ARSLAN: BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ EMEĞİ İLE GEÇİNENLER İÇİN ÖNEMLİDİR

31 Mart 2017 14:10, Haberler


ARSLAN: BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ EMEĞİ İLE GEÇİNENLER İÇİN ÖNEMLİDİR

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’nda konuştu.

Arslan, emekçilerin kriz dönemlerinde kaybettiğini, istikrar dönemlerinde kazandığını belirterek, “18 maddelik anayasa değişikliğinin sağlayacağı faydalar düşünüldüğünde, bu anayasa değişikliği ücretliler için, emeği ile geçinenler için önemlidir” dedi.

Cumhurbaşkanına tanınan mevcut yetkilerle istikrarın sağlanamayacağı ve Türkiye’nin ileri götürülemeyeceğini ifade eden Arslan, “Türkiye bu mevcut sistemle daha fazla ileriye gidemez. Bu sistem kriz üretiyor. Cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanan krizler, yetki karmaşasından kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetim krizlerini ortadan kaldırıyoruz. İstikrarın devamını sağlıyoruz. 16 Nisan’dan sonra sağlanacak istikrar ile ekonomimiz güçlenecek, milli gelirimiz artacaktır” dedi.

Sivil toplum buluşmasına Sivil Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve Kadın ve Demokrasi Derneği Temsilcisi Av. Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ve Şanlıurfa sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldılar.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Mart 2017 14:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu