YILDIZ, ENGELLERİ AŞALIM PROJESİ AÇILIŞINA KATILDI

08 Mayıs 2017 16:32, Haberler


YILDIZ, ENGELLERİ AŞALIM PROJESİ AÇILIŞINA KATILDI

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız 8 Mayıs 2017 tarihinde Kastamonu’da Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından organize edilen ‘Engelleri Aşalım Projesi’nin açılış toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

“Engelli konusunun proje ile ele alınmasını son derece değerli buluyorum”

‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi’ sloganıyla yola çıkılan projenin açılış toplantısında konuşan Yıldız, Kastamonu Üniversitesinin sosyal bir konu olan engelli konusunu bir proje ile ele almasını son derece değerli bulduğunu söyledi. 

Engelli vatandaşların bu tür projelerle sosyalleşmesi ve engelli olmanın yaşama ve sosyal hayata katılmaya engel olmadığının altını çizen Yıldız, AB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

“Engellilerle 2 temel sorun bulunuyor”

Engellilerle ilgili 2 temel sorun olduğunu belirten Yıldız, “İlk olarak Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürü nedir ve nasıl olmalıdır? İkinci olarak da engelli istihdamı nasıl artırılabilir? Hangi politikalar geliştirilebilir? Bu konular oldukça önemlidir” diye konuştu. 

Engellilerin, Türkiye nüfusunun ortalama yüzde 10’unu oluşturduğunu bildiren Yıldız, “Bu iki temel sorunun çözümünde engelliler için toplumda geliştirilmesi gereken unsurlar şunlar olmalıdır; Birlikte yaşama kültürü, Eğitim ile engelliler piyasaya güçlü girmelidir. Fiziki ulaşım imkânlarının geliştirilmesi ile erişilebilir mekanlar yapılmalı ve entegre bir engelliler politikası benimsenmelidir” açıklamasında bulundu.

“HAK-İŞ Engelliler komitemiz sayesinde engelli stratejileri geliştiriyoruz”

HAK-İŞ’in engelliler komitesinin bulunduğunu anlatan Yıldız, “Komitelerimiz sayesinde engelli stratejimizi geliştiriyoruz, komitemizde alınan kongre kararlarımız var. Engelli veri tabanımızı geliştiriyoruz Binalarımızda engellilerimiz için fiziki erişilebilirliği geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ olarak Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile ortaklaşa bir konferans yaptık”

HAK-İŞ’in Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile ortak bir faaliyet gerçekleştirerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ortak konferans yaptığını ve bitiminde sonuç bildirisi yayınlandığını anlatan Yıldız, “HAK-İŞ olarak dezavantajlı gruplar için model ve modele dayalı eğitimler yapıyoruz. Örneğin, mülteciler için modüller geliştirdik ve Milli Eğitim Bakanlığına teslim ettik, müfredat geliştirilmesini bekliyoruz. Bu proje de kapsamlı bir projedir. Bu konuda deneyimlerimizi paylaşmanın yararlı olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ’in toplumun önemli bir kesimini oluşturan engellilerin topluma entegrasyonları ve çalışma yaşamında karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılmasında duyarlı ve kararlı bir biçimde çalışmalarını yürüttüğünü açıklayan Yıldız, “HAK-İŞ olarak engelli olarak sürdürülen bir yaşamın da insanca bir yaşam olduğu gerçeğinin altını çiziyoruz. HAK-İŞ, bu konudaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürecektir” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Mayıs 2017 16:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu