ARSLAN, ÇASGEM KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI

13 Temmuz 2017 12:17, Haberler


ARSLAN, ÇASGEM KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan 13 Temmuz 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin (ÇASGEM) Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi konferansına katıldı.

“ÇASGEM Projeleri Kapsamında Tarihi Bir Adım Atıldı”

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ÇASGEM’in projeleri kapsamında tarihi bir adım atıldığını belirterek, bu adımı çok cesaretli ve çok önemli bulduğunu söyledi.

20. Yüzyılın ortalarında o günkü şart ve ihtiyaçlara göre ileri bir hedef olarak ortaya konulmuş olan ÇASGEM’in artık 21. Yüzyılda hem misyonunun, hem vizyonunun hem de geleceği açısından yeni hedefler koyması gereken bir kuruma dönüşmesi gerektiğini düşündüğünü dile getiren Arslan, “ÇASGEM’in ağırlıklı olarak bir araştırma merkezine dönüştürülmesi ve bu araştırmaların sadece kurumun kendi hedeflediği araştırmalar değil, dışardan yapılacak olan talepleri de karşılayacak araştırmaları yapabilecek bir noktada olmasını istiyoruz” diye konuştu.


“ÇASGEM’i Klasik Çalışma Biçimine Hapsedersek Hayallerimiz Boşa Çıkar”

Söz konusu değişim için 2 temel değişikliğe ihtiyaç olduğunun altını çizen Arslan, “İlk olarak özerk bir yapı, ikinci olarak ise bütçe konusunda değişiklik yapılması gerekiyor. Bu 2 konuyu çözemezsek, ÇASGEM’i bir kamu kurumu klasik çalışma biçimine hapsedersek inanın bütün hayallerimiz boşa çıkar. O yüzden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, hükümetin, siyasetin bu işte rol üstlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Kıdem Tazminatıyla İlgili Araştırma Yok”

Kıdem tazminatıyla ilgili Türkiye’de ciddi bir araştırma bulunmadığını belirten Arslan, “Kıdem tazminatıyla ilgili verileri SGK’nın işçi giriş-çıkış bildirgelerinden yola çıkarak takip ederek hangi işçilerin kıdem tazminatını hak edip etmediğini bulmaya çalışıyoruz” dedi.

“Kıdem Tazminatı Çasgem’in Yeni Misyonu İçin Önemli”

Türkiye’de çalışan yaklaşık 14 milyon işçiyi ilgilendiren bir konu olan kıdem tazminatı hakkında yapılmış bir araştırma bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Arslan, “Aslında bu konu tam da ÇASGEM’in yeni misyonunu tanımlama açısından önemlidir” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Temmuz 2017 12:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu