ARSLAN ANKARA’DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

13 Nisan 2017 22:18, Haberler


ARSLAN, ANKARA’DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ


18 maddeyi içeren Anayasa değişikliği için halkoyuna başvurulmasına sayılı günler kaldı. Anayasa değişikliği kapsamında halkımızı ve üyelerimizi bilgilendirmek maksadıyla 9 Mart’tan itibaren Türkiye’nin çeşitli illerinde bilgilendirme toplantıları yapmaya devam ediyoruz.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla başlattığı “40 günde 40 ilde” anayasa değişikliği kampanyası kapsamında, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda üyelerimizle ve vatandaşlarımızla buluşarak anayasa değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu. 

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği’nin (AHİD) Genel Başkanı Hilmi Yaman, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları ve yöneticileri katıldı.

Yoğun katılımın yaşandığı programda HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan coşkulu bir kalabalık tarafından ilgiyle karşılandı.

Genel Sekreterimiz Osman Yıldız, tüm katılımcıları selamlayarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

“HAK-İŞ’in düzenlemiş olduğu ‘Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet’ toplantısına hepiniz hoş geldiniz diyen Yıldız, “Konfederasyonumuzun yaklaşık 2 aydır bütün Türkiye çapında yürüttüğü toplantılar dizisinin büyük final toplantısı şereflendirdiğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


“Türkiye’ye selam olsun”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan kürsüye çıktığında, “Ankara’nın bu tarihi salonundan bütün Türkiye’ye selam olsun. Buradan Türkiye’nin her köşesine selam olsun” şeklinde katılımcıları selamladı.


“Anayasa mücadelemiz kurulduğumuz günden beri devam etmektedir”

Arslan, “HAK-İŞ olarak kurulduğumuz 1976 yılından bugüne kadar gerek 1971 Anayasası, gerek 1982 Anayasasının millete zorla ve baskıyla kabul ettirildiğini bildiğimiz için anayasa mücadelemiz başından beri devam etmektedir” diye konuştu.


“1987 yılında HAK-İŞ ‘EVET’ diyerek yeni bir yol haritası oluşturdu”

1987 yılında siyasi yasakların kalkması konusunda HAK-İŞ’in ‘EVET’ diyerek yeni bir yol haritası oluşturduğunu hatırlatan Arslan, “Daha sonraki süreç olan 2007 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumunda HAK-İŞ yine ‘EVET’ diyerek Türkiye’nin önünün açılmasında katkı sağlamıştır” ifadelerini kullandı.


“Bu tarihsel yürüyüşümüz bilinmeli”

Anayasa değişikliğine tam destek, geleceğimiz için evet derken bu tarihsel yürüyüşün herkes tarafından bilinmesini istediğini dile getiren Arslan, “Bize bağlı olan sendikalarımız anayasa değişikliği konusunda bizzat bizim gibi kampanya yaparak Türkiye’nin belirli bölgelerinde anayasa değişikliğine neden ‘EVET’ dediğimizi anlattılar. Bazı şubelerimiz çeşitli toplantılar düzenleyerek bize güç verdiler” açıklamasında bulundu.


“Ülkemiz yeni krizler yaşamasın diye ‘EVET’ diyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yetki karmaşasının yönetim krizlerine, yönetim krizlerinin de ekonomik krizlere yol açtığına işaret ederek, “Siyasal krizler ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan ekonomik krizlerin en çok kaybedeni emekçiler olmuştur. Ülkemiz yeni krizler yaşamasın diye anayasa değişikliğine evet diyoruz”  ifadelerini kullandı


“Konfederasyonumuzun tarihinde oy birliğiyle ve tek yumruk yürüttüğü bu kampanyadır”

Arslan, “Tarihimizde konfederasyonumuzun oy birliğiyle ve tek yumruk halinde sürdürdüğü kampanya bu kampanyadır. Biz bilerek, isteyerek, severek kendi irademizle böyle bir kampanya başlattık” dedi.


“2 başlılığı sürdürmek istersek krizleri önleyemeyiz”

Türkiye’nin sürdürülemez bir sistemle karşı karşıya olduğunu ve bu sistemin devam ettirilemeyeceğini vurgulayan Arslan, “Yürütmenin başında halkın doğrudan seçtiği bir Cumhurbaşkanı var. Yetkileri sınırsız ve sorumlulukları sınırlı olan bir Cumhurbaşkanı var. Yürütmenin başında tek başına iktidar olmuş ve meclisten güvenoyu almış güçlü bir hükümet, güçlü bir Başbakan var. Bu 2 başlılığı sürdüremeyiz. Sürdürmek istersek de krizleri önleyemeyiz” sözlerine yer verdi.


“HAK-İŞ sizinle beraber yürümeye kararlıdır”

Salonda yer alan taşeron işçileri selamlayarak, “HAK-İŞ sizinle beraber yürümeye, sizinle beraber sorunlarınızı çözmek için mücadeleye kararlıdır” diyen Arslan, “Taşeron işçilerin ve geçici mevsimlik işçilerin sorunlarını mutlaka bu dönemde çözmemiz gerekiyor ve bunu her fırsatta söylemeye devam edeceğiz. Bu konuda HAK-İŞ olarak Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) gibi bir çözüme razı olmayacağız. Bu konuda geri adım atmayacağız ve vazgeçmeyeceğiz. İşçilerin kadro alması, kamu işçisi olmaları için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi beraber başlattık, beraber sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 


“Yüzde 60 EVET’le bu işi bitireceğiz”

Toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Referanduma 3 gün kaldığını anımsatarak, “Yüzde 60 civarında bir ‘EVET’le nasipse bu işi bitireceğiz” dedi. 


“FETÖ partiler arasında ayrım yapmıyor”

Ankara çapında 4 tane anket yaptığı bilgisini veren Gökçek, “Pazartesi günü yaptığımız ankette oranlar 58,60 olarak görülüyordu” açıklamasında bulundu.

FETÖ Terör Örgütünün hiçbir parti arasında ayrım yapmadığını belirten Gökçek, “ Bu örgüt herkese aynı bakıyor. O halde bundan bütün partilerin bir araya gelerek müşterek olarak hesap sorması lazım” dedi. 

13 Nisan 2017 22:18, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu