ARSLAN, ILO DİREKTÖRÜ HEİNZ KOLLER İLE GÖRÜŞTÜ

14 Haziran 2017 17:23, Haberler


ARSLAN, ILO DİREKTÖRÜ HEİNZ KOLLER İLE GÖRÜŞTÜ

ILO 106'ncı Yıllık Konferansı için İsviçre'nin Cenevre şehrinde konferansa katılan Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 14 Haziran 2017 tarihinde ILO Avrupa ve Orta Asya Direktörü Heinz Koller ile görüştü.Görüşmede İLO Türkiye Direktörü Numan Özcan'da yer aldı. 

Söz konusu görüşme, Ekim ayında İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlan ILO Avrupa Bölge toplantısı hakkında fikir alışverişi ve bilgilendirme şeklinde gerçekleşti.


Bir süredir çeşitli uluslararası çevrelerin ILO Bölge toplantısının İstanbul'da yapılmasına karşı çıkması, toplantının ertelenmesi veya yerinin değiştirilmesi tartışmaları üzerine HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bu konudaki tavrı Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız tarafından açıkça ifade edildi.


Arslan, HAK-İŞ’in daima müzakereden ve masaya oturmaktan yana tavır aldığını, problemlerin çözümünde diyaloğu temel esas aldığının altını çizerek bu toplantıların sosyal diyaloğun kurulması ve artırılması için büyük fırsatlar doğurduğunu söyledi.


Arslan, toplantının yerinin değiştirilmesi, iptali veya ertelenmesinin Türkiye'deki çalışanlara hiçbir yarar sağlamayacağını, aksine çalışanların birçok seviyede karşılaştıkları sorunlarını dile getirebileceği üst düzey öneme sahip bir platformdan mahrum kalacaklarını anlattı. 

Arslan, bu tür toplantıların sorun olan yerlerde yapılmasının, yaşanan problemlerin çözümüne büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Arslan, ILO’nun, hali hazırda Türkiye'de toplantının gerçekleştirilmesine engel teşkil edecek güvenlik sorunu olmadığını doğruladığını ve Türkiye'deki 3 büyük Konfederasyonun toplantının İstanbul'da gerçekleşmesi hakkında pozitif görüşlerini açıkça ifade ettiklerini anlattı.


Arslan, “1980 Darbesi sonrası sendikalar tarihinin en büyük hak ihlaliyle karşılaştığı dönemde Türkiye'ye birçok uluslararası kuruluş ve sendika ısrarla gelmek istedi. Toplantının Türkiye 'de gerçekleştirilmesine karşı çıkmak, uluslararası sendikal mücadele geleneğe uygun değildir. Toplantının iptali veya yerinin değiştirilmesi Türkiye çalışanlarının zararına olacaktır” şeklinde konuştu.


Olumlu bir çevrede geçen görüşmenin ardından Direktör Heinz Koller, argümanların yerinde ve güzel bir şekilde ifade edilmesinden ötürü memnuniyetini ve teşekkürlerini iletti. Koller, HAK-İŞ Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’dan aldığı bilgi ve görüşlerin oldukça önemli, yol gösterici ve farklı olduğunu, Pazar günü gerçekleştirilecek ILO yönetim kurulunda değerlendirilmeye alınacağını ifade etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Haziran 2017 17:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu