ARSLAN, “DARBECİLERİN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ”

07 Haziran 2017 11:40, Haberler


ARSLAN, “DARBECİLERİN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ”

HAK-İŞ olarak 15 Temmuz gecesinde verdiğimiz şehitlerimiz ve gazilerimizin haklarını sonuna kadar korumak görevimizin farkında olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Yönetim Kurulunda alınan karar doğrultusunda yargılanmaları devam eden FETÖ’cü hainlerin davalarında müdahil olma kararı almıştır. Hem müdahillik talebimizi sunmak hem de şehit yakınlarımız ve gazilerimizle dayanışma içinde olmak için Sincan Cezaevi Kampüsü önünde 7 Haziran 2017 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve üye sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın hukuk müşavirleri, çok sayıda üyelerimiz ve 15 Temmuz’da şehit düşen ailelerimiz ve yakınlarının katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “İdam isteriz” sloganları eşliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “15 Temmuz ülkemize yönelik darbe ve işgal girişimine karşı ilk andan itibaren kararlılık gösterdik ve FETÖ terör örgütünün en ağır cezayı alması için bugüne kadar yapılan her türlü çalışmaya katkı ve destek verdik” dedi.

“HER ZAMAN DEMOKRASİYE VE MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTIK”

Arslan, “HAK-İŞ olarak demokrasiye, milli iradeye, ülkemize ve milletimize her zaman olduğu gibi 15 temmuz gecesinde de sahip çıktık. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi burada bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, 15 Temmuz gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

"15 TEMMUZ GECESİ EN AĞIR KAYBI HAK-İŞ VERDİ”

HAK-İŞ’in Türkiye’deki emsal konfederasyonlar içerisinde 15 Temmuz gecesi en ağır kaybı veren örgüt olduğunu anlatan Arslan, “HAK-İŞ olarak 15 Temmuz gecesi Türksat’ta Ali Karslı ve Ahmet Özsoy’u, Külliyede eniştesi ve abisiyle beraber bulunan Hakan Döşen’i, Genelkurmay karargahı önünde şehit düşen Celalettin İbiş’i şehit verdik. HAK-İŞ şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE NÖBET TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu nedenlerle HAK-İŞ olarak bu davaya müdahil olma konusunda kararlı bir şekilde durmaya devam edeceklerini açıklayan Arslan, sözlerine şu şekilde açıklık getirdi: “Yönetim kurulumuz aldığı karar gereği burada devam eden yargılamalarda üyelerimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz ve milletimiz için bu davada müdahil olmak istiyoruz. Bu müdahillik talebimizin ilgililer tarafından kabul edileceğini ve bu sürecin sonuna kadar HAK-İŞ olarak her gün davanın sürdürüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde nöbet tutmaya devam edeceğiz.”

“HAİNLERİN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARI İÇİN ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”

“Milletimiz gibi biz de bir an evvel bu teröristlerin en kısa zamanda en ağır şekilde cezalandırılacağı mahkeme kararlarının verilmesini istemekteyiz” diyen Arslan, “Onun için milletimizin talepleri doğrultusunda ve hukuk çerçevesi içerisinde adaletin bir an evvel tecelli etmesi konusunda her türlü çabayı ve gayreti göstermeye devam edeceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu davanın sonuna kadar tarafı ve takipçisi olacağız. Hainlerin, teröristlerin, millete ihanet eden alçakların en ağır şekilde cezalandırılmaları için elimizden gelen bütün çabayı hep birlikte göstereceğiz” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Haziran 2017 11:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu