ARSLAN, ERZURUM’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

25 Nisan 2017 14:53, Haberler


ARSLAN, ERZURUM’DA COŞKUYLA KARŞILANDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Nisan 2017 tarihinde Konfederasyonumuz tarafından Erzurum’da kutlanacak olan 1 Mayıs Emek, Dayanışma ve Mücadele Günü kutlamaları öncesinde Erzurum’a gitti.

Arslan, HAK-İŞ Erzurum İl Başkanlığımız üyelerinin yoğun ilgisiyle havalimanında çiçeklerle karşılandı.


Arslan, Erzurum temasları kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti. 

Arslan, ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile 1 Mayıs kutlamaları konusunda fikir alışverişinde bulundu. Arslan, 1 Mayıs kutlamaları konusunda Belediye Başkanı tarafından verilecek desteklerden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Ziyaretin ardından Arslan, Erzurum İl Teşkilatımızla birlikte karanfil dağıtarak tüm halkı 1 Mayıs kutlamaları için İstasyon Meydanı’na davet etti.

Arslan, 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştireceğimiz İstasyon Meydanında basın açıklaması yaptı.

“1 Mayıs konusunda halkımızı bilgilendirmek için Erzurum'dayız”

Arslan, “HAK-İŞ olarak bugün Erzurum’dayız. Birlik mücadele ve dayanışma günümüzle ilgili hazırlıklarımızı yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek, Erzurumluları 1 Mayıs konusunda bilgilendirmek için Erzurum’a geldik” dedi.

“1 Mayıs’ı neden Erzurum’da kutladığımızı anlattık

Cumhuriyet Caddesinde karanfil dağıtarak vatandaşları ve esnafı 1 Mayıs kutlamalarının gerçekleştirileceği İstasyon Meydanındaki kutlamaya davet ettiklerini belirten Arslan, “1 Mayıs kutlamasını bu yıl neden Erzurum’da kutladığımızı anlattık” diye konuştu.

“1 Mayıs’ı her yıl farklı bir ilde kutluyoruz”

HAK-İŞ olarak her yıl 1 Mayıs Birlik mücadele ve dayanışma gününü farklı bir ilde kutladıklarını bu sayede hem o ilde 1 Mayıs’ı güzel bir şekilde anlatmak, tanıtmak, o ildeki emekçilerle dayanışma içerisinde olmak, hem de İstanbul Taksim tartışmalarını artık Türkiye’nin gündeminden kaldırmak adına her yıl başka bir ilde 1 mayıs kutlamalarını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“131 yıllık 1 Mayıs’ı aslına uygun şekilde kutlamak istiyoruz”

“1 Mayıs’ın 131 yıllık tarihinin farkındayız. 131 yıllık 1 Mayıs’ı aslına uygun şekilde kutlamak istiyoruz” diye konuşan Arslan, tartışmalardan, gerginliklerden, kavgalardan ve çatışmalardan uzak olan farklı 1 Mayısı Türkiye’ye armağan etmek için mücadele ettiklerini söyledi.

“Erzurum’da görkemli bir 1 Mayıs icra etmiş olacağız”

Arslan, “Bu yıl hem Erzurum’dan hem de yakın illerden HAK-İşçiler 1 Mayıs günü akın akın gelecek. Burada görkemli bir 1 Mayıs’ı birlikte icra etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

ZİYARETLER

Arslan Erzurum ziyareti kapsamında Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan, Erzurum İlçe Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Erzurum İlçe Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’u makamlarında ziyaret ederek Erzurum’da kutlayacağımız 1 Mayıs’la ilgili görüş alışverişinde bulunarak, bu konuda katkı ve desteklerini talep etti.



25 Nisan 2017 14:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu