YILDIZ, TORİNO'DA DEĞİŞEN DÜNYA İÇİN DEĞİŞEN BECERİLER KONFERANSINDA KONUŞTU

07 Haziran 2017 11:30, Haberler


YILDIZ, TORİNO'DA DEĞİŞEN DÜNYA İÇİN DEĞİŞEN BECERİLER KONFERANSINDA KONUŞTU


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) tarafından İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen Torino Süreci: Değişen Dünya İçin Değişen Beceriler 2017 Konferansı'na (Torino Process Conference 2017 - Changing Skills For A Changing World Turin) panelist olarak katıldı.

4-8 Haziran 2017 tarihlerinde Lingotto Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek konferansta mesleki eğitim farklı boyutlarıyla tartışılıyor.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, konuşmasında teknolojik değişimler ve Endüstri 4.0 devrimi paralelinde meslekler ve becerilerde görülen değişimleri değerlendirdi.

HAK-İŞ olarak teknolojik değişimlere karşı olmadığımızı, ancak bu süreçte taraflar arasında sosyal diyalog ve müzakerelerin önemli olduğunu belirten Yıldız, "Bu şekilde, teknolojik değişimlerin istihdam üzerindeki etkileri azalır. Biz HAK-İŞ Sendikalar Konfederasyonu olarak mesleklerden sorumlu değiliz; ancak, katkı yapmak gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu noktada mesleki yeterliliklerin öneminin altını çizme gereği duyuyorum. Dolayısıyla, her kurum ve kuruluş kendi mesleki eğitim politikalarını geliştirmek durumundadır" dedi. 

Yıldız, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) değişen meslekler ve beceriler, Endüstri 4.0 devrimi ve istihdama atıfta bulunarak toplumun bu değişimlere hazır olması gerektiğini kaydetti.

Dünyada sanayi devrimleriyle öngörülen büyük değişimlere uygun istihdam politikaları olmadığını aktaran Yıldız, ülkemizden örnek vererek "Türkiye'de 1 milyona yakın taşeron işçi istihdam piyasasındadır. Bu kitlenin yarısı veri elemanı olarak çalışmaktadır. Yeni veya eski hangi meslek olursa olsun, örgütlenip sendikal haklarını kullanmaları önemlidir. Çünkü, WEF raporuna göre, bugünkü çocuklar yetişkin olduklarında çalışma hayatlarında şimdiki mesleklerin yüzde 65'i ile karşılaşamayacaktır. Önemli olan tüm çalışanların sosyo-ekonomik haklarını korumaktır. HAK-İŞ, sendikal mücadelesini 500 bini aşkın üyesiyle tüm işkollarında kararlılıkla devam ettirmektedir" ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Haziran 2017 11:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu