ARSLAN, "ÖSP'Yİ ASLA ÇÖZÜM OLARAK KABUL ETMEYECEĞİZ"

06 Mayıs 2017 16:22, Haberler


ARSLAN, "ÖSP'Yİ ASLA ÇÖZÜM OLARAK KABUL ETMEYECEĞİZ"


Genel Başkanımız Mahmut Arslan 6 Mayıs 2017 tarihinde Hizmet-İş Ankara 5 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Emek Konukevi’nde gerçekleştirilen genel kurula HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra konfederasyonumuza bağlı sendika başkanları ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Arslan, taşeron işçilerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.


“ÖSP’yi asla çözüm olarak kabul etmeyeceğiz”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı görevine geldikten sonra taşeron konusuyla ilgili daha somut ve umutlandırıcı, sorunlarımızı çözmeye yönelik beklentilerimizi, taleplerimizi, çalışmalarında hep beraber göreceğiz” diyen Arslan, “1 Mayısta Erzurum’dan haykırdığımız gibi Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) çözümünü asla kabul etmeyeceğiz, bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Kadın delege sayısı artırılmalı”

Hizmet-İş Sendikasında ve HAK-İŞ’e bağlı diğer sendikalarda kadın delege sayısının artırılması gerektiğini belirten Arslan, “Sendika üyelerimizin yüzde 40’ına yakını kadınlardan oluşuyor. Neden kadın üyelerimize fırsat vermiyoruz, Niye bu konuda onlara destek olmuyoruz?” diye konuştu.

“Sendikal mücadeleyi geleceğe taşıyabilmek için kadın-erkek eşitliği sağlanmalı”

Sendikal mücadeleyi geleceğe taşıyabilmek ve toplumsal mücadeleye dönüştürebilmek için kadın erkek eşitliğinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Arslan, “Bu sadece kadınlara karşı değil, milletimize karşı bir sorumluluğumuzdur çünkü kadın annedir, kadın eştir, kadın kardeştir, sonuçta toplumun yarısıdır” açıklamasında bulundu.

“HAK-İŞ tarihinde ilk kez Erzurum’da 1 Mayıs kutladık”

HAK-İŞ’in bu yıl Erzurum’da kitlesel olarak gerçekleştirdiği 1 Mayıs kutlamalarına Türkiye’nin dört bir yanından büyük katılım sağlandığını aktaran Arslan, “Bu HAK-İŞ için önemli bir adımdı. HAK-İŞ tarihinde ilk kez Erzurum'da 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.


“1 Mayısta ilkleri gerçekleştirdik”

Doğu Bölgesinin genelde 1 Mayıs gibi etkinliklerde ihmal edilen bir bölge olduğunu anlatan Arslan, “Şube Başkanımız, HAK-İŞ İl Başkanımızın talebi, HAK-İŞ Yönetim Kurulumuzun da isabetli kararıyla Erzurum'da 1 Mayıs etkinliği yaparak pek çok yönüyle bu yıl ilkleri gerçekleştirdik” dedi.

“Yeni bir modele ihtiyacımız var”

Kıdem tazminatı konusunda yapılacak olan düzenlemelerin, işçilerin haklarının gözetilerek yapılması gerektiğini söyleyen Arslan, “Var olan haklarımız geri gitmeden önce sorunların çözümünü sağlayacak yeni bir modele ihtiyacımız var. HAK-İŞ olarak biz bunu savunuyoruz. Bu doğrultudaki kararlılığımızı da her fırsatta ifade ediyoruz” diye konuştu.

“HAK-İŞ kurulduğu günden bu yana kıdem tazminatı eksik ve yanlışlarını ortaya koydu”

HAK-İŞ’in kurulduğu günden bu yana kıdem tazminatıyla ilgili mevcut düzenlemelerin eksiklerini, yanlışlarını her zaman ortaya koyduğunu hatırlatan Arslan, “Bunun çözümü için de HAK-İŞ kıdem tazminatı fonunu savunmuştur” dedi.

Kıdem tazminatının bütün emekçiler için ulaşılabilir olması gerekliliğini anlatan Arslan, mevcut hakların korunması, eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Mayıs 2017 16:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu