BAĞIMSIZ YENİPAZAR SENDİKASI İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK

10 Haziran 2017 22:22, Haberler


BAĞIMSIZ YENİPAZAR SENDİKASI İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK


Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Sancaktaki temasları kapsamında, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Bağımsız Yenipazar Sendikası arasında ikili işbirliğini içeren protokol imzalandı.


Yoğun katılımla gerçekleştirilen protokol imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Boşnak Milli Meclis Başkanı Dr. Süleyman Uglanin,Yeni Pazar Belediyesi Meclis Başkanı İfeta Radonçiç, Bağımsız Yenipazar Sendikası (NSNP) Başkanı Fuad Goloş, başkan yardımcıları FuadBoçiçaninve NafilSejdoviç, HİZMET-İŞ Sendikamız Genel Denetleme Kurulu üyesi Esma Hatun Taşpınar, Sancak müftüsü, emekçiler ve basın mensupları katıldı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Bağımsız Yenipazar Sendikası (NSNP) Başkanı Fuad Goloş tarafından imzalanan protokol ile Sancak ve Türkiye emekçilerine katkı sağlayacak ortak çalışmalar yapılması yönünde karar alındı.


Protokol imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in sayısal olarak Türkiye’nin en büyük emek konfederasyonlarından biri, temsil ve kapsam olarak ise en büyük konfederasyon olduğunu belirterek, Sancak bölgesinde çalışan emekçilere karşı kendilerini borçlu hissettiklerini söyledi.


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Balkanlar’da ikili sendikal ilişkileri erken dönemde başlattıklarını ve sendikal dayanışmanın güzel örneklerini ortaya koyduklarını kaydeden Arslan, HAK-İŞ’in uzun zamandır ajandalarında yer alan Sancak bölgesini de sendikal gündemlerinin merkezine aldıklarını söyledi.


Sancak’lı emekçilere Bağımsız Yenipazar Sendikası aracılığıyla katkı sunmak istediklerini belirten Arslan, “Bilgi, birikim, deneyim ve projelerimizi Sancak’lı Boşnak emekçi kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.


Yeni anlaşmalarla kurumsal ilişki ağını genişletmeyi hedeflediklerini belirten Arslan, Sırbistan sendikaları ile de işbirliği yapmak istediklerini söyledi.


Bağımsız Yenipazar Sendikası Başkanı Fuad Goloş da HAK-İŞ ile işbirliği protokolü imzalamanın onurunu yaşadıklarını ve bu anlaşmanın çok olumlu yansımaları olacağını söyledi.


Boşnak Milli Meclis Başkanı Dr. Süleyman Uglanin ise Türkiye ile Sancak arasındaki ilişkilerin sendikalar ve sivil toplum örgütleri düzeyinde de geliştiriliyor olmasının önemine vurgu yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Haziran 2017 22:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu