ARSLAN: SORUN, PARLAMENTER SİSTEMİN OTURTULAMAMASINDAN KAYNAKLANIYOR

23 Mart 2017 15:20, Haberler


ARSLAN: SORUN, PARLAMENTER SİSTEMİN OTURTULAMAMASINDAN KAYNAKLANIYOR



Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sivil Dayanışma Platformu ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından Bursa’da gerçekleştirilen “Bursa Anayasa Değişikliğini Konuşuyor” konulu panelde konuştu.


23 Mart 2017 tarihinde Bursa Merinos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panellere Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Mehmet Uçum, Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, SDP Başkanı Ayhan Oğan, Kadın ve Demokrasi Derneği yetkilisi Av. Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Arslan, Türkiye’ye referanduma götüren sürecin parlamenter sistemin Türkiye’de uygulanış biçiminden kaynaklandığını söyledi.


Arslan, “Sorun parlamenter sistemde değil, parlamenter sistemin Türkiye’de uygulanışındadır. Pek çok ülkede başarıyla yürütülen parlamenter sistem Türkiye’de maalesef oturtulamamıştır. Sistem bizde 67 yıldır kriz, yoksulluk üretmiştir” dedi.


Referandumu yönelik eleştiriler arasında rejim değişikliği kaygısını öne sürenlerin bu kaygılarını yersiz olduğunu ifade eden Arslan, sistemin 1923’te değişti, anayasa değişikliğinden böyle bir sonuç çıkarılamayacağını söyledi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ayrıca Bursa'da Sivil Dayanışma Platformu ve  Birlik Vakfı tarafından düzenlenen Halk Buluşmasına katılarak HAK-İŞ’in “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla başlattığı “40 günde 40 ilde” anayasa değişikliği kampanyasını anlatarak  Referandum için EVET dedi.

 



HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Mart 2017 15:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu