ARSLAN, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BİZİM İÇİN GELECEĞİMİZİ İFADE EDİYOR

13 Nisan 2017 01:31, Haberler


                      

ARSLAN, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BİZİM İÇİN GELECEĞİMİZİ İFADE EDİYOR


Mersin’de konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak anayasa değişikliğini desteklememizin cevabı basittir. Çünkü söz konusu değişiklikler bizim için geleceğimizi ifade ediyor” dedi.


HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla başlatılan “40 İlde 40 toplantının Mersin’deki programı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


12 Nisan 2017 tarihinde Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Kalkınma Bakanı Lütfi  Elvan’ın yanı sıra Hizmet-iş sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir,HAK-İŞ Mersin İl Başkanı ve Öz Orman-İŞ Mersin Şube Başkanı Halim Taşkın,Tarsus Şube Başkanımız Hüseyin Gün, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Mersin ve çevre illerden gelen şube başkanları, HAK-İŞ üyeleri ve basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.  


DARBE VE KRİZLER SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞÜ ZAYIFLATTI, ÜCRETLERİ GERİLETTİ 


Genel Başkanımız Arslan, programda yaptığı konuşmada, HAK-İŞ’in anayasa değişikliğine neden ‘evet’ dediğini anlattı. Arslan, “Yaşanan her bütüncül olumsuzluğun; darbelerin ve krizlerin en büyük mağduru emekçiler ve emek örgütleri oldu. Her darbe ve kriz sendikal örgütlülüğü zayıflattı, ücretleri geriletti. Krizlerde gözler ilk önce emekçilere ve onların ücretlerine çevrildi. Söz konusu anayasal değişiklikler darbe ve yönetim krizlerini sonlandırmaktadır. Bu açıdan bakıldığında anayasa değişikliği bizim için geleceğimizi ifade ediyor. Bunun içindir ki, ‘Anayasa Değişikliğine Tam Destek Geleceğimiz İçin Evet’ sloganıyla yola çıktık.” dedi.


16 NİSAN’DAN SONRA İKİ BAŞLILIKTAN DOĞAN PROBLEMLER BİTECEK 


Yapılacak olan anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının yetkilerinin ve sorumluluklarının netleşeceğini vurgulayan Arslan, “Referandumdan ‘evet’ çıkmasıyla birlikte, sorumlu cumhurbaşkanlığına geçiliyor. Böylece iki önemli sorun aşılmış olacak. Birincisi; Cumhurbaşkanının inanılmaz yetkileri. İkincisi; Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yaşanan problemler. Artık iki başlılıktan doğan kavgalar bitecek” diye konuştu.

Programda Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da bir konuşma yaparak, referandumda evet oyu kullanılmasını istedi. Reformlardan ve değişimden korkulmaması gerektiğini ifade eden Elvan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

HAK-İŞ Mersin İl Başkanı ve Öz Orman-İŞ Mersin Şube Başkanı Halim Taşkın da kısa bir konuşma yaparak, anayasa değişikliğinin istikrar getireceğine dikkat çekti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Nisan 2017 01:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu