilerin koparılması Türkiye-AB ilişkilerine hiçbir katkı sağlamayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan toplantı sonrası Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Temmuz 2017 15:04, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu