SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE GEREKSİNİM VAR

02 Nisan 2017 00:06, Haberler


 SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE GEREKSİNİM VAR

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Güçlü Türkiye Yolunda 16 Nisan Halk Oylaması” konulu konferans verdi.

HAK-İŞ ile MEMUR-SEN’in Karaman İl Başkanlıkları tarafından 1 Nisan 2017 tarihinde Ermenek’te Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa katılım yoğun oldu.

Arslan, konferansta “16 Nisan’da her halükarda ‘Evet’ çıkacaktır. Evet oyları yüksek çıkarsa diğer yapısal sorunların çözümü de gündeme gelecektir” dedi.

SORUNUN DA ÇÖZÜMÜN DE TEMELİNDE ANAYASA VAR

Sandıkta yüksek bir Evet cevabı, yeni, sivil ve özgürlükçü bir anayasanın yapım çalışmalarını da hızlandıracaktır. Biz HAK-İŞ olarak sivil bir anayasayı geleceğimiz için elzem görüyoruz. Çünkü sorun da çözüm de oradan geçiyor” diye konuştu.

Anayasal değişikliğin gerçekleşmemesi için bazı kesimler tarafından algı operasyonu yürütüldüğüne dikkat çeken Arslan, şunları söyledi: “Elbette, algılardan etkilenmemek kaçınılmaz olabiliyor. Yanlış algıları düzeltmek için çok çalışmamız gerekiyor. Söz konusu 18 maddelik değişiklik bizim için önem taşıyor.

16 Nisan’da sağlanacak olan istikrar ortamı emekçilerin, esnafın ve tüm kesimlerin ekonomisine olumlu yansıyacaktır. Diğer bir ifadeyle; çalışma hayatının sorunlarının çözülmesi için bu anayasa değişikliğine gereksinim var” diye konuştu.

YA BAŞKALARININ OYUNCAĞI, YA DA GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLACAĞIZ

Referandumunun ülkemizin bekası açısından da önem taşıdığını ifade eden Arslan, “16 Nisan Cumhuriyet tarihimizin en kritik eşiklerinden biridir. Ya başkalarının oyuncağı olacağız, ya da güçlü, oyun kurucu bir ülke olacağız” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Nisan 2017 00:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu