ARSLAN, “İLERİ DÜZEY EĞİTİMİ, GELECEĞİN SENDİKACILARINI YETİŞTİRMENİN ADIDIR”

03 Temmuz 2017 12:23, Haberler


ARSLAN, “İLERİ DÜZEY EĞİTİMİ, GELECEĞİN SENDİKACILARINI YETİŞTİRMENİN ADIDIR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Temmuz 2017 tarihinde İleri Düzey Eğitimi için Ankara’ya gelen 11. Grup kursiyerleriyle bir araya geldi.

Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında, Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in faydalanıcısı olduğu “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Yardım Projesi (Operasyonu) kapsamında verilen İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 11. Dönem kursiyerleri 3 Temmuz 2017 tarihinde Ankara Midi Otel’de yapılan açılışın ardından eğitimlerine başladılar. 

Proje açılışında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bu proje ve bundan sonraki projeler bizim için yeni kazanımları, yeni hedefleri, yeni yaklaşımları ve yeni bir kısım sendikal anlayışları hayata geçirmemize katkı sağlayacaktır” diye konuştu.


GELECEĞİN SENDİKACILARINI YETİŞTİRMENİN ADI İLERİ DÜZEY EĞİTİM”

Geleceğin sendikacılarını yetiştirmenin adının ileri düzey eğitimleri olduğunu belirten Arslan, “Burada sadece eğitim almayacaksınız. Burada birlikte iş yapmayı öğreneceksiniz. Farklı illerden ve sendikalardan gelen HAK-İŞ davasına inanmış arkadaşlarımızın birlikte iş yapması ve bir arada neler yapılabileceğini öğreneceksiniz” ifadelerini kullandı.

İleri Düzey Eğitimleriyle daha çok sendika lideri ortaya çıkarılması, daha fazla sendikacılık deneyimli kişilerin sendikalarda yer alması ve gelecekte daha fazla sorumlulukları üstlenebilecek donanım ve bilgilerle sendikal mücadeleye katkı verecek kişilerin ortaya çıkarılmasının hedeflendiğinin altını çizen Arslan, İleri Düzey Eğitimlerinin bu yüzden bu sıra dışı bir eğitim olduğunu söyledi.

HAK-İŞ’in eğitim konusunda hassas olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak İleri Düzey Eğitimlerini gerçekleştirirken, eğitimin anlamına uygun bir format oluşturmayı hedefledik” sözlerine yer verdi.


12 farklı modülden ve 78 saat ders saatinden oluşan İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 13 gün süreyle devam edecek.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Temmuz 2017 12:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu